Davutoğlu: Bakan olacak isimleri ben belirlerim

Davutoğlu seçim hükümeti için görev alırsa; bakan olacak HDP'Ii ve bağımsız isimleri Anayasa'ya göre kendisinin belirleyeceğini söyledi.

Davutoğlu: Bakan olacak isimleri ben belirlerim
Davutoğlu: Bakan olacak isimleri ben belirlerim
GİRİŞ 20.08.2015 12:01 GÜNCELLEME 20.08.2015 12:12
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Başbakan Ahmet Davutoğlu gazetelerin Ankara temsilcileriyle dün bir araya geldi. Davutoğlu hükümet kurma çalışmalarından çözüm sürecine kadar birçok konuda önemli açıklamalar yaptı.

BAKANLIK KİŞİYE TEKLİF EDİLECEK
 
Başbakan Davutoğlu, seçim hükümetinin nasıl kurulacağı ile ilgili yorumunu şöyle aktardı: "Cumhurbaşkanımız Meclis Başkanımızla istişare edip seçim kararı alırsa görevlendirme yapacak. Görevlendirilen Başbakan, bakan olacak isimleri tek tek belirleyecek ve onlara teklif götürecek. Tabi bu benim yorumum. Şimdiden kati şeyler söyleyip, bağlamak istemem. Cumhurbaşkanımızın takdiridir."

İSİMLERİ BAŞBAKAN BELİRLER
 
(Geçiş hükümeti nasıl kurulacak) Hala daha 5 gün var, Cumhurbaşkanımızın takdiri. Cumhurbaşkanımız takdirini kullanıp erken seçim dediğinde sonra Meclis Başkanımızla istişare edecek, dağılım belli olacak. Şu partiye şu kadar, bu partiye bu kadar. İlk defa olacağı için hukuki tartışmalar olabilir. Sonra görevlendirilen Başbakan tek tek isimleri tespit edileceklere, teklif edecek, onların kabul etmesi durumunda Cumhurbaşkanımıza arz edilecek bu liste. O andan itibaren Cumhurbaşkanının arzındadır. (Siz mi bakanları belirleyeceksiniz) Yani anayasa öyle diyor. Ama nasıl olacağını tabi o gün o usul içinde düşünürüz. Ama anayasa tarifi o. Yani teklif edilen kişi diyor, reddederse o zaman kişiye teklif gibi oluyor. Ama bunlar dediğim gibi şimdiden böyle çok kati şeyler söyleyip bağlamak istemem.

KAYNAK: VATAN
YORUMLAR 12
  • burak 8 yıl önce Şikayet Et
    görevlendirilen başbakan derken ? Değişecek mi davutoğlu ?
    Cevapla
  • ses 8 yıl önce Şikayet Et
    millet iradesi hdp meclisteyse görev yapacaktır.
    Cevapla
  • Adalet Adalet 8 yıl önce Şikayet Et
    sayın davutoğlu, bakanlık versenizde vermesenizde hdp ile hükümeti kurmak akpartinin intihar girişimi ve sonu olur.!! bu sefer seçimlerde yüzde otuzu bile bulamazsınız .! sizin danışmanlarınız ne yapıyor, uyuyormu?
    Cevapla
  • kaan 8 yıl önce Şikayet Et
    işinize geldiğinde nasıl kvırıyorsunuz. birde MHP yi suçluyorlar. hiç utanmanız yok mu? bunu MHP yapsaydı ne düşünürdünüz
    Cevapla
  • milletin ferdi 8 yıl önce Şikayet Et
    Bahçeli’yi Vatanından çok seven sancar’a: Bahçeli PKK/HDP’nin iktidara gelmemesi için şartlar koştuğunu kabul ediyorsunuz yani. Derdinizin Türkiye olmadığı Ak Partinin zora girmesi olduğu nasıl da belli… PKK/HDP’yi nasıl zevklendiriyorsunuz kimbilir.
    Cevapla
  • sancar 8 yıl önce Şikayet Et
    mhp nin şartlarını kabul etseydiniz o zaman..kendi düşen ağlamaz..siz anadoluya bunu nasıl anlatacaksınız onu düşünün..mhp suçlu falan millet yemiyor..
    Cevapla
  • milletin ferdi 8 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşim sen uzayda mı yaşıyorsun? Seçim Hükümetinin nasıl kurulacağının Anayasa hükmü olduğunu anlamadın mı hâlâ? Buna sebep olanın da Bahçeli olduğunu bilmiyor musun?
    Cevapla
  • ahmet 8 yıl önce Şikayet Et
    kardeş, acaba TC anayasasına göre mecburi ortaklık diye bir şey okumadınız mı? Ne çok okumadan konuşmaya ve fikretmeye bayılıyoruz da.
    Cevapla
  • idam yok 8 yıl önce Şikayet Et
    bu necburi olan bisey bundaan baska yol yok secim hükümeti bu akparti gönüllü olarak onlara gitti de ortak aramiyor bos kafa sona kalan durum bubiraz oku...
    Cevapla
  • faik 8 yıl önce Şikayet Et
    nisantasilihdp li oy verenleri haber yapsaniza ohh ne guzel oyumzuz hdp ye verdik diyenleri eski haberleri arsivden ckarin lutfen verin birde paralelci gazetelerin iki farkli tarihteki zit hdp haberlerini verin lutfen simdiden baslayin bence
    Cevapla
  • Romero 8 yıl önce Şikayet Et
    İsteyen istediğine verir kardeşim sizene
    Cevapla
  • faik 8 yıl önce Şikayet Et
    dun kazakistanda radyoda guya turizmci otelcilerimiz rezervasyon yapamiyoruz artik deemc vermisler...cunku savas cikabilir ve size hizmet veremeyiz diye bir haber radyoda dinledik bilginize
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İnanılmaz olay! Evsiz kişi bir yıl boyunca dolabından yiyecekleri böyle çaldı...
Yazar Dursun Ali Taşçı son yolculuğuna uğurlanıyor