HDP: Hükümette oluruz, bakanlık önemli değil

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Seçim hükümetinde yer alıp almama ve bakanlık belirleme sürecindeki tavırları ile ilgili konuştu:

HDP: Hükümette oluruz, bakanlık önemli değil
HDP: Hükümette oluruz, bakanlık önemli değil
GİRİŞ 20.08.2015 12:11 GÜNCELLEME 20.08.2015 14:08
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Seçim hükümetine üye vereceklerini açıklayan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Topluma, ülkeye karşı bir sorumluluktur seçim hükümetinde yer almak. Biz kararımızdan vazgeçmeyeceğiz. Türkiye’nin istikrarı için biz seçim hükümetinde görev alacağımızı söyledik” dedi.

"Bizim seçim hükümetinde görev almamız da AKP’nin hükümetine ortak olmak değildir" diyen Demirtaş, "HDP, ülkenin ve seçimin güvenliği için seçim hükümetinde yer alacak” görüşünü dile getirdi.
 
Habertürk Gazetesi Ankara Temsilcisi Muharrem Sarıkaya'ya konuşan Demirtaş, İstemedikleri bir bakanlığın kendilerine verilmesi veya “Partililerin isimlerini belirleyerek bakan atarız” yönünde bir talep gelmesi halinde tavırlarının ne olacağını şöyle açıkladı:
 
“Bakanlık pazarlığı yapmayız. Meclis Başkanı, parti gruplarıyla konuşmalı ve sandalye oranlarında düşen bakanlık sayısını bildirmeli. Bizim için şu bakanlık veya bu bakanlık olması önemli değil. Zaten seçim hükümeti, ‘Şu bakanlığı istiyoruz’ demek de doğru olmaz. Anayasa’nın hükmü açık, isimleri bildiririz. Bu konuda tartışmayız. Kimin olacağını da biz müzakere ederiz, yoksa bir başkasına isim seçme hakkını bırakmayız.”

YORUMLAR 11
  • ahmet hamdi 8 yıl önce Şikayet Et
    chp ve mhp nin niyeti apaçık belli ak partiyi hdp ile seçim hükümeti kurmaya zorlamak daha sonrasın biz değil ak parti hdp ile birlikte oldu imajı vermek.Bu dönemde sadece kürtler değil ak yürekli kardeşlerimin de akıllı davranması gerekiyor hdp ile hükümet kurulursa oy vermem dersek chp ve mhp nin ekmeğine yağ bal ve her nevi yiyeceği sürmüş oluruz
    Cevapla
  • Vatandaş 8 yıl önce Şikayet Et
    Tapu gibi mahkeme kararına rağmen bölücü başını asmayıp besleyen, ardından ipten alanlardan mevcut durum karşısında sorumluluk almaları hayal olur ancak. Neye hizmet ettiklerini anlayan varsa beri gelsin anlatsın. Partili partisiz herkes mhp den bir hareke bekledi ama nafile.
    Cevapla
  • hknkrs 8 yıl önce Şikayet Et
    MHP nin tabanına rağmen sorumluluktan kaçması ve meydanı bunlara bırakması çok düşündürücü millet eminim ilk secimde cezasını verecektir. Bu Ülke nasıl bir ülkeki Kürt sorunu var deniliyor ama Cumhurbaşkanı,Bakan ,Milletvekili, komutan ,Emniyet Müdürü,çalışan herkes herşeyi oluyor bu ülkeyi beraber yönetiyorsak bu adamlar ne istiyorlar bunu ordaki Samimi Kürtler görmüyormu anlayamıyorum.Suriyede adam yerine konulup oy bile kullandırılmıyorlar ama oraya karşı en ufak saldırı bile olmuyor nasıl bir oyunun içindesiniz anlayın artık yaa.. Ey Samimi olan Kürt Kardeşim Çanakkaledeki dedene ihanet etme bu ülke kolay kazanılmadı biz sizi seviyoruz UYANIN ARTIK
    Cevapla
  • Reis 8 yıl önce Şikayet Et
    ana yasada yeri var ulke savas halindeyken mevcut hukumetle yola devam edilir diye bu Tayyip ne yapmaya salisiyor ?
    Cevapla
  • kerimcan 8 yıl önce Şikayet Et
    AK PARTI icin canimi veririm , ama hdp ile secim hukumeti kurarsa bu bir INTIHAR olur ! halka anlatamazsiniz bunu ! yok efendim anayasanin filanca maddesi kimseyi ikna edemezsiniz ! en basta beni
    Cevapla
  • hknkrs 8 yıl önce Şikayet Et
    Akp Hdp ile koalisyon kurmuyor arasında fark var zorunlu olarak seçim hükümeti kuruyor farkı kaçırma diğer partilerde girmek zorunda ama gelmiyorlar AKP de girese HDP ye kalacak meydan
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fırtına'ya derbide Samsunspor çelmesi!
New York Times: Kar eden Türkiye'ydi; İsrail yalnızlaşıyor