BBP'den şaşırtıcı ittifak açıklaması!

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, MHP ile ittifak yapılıp yapılmayacağına ilişkin konuştu.

BBP'den şaşırtıcı ittifak açıklaması!
BBP'den şaşırtıcı ittifak açıklaması!
GİRİŞ 17.09.2015 16:11 GÜNCELLEME 17.09.2015 16:16
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, düzenlediği basın toplantısında gündemdeki olaylar ve yaklaşan 1 Kasım seçimleriyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Gazetecilerin sorularını da cevaplayan Destici, MHP ile ittifak olup olmayacağı tartışmalarının hatırlatılması üzerine, “Eğer bu istenir ve arzu edilirse son gün son saatte de bu mümkündür. Yani burada zaman diye bir problem yoktur. Biz milletin ve ülkenin menfaatini öne koyarak siyaset yapan bir siyasi partiyiz. Milletten gelen talebi, ülkücü ve milliyetçi camiadan gelen talebi yok sayamazdık. Kendi teşkilatlarımdan çok bu süreçte MHP teşkilatlarına mensup olan arkadaşlar aradılar bu ittifakın gerçekleşmesi noktasında. Eğer istenirse ve arzu edilirse bu yarın son saatte de gerçekleşebilir. Bunun önünde bir engel yoktur. Bunun ülkenin içinden geçtiği duruma baktığımızda ne kadar zaruri bir işbirliği olduğunu da görüyoruz. Onun için hiçbir ön şartta da bulunmadık. Bizim için ülkemiz ve milletimizin geleceği daha önemlidir. MHP’nin Sayın Genel Başkanının ve değerli yöneticilerinin vereceği karara da saygı duyarız. Ama milletin böyle bir arzusu açık. Halkın yüzde 70’ine yakın bir kesimi bu işbirliğini arzu ediyor. Buradan çıkan sonuçta 20’lerde falan kalmaz. Biz bu konuda üzerimize düşen sorumluluğu yapmaya hazırız” ifadelerini kullandı.
 
“BU SEFER DE SEVABIN BÜYÜĞÜNÜ SP'YE BIRAKIYORUZ, ÇATI BBP OLSUN”

7 Haziran seçimlerinde BBP ve Saadet Partisi’nin işbirliği yaptığı ve 1 Kasım’da işbirliğinin olup olmayacağı ile SP’nin AK Parti ile görüştüğünün sorulması üzerine Destici, şöyle konuştu: “AK Parti ile görüşmeleri bizim dışımızdaki bir süreç ama bu süreçle ilgili bizi bilgilendirdiler. Biz konuştuk onlarla. Geçtiğimiz seçimlerde biz SP çatısı altında seçimlere katıldık. Bu konuda hiçbir kompleks de yapmadık. Hatta Sayın Mustafa Kamalak Bey’in şöyle bir sözü vardı; 'Sevabın büyüğünü siz aldınız' demişti. Ben de şimdi onlara diyorum ki; buyurun sevabın bu seferde büyüğünü siz alın, bu sevapları bir dengeleyelim, eşitleyelim. Yarın ahirette birimizin terazisi ağır basmayın diye teklifimizi yaptım. Bu sefer de sevabın büyüğünü size bırakıyoruz, çatı BBP olsun. Çünkü ortada bir de sonuç var. SP ile girilmiş ve alınmış bir sonuç var. 7-8’lerde başladığımız bir seçimi biz 2 küsürlerde bitirdik. Bir takım araştırmalar neticesinde söylüyorum. Kendi içlerinde değerlendireceklerini söylediler. Şu ana kadar bize oradan dönmüş olumlu bir sonuç yok.”

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 14
  • samsun 8 yıl önce Şikayet Et
    adamsın adam.
    Cevapla
  • mehmet 8 yıl önce Şikayet Et
    adama bak. pehhhh
    Cevapla
  • idris demir 8 yıl önce Şikayet Et
    rahmetli muhsin yazıcıdan sonra kimin kucagına oturacagını şaşırmış bir parti yazıkklar olsun
    Cevapla
  • Abdullah ÖZ 8 yıl önce Şikayet Et
    HDP ile yapsana ittifak...Fetö HDP ye çalışıyor...Senden bir omuz atmanı istemedi mi HDP ye?
    Cevapla
  • mahfuz 8 yıl önce Şikayet Et
    bıktık yahu şu adamın fırıldaklığından. bir yerden bir milletvekilliği verselerde oda rahatlasa bizde...
    Cevapla
  • vtnsvr 8 yıl önce Şikayet Et
    ak parti karşıtı bütün ittifaklar haçlı ittifakıdır! hakkın karşısında ittifaktır!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Hollanda Başbakanı ortak basın toplantısı düzenledi
26 imza birden, petrol Türkiye'ye akacak! Terör örgütü PKK'ya kötü haber