Adil Gür: Ak Parti dersine iyi çalışmış

Araştırma şirketi A/G’nin sahibi Adil Gür, AK Parti listeleriyle ilgili konuştu. Adil Gür, “Ak Parti dersine çalışmış” dedi ve ekledi:

Adil Gür: Ak Parti dersine iyi çalışmış
Adil Gür: Ak Parti dersine iyi çalışmış
GİRİŞ 20.09.2015 16:07 GÜNCELLEME 20.09.2015 16:07
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Adil Gür, AK Parti’nin hem kıl payı kaybettiği hem de kıl payı kazandığı yerlerde değişiklik yapma stratejisi uyguladığına dikkat çekti. Adil Gür, AK Parti listeleriyle ilgili şu yorumu yaptı:

“En büyük değişiklik Ak Parti’de yapılmış durumda. 550 adaydan 318’i yerini korurken 232 tane yeni isim var. Bu, Ak Parti’nin 7 Haziran seçimlerini okuyarak yeni bir strateji geliştirdiğini gösteriyor. Çünkü hem kıl payı milletvekili kaybettiği hem de kıl payı kazandığı yerlerde yeni isimler ile seçime giriyor. Ancak şimdiden bu strateji başarılı olur demek yanlış olur. Ak Parti tarafından bir değerlendirme yapılmış, teşhisi koymuşlar ve tedaviyi uygulamaya başladılar. Bu uygulama seçmende etkili olacak mı, bunu 1 Kasım akşamı göreceğiz. Kısaca Ak Parti dersine çalışmış görünüyor.”

Yerel seçim gibi haraket etmek lazım

Adil Gür, aday seçimiyle ilgili de şunlara dikkat çekti: “Siyasi partilerin aday belirlerken, siyasi coğrafya haritası çalışması yapması lazım. O ildeki mezhep, ideolojik, siyasi yapı değerlendirilip, göç alıp almadığı dikkate alınarak adaylar belirlenmeli. Her ne kadar genel seçim olsa da aday belirlerken yerel seçimmiş gibi strateji geliştirilmeli. Kısaca genel seçim kampanyası yapılsa bile illerde kampanya yerelleşmeli. Bu kapsamda, Ak Parti değişikliğe giderken CHP, MHP ve HDP’de değişim çok sınırlı.”

‘3 fark bulunuyor’

7 Haziran seçimleri ile 1 Kasım seçimlerinin çok farklı olduğunu ifade eden Gür, şöyle konuştu: “7 Haziran seçimlerinde muhalefet özellikle ekonomi ile kampanyalar yaptı. Emekliye, işçiye vaadlerde bulundu. Ak parti ise iktidar olduğu için kendini savundu. Ne dedi, ‘Onlar konuşur Ak Parti yapar’. Bu söylem bile 7 Haziran şartlarını ortaya koyuyor. Oysa 1 Kasım seçimlerinde 3 yeni konu sonucu belirleyecek. Bunlar terör, uluslararası ekonomik kriz, kutuplaşma. Başta CHP olmak üzere diğer partiler listelerini korudu. Ancak özellikle CHP kontenjan adaylarında değişikliğe gidebilirdi. Terör, ekonomi ve kutuplaşma sorunları üzerine gidebilecek isimler belirleyebilir ve yeni konuma göre yeni adayları listesine koyabilirdi. Listesini güçlendirmek için bir avantajı vardı ama kullanmadı. AK parti’nin 1 Kasım için bir avantajı olacak. Bu da yeni isimler yeni enerji ve kan demektir. Diğer partilerin adayları 6 ay içinde ikinci seçime girecek. Bir yıpranmışlıkları söz konusu.”

KAYNAK: VATAN
YORUMLAR 6
  • Akıncı 25 8 yıl önce Şikayet Et
    ....Türk - Kürt (kardeşler) artık Emi, Dayı, Hala, Teyze Çocukları Olmuş ve Maşallah Tüm Anadulumuza Nurdan,Çelikten Menteşe Olmuşlar...Hemen hemen Türkiyemde Her Sülalede Türk damat ve gelin - Kürt damat ve gelin can olmuş evlat olmuş, torun olmuş....pkk (Amerika,israil,almanya,ermenistan) bundan dolayı Şükür başaramadılar....AK Partiye Ayrıca Selamlar....
    Cevapla
  • maarif 8 yıl önce Şikayet Et
    Doğru söylüyor adil gür iyi çalışmış çalışmasına da bu çalışma neden Malatya'ya bir türlü uğramıyor anlamadım gitti. 7 hazirandaki listenin aynısını tüm Malatyalının tepkisine rağmen tekrar göstermek Malatyalıya hakaret etmekten başka bir şey değildir.Biraz insaf,bu güzelim Malatyalıyı ne olarak görüyor parti.Geçen seçimde bağımsız bir adayın hayrına 5 vekil çıkarmayı başarı olarak gördükleri için mi bunu yaptılar.Halbuki yüzde 10 oranında oylar düşmüştü partinin.Bu Malatya ne zaman dayatmalardan kurtulacak bilmiyorum Ankara duy sesimizi liste başı yaptıklarınızın elinden bu memleket kan ağlıyor.biraz insaf edin...
    Cevapla
  • H.B.V 8 yıl önce Şikayet Et
    Partiler şunu bellesin?..Bundan sonra Şu an En düşük emekli aylığı 1500 TL olmadan kimse iktidar olamaz.
    Cevapla
  • Safa 8 yıl önce Şikayet Et
    Ohhh ne guzel dunya. Calisan 900 lira alsin sen emekli ol hemde 50 li yaslarda yattigin yerden 1.500 lira iste. Sen yunanistanda yasa abi. Ak parti kadar emekli ayligina zam yapan bir parti daha yok. Sen yunanistana git orda xipras ayni vaatlerle geldi ulkeyi 2 ay da batirdi. Sen git orda yasa, 6 ay yasayabilirsen gel biz sana burda 2 bin verecez ama 6 aydan once yandim cavus turkusunu soyleyerek gelirsen biz seni kabul etmeyiz!!!!
    Cevapla
  • H.B.V 8 yıl önce Şikayet Et
    Şu an Emekli aylığı zaten en düşük 1145-1200.
    Cevapla
  • Yasin 8 yıl önce Şikayet Et
    1200 bile iktidar yapar yeter ki Vatan Millet davalarını adam gibi anlatsınlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan, fotoğraf çektirmek için yanına gelen vatandaşa sigarayı bıraktırdı!
Ünlü EuroLeague hakemi maç sonu hırsızlık yaparken yakalandı!