4 ilçede daha taşımalı sandık kararı çıkabilir

AK Parti’nin YSK’daki temsilcisi Şeref Malkoç, seçmenin ‘taşımalı sandık’ uygulaması için ilçe seçim kurullarına başvurabileceğini söyledi

4 ilçede daha taşımalı sandık kararı çıkabilir
4 ilçede daha taşımalı sandık kararı çıkabilir
GİRİŞ 23.09.2015 12:31 GÜNCELLEME 23.09.2015 12:31
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da, 7 Haziran genel seçiminde bazı sandıklarda HDP’ye tulum oy çıkmış, seçmen sayısından fazla oyun çıktığı sandıkların bulunduğu iddia edilmişti.

AK Parti, seçmen iradesinin tam olarak yansıması için sandıkların taşınması önerisini getirmiş ancak hükümet kurulamayınca yasal düzenleme yapılamamıştı.

Bitlis Valiliği’nin, köy ve mezra gibi küçük yerleşim merkezlerinde seçim sandıklarının il ve ilçe merkezlerine taşınması yönündeki girişiminin ardından AK Parti’nin YSK’daki temsilcisi Şeref Malkoç, herhangi bir vatandaşın da bu taleple ilçe seçim kurullarına başvurabileceğini söyledi. Karar mercinin ilçe seçim kurulları olduğunu kaydeden Malkoç, “İlçe seçim kurulu karar alabilir veya konuyu YSK’ya taşıyıp görüş sorabilir. Takdir ilçe seçim kurullarındadır. Konu YSK’ya da taşınabilir. YSK uygun görürse inceler ve kararını verir. Bizim parti olarak bu konuda bir başvurumuz olmadı” dedi.

CİZRE DIŞINDA BAŞKA İLÇELER OLABİLİR

Terör örgütü PKK’nın kalkışma provaları yaptığı Cizre, Nusaybin, Silvan, Şemdinli ve Yüksekova ilçelerinde seçim güvenliğinin sağlanması, seçmen iradesinin sandığa yansıması amacıyla taşımalı sandık uygulamasına geçilebileceği belirtiliyor. Nitekim, Cizre’de ilçe seçim kurulu, terör örgütü mensuplarının kurduğu hendek ve barikatların seçim güvenliğine engel oluşturduğu değerlendirmesinden hareketle seçmenin başka mahallelerde oy kullanması yönünde karar aldı. Nusaybin, Silvan, Şemdinli ve Yüksekova ilçelerinde de benzer uygulamaların ilçe seçim kurulu kararlarıyla uygulanabileceği, görüş sorulması üzerine YSK’nın bu konuda bir karar alabileceği de ifade ediliyor. 

KAYNAK: VOLKAN YANARDAĞ / HABERTÜRK
YORUMLAR 1
  • Birisi 8 yıl önce Şikayet Et
    Merkezi bir yerde sandık kurulmalı. Hangi köyün, hangi mahallenin kime oy verdiği belli olmamalı. Aksi, halde PKK tehdidi bertaraf edilemez.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Mahalle kafeleri Çırağan’la yarışıyor! Zıvanadan çıktılar
Otobüs şoförleri seyir halindeyken yer değiştirdi