Türkeş: Başkanlık olsaydı 7 Haziran'da...

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, 1 Kasım seçim sonuçları ve yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Türkeş: Başkanlık olsaydı 7 Haziran'da...
Türkeş: Başkanlık olsaydı 7 Haziran'da...
GİRİŞ 07.11.2015 06:36 GÜNCELLEME 07.11.2015 06:36
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

VATANDAŞIN SAĞDUYUSU:

Türkiye bir istikrarsız dönemine sokulmak isteniyordu, içte ve dışta bunu arzu edenler vardı. Vatandaşlarımız bu oyuna gelmedi. 7 Haziran'da halk bir mesaj vermişti. Buna ayan oldu, aymayan oldu. Her defasından millete bühtan edenler, millete kızmayı kendinde hak görenler, vatandaşın sağ duyuyla hareket ettiğini görmüş oldu. Vatandaşın sağ duyusuna güvenmek lazım. 1999'da rahmetli Bülent Ecevit'i iktidara getirdi, 3.5 yıl sonra yüzde 1.5'a indirdi. ABD'de devlet başkanı oyların yüzde 51'ini alıp seçiliyor ama katılım oranı yüzde 46. Türkiye'de yüzde 87 oranında bir katılımla seçim yapıldı. Demek ki bizim vatandaşımızın sorumluluk bilinci çok daha yüksek.

BAŞKANLIK SİSTEMİ:

Herkesin sandıktan çıkan sonucu iyi okuması gerekir. Halk bize uzlaşın dedi. Yeni Anayasa, başkanlık sistemi gibi konular bu dönemde Türkiye gerçeklerine uygun şekilde tartışılmalı. 7 Haziran'da çıkan sonuçtan Sayın Cumhurbaşkanını sorumlu tutanlar, 1 Kasım'da sonuçtan sonra da o halde kutlamasını bilmeli. Marifet iltifata tabidir. Bundan önce başkanlık sistemi konuşulmuyor idiyse de artık konuşulmalıdır. Eğer Türkiye'de başkalık sistemi olsaydı, 7 Haziran'daki o kriz yaşanmayacaktı. Başkan seçilecekti ve ona göre bir yürütme belirlenecekti. Yürütme, yasama içinden çıkmayacaktı. 7 Haziran'daki uzlaşmaz siyaset gösterdi ki yürütme, yasamadan ayrı olursa Türkiye için daha hayırlı olacak. Denetlenebilir, denetime açık, herkesin huzur duyacağı bir çerçevede belirlenmiş başkanlık sistemi tartışılmalı.

SULH OLUR

Ayın 18, 20'si gibi yeni hükümet kurulur. Tek parti iktidarı olduğu için 4 yıllık öngörü ile kurulur. Sulh ve sükun olur. Ak Parti'nin terörle mücadelesi, halk oyuna sunulmuş oldu. Halk tarafından güvenildiği ortaya konulmuş oldu. Gelişmeler artık bunun ışığında olur. Seçime giderken etkin bir terörle mücadele yürütüldü. Bunun yapan Sayın Ahmet Davutoğlu. Vatandaş da yüzde 49,5 oy veriyor. Çok önemli bir halk desteği var.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 19
  • Ahmet 8 yıl önce Şikayet Et
    Başkanlığa karşı olan muhalefet partileri artık hayır siyasetinden vazgeçin milletin önünü açın başkanlığa destek vermiyorsunuz madem yüreğiniz varsa halka götürün halk ne derse o olsun yok halk ne anlar diyorsanız ozamanda demokrasiden bahsetmeyin halk hepinizi birdahaki seçimde baraj altında bırakır demedi demeyin en doğrusu uzlaşıp başkanlığı ve yeni anayasayı değiştirip ülke sorunlarını çözmek ama sizlere güvenmiyorum.
    Cevapla
  • sedat 8 yıl önce Şikayet Et
    Koca yürekli adam ülkücü olarak hep arkandayız milliyetçilik kendi çıkarları için ülkeyi zora sokmak değildir.
    Cevapla
  • Mustafa 8 yıl önce Şikayet Et
    Çok akıllı konuşmuş gerçekten şimdi takdir ettim. Ben sayın Türkeş'i bu kadar beklemiyordum. Allah razı olsun.
    Cevapla
  • mıstık 8 yıl önce Şikayet Et
    halen Polislerimiz şehit oluyor. bunlara ne diyeceksin? nasıl bir mücadeleymiş yaptığınız. OHAL ilan etmeyle olmaz bu işler.
    Cevapla
  • Ahmet 8 yıl önce Şikayet Et
    3-5 ay sonra AKP yi terkettiğinde bu olumlu yorum yapanları göreceğiz ne diyecekler
    Cevapla
  • VatanSever38 8 yıl önce Şikayet Et
    eger yaparsa AK PArti degil kendisi kayip eder ve bu siyasi intihari olur...itibar kazanmisken neden AK Partiyi terk etsinki?
    Cevapla
  • mevhibe inal 8 yıl önce Şikayet Et
    Eğer Abede'de Başkanlık Sistemi olmasaydı, Parlamenter Sistemde büyük ihtimal.. Irak işgaline "Hayır" diyen Clinton kaset darbesi ile Başkanlıktan alınıp Şahin NeoCon destekle "Evet" diyecek Bush Başkan yapılmazdı, Irak işgal edilmez, Ortadoğuda KAOS-BİTMEYEN SAVAŞLAR-BÖLÜNME projesi hayata geçmezdi..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
KAAN için yeni aşama! Teslim tarihi öne çekildi
Gazze'deki zulüm Batı'yı İslam'a yönlendirdi: Avrupa'da on binlerce kişi Müslüman oldu!