AK Parti'de kritik gün!

Yeni hükümetin kurulma süreci, YSK’nın kesin seçim sonuçlarını açıklamasıyla birlikte başlayacak.

AK Parti'de kritik gün!
AK Parti'de kritik gün!
GİRİŞ 10.11.2015 07:11 GÜNCELLEME 10.11.2015 07:14
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Başbakan Ahmet Davutoğlu da, hızlı bir şekilde işleyecek olan Hükümet kurma ve Meclis Başkanlığı seçim sürecinin parti ayağını, MKYK toplantısı ile başlatacak. Davutoğlu, dün,  seçim hükümeti ile son toplantısını gerçekleştirirken, bugün de seçimden sonra ilk MKYK toplantısını gerçekleştirecek.

Davutoğlu’nun, Cumhurbaşkanı tarafından hükümeti kurmakla görevlendirilmesinin yanı sıra, partinin en büyük karar organı olan MKYK’dan da yetki verilmesi gerekiyor.  

Dolayısıyla Davutoğlu, bugün gerçekleştirilecek olan toplantıda hem seçim sonuçlarını değerlendirecek, hem de MKYK’dan, yeni hükümeti kurma konusunda yetki alacak. Başbakan Davutoğlu, yemin törenine kadar geçen sürede de, yeni kabine ve Hükümet programı üzerine yoğunlaşacak.
 
YENİ KABİNE
 

YSK’nın kesin seçim sonuçlarının yayınlanması ise, yeni Hükümet ve Meclis Başkanlığı seçimi için başlangıç olacak. Kesin sonuçları açıklamasından 5 gün sonra milletvekilleri Meclis’te yemin edecekler. Başbakan Davutoğlu, yemin töreninin yapıldığı gün, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yeni hükümeti kurma görevini alacak. Yemin töreninin gece geç saatlerde tamamlanması olasılığı nedeniyle kabine ertesi gün hazır olacak. Meclis Başkanlığı seçim süreci de bu arada işlemeye başlayacak.

KAYNAK: STAR
YORUMLAR 3
  • Yeni Türkiye 8 yıl önce Şikayet Et
    yeni kurulacak hükümet şu hususları yerine getirebilir. 1-otomobildeki yüksek ötv vs hangi vergi varsa bunları biraz düşürmek. Normal bir vatandaş da modelli bir arabaya binebilmelidir. Vatandaşın alım gücü yüksek vergilerden dolayı sıfır arabaya yetmemektedir. 2-Akaryakıttaki yüksek vergileri biraz normalleştirmek, Bu şekilde bütün sektörler ve halk olumlu yönde etkilenecektir. 3- Teşvikde İlçe Bazında bir sınıflama yapmak. Bu sınıflamayıda nufus km başına en az düşen ilçeleri en başa koyarak nüfus yoğunluklarına göre bir tasnif yapmak. Büyük Şehirlerin tamamını, sahil bölgelerini teşvikden çıkarmak. Gerekçe: bu şekilde Tarım ve hayvancılık istihdama bağlı olarak canlanacaktır.
    Cevapla
  • ali 8 yıl önce Şikayet Et
    ekonomik vaatleri ve 2019 yılına kadar emekli maaşlarında yapılacak olan iyileştirmeleri hükümet programında bekliyoruz
    Cevapla
  • Mustafa 8 yıl önce Şikayet Et
    Hadi hayırlısı sayın baş bakanım hükümeti kurunda inş 1803 PMYO mağdurlarını maduruyetini giderin inşallah madur babasıyım polis diploması elinde dışarda. Bekliyorlar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kredi notu kararı sonrası çarpıcı yorum: Türkiye tehlikeyi atlattı
Kamuda yeni dönem! Memura toplu taşıma kartı geliyor