CHP’de muhaliflerin yeni hesabı

Kılıçdaroğlu’na karşı seçimli olağanüstü kurultay için yeterli delege imzasını bulamayan muhalifler, gözü yeni seçilen delegelere çevirdi.

CHP’de muhaliflerin yeni hesabı
CHP’de muhaliflerin yeni hesabı
GİRİŞ 07.12.2015 08:42 GÜNCELLEME 07.12.2015 08:42
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

CHP’de, 1 Kasım seçimlerinin ardından Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu yönetimini hedef alan parti içi muhalefet olağanüstü kurultay girişiminde başarılı olamayınca bu kez olağan kurultay için hesap yapmaya başladı. Öncülüğünü genel başkanlık için adaylık sinyali veren Muharrem İnce ile Umut Oran’ın yaptığı muhalifler, şimdi 16-17 Ocak’ta toplanacak olağan kurultay için çalışmaya başladı.     

YENİ DELEGE HESABI

Olağan kurultay takvimi çerçevesinde CHP’de bu ay sonuna kadar ilçe ve il kongrelerinin tamamlanması planlanıyor. Halen devam eden seçimlerde yeni kurultay delegeleri de belirleniyor. Yeni delegeleri yakın takibe alan muhalifler, yeterli delege desteğini bulmaları halinde kurultayda Kılıçdaroğlu’nun karşısına rakip çıkarmayı planlıyor. Parti kulislerinde, muhaliflerin aday seçtirebilecek delege sayısını bulamaması halinde aday çıkarmama planı yaptığı ifade ediliyor.

Genel başkan adaylığı sinyali veren İnce ve Oran’ın kurultayda olup olmayacağını delege desteği belirleyecek. Kurultayda Kılıçdaroğlu’na karşı genel başkan adayı olabileceğini belirten İzmir Milletvekili Mustafa Balbay’ın ise her koşulda şansını deneyeceği iddia ediliyor. 

KAYNAK: STAR
YORUMLAR 1
  • kemal kuru 8 yıl önce Şikayet Et
    kılıçtar oğlu kılıcını çekmeye az zamanı var püskürtür bu dörtlü silshşörü tabi çark etmezse tabi
    Cevapla
DİĞER HABERLER
31 Mart öncesi Ahmed Arif'in şiiriyle Kılıçdaroğlu'ndan manidar gönderme
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...