MHP'de kurultay muamması

Ankara 2. İcra Mahkemesi, MHP'de kurultayın engellenmesine yapılan itirazı kabul etti. Gemerek'teki mahkeme ise tam tersi karar aldı.

MHP'de kurultay muamması
MHP'de kurultay muamması
GİRİŞ 13.05.2016 16:18 GÜNCELLEME 13.05.2016 21:05
Bu Habere 50 Yorum Yapılmış

Ankara 2. İcra Hukuk Mahkemesi, muhaliflerin şikayetini kabul etti. Mahkeme, Ankara 25. İcra Müdürlüğü’nün, Gemerek Asliye Hukuk Mahkemesi’nin tedbir kararı nedeniyle kurultayı engellemeye dönük tüm işlemlerinin iptaline karar verdi. Bu karar üzerine Çağrı Heyeti’nin kurultayın toplanacağı yönünde açıklama yapması bekleniyor.

GEMEREK MAHKEMESİ TERSİ KARAR VERDİ

Ankara 2. İcra Mahkemesi MHP kongre yapabilir kararı verirken Gemerek Mahkemesi kongrenin yapılamayacağını açıkladı. 

Karar sonrası Gemerek Sulh Hukuk mahkemesi, muhaliflerin yaptığı başvuruyu reddederek kurultayın yapılmaması kararını bir kez daha yineledi.

VALİLİĞE TEDBİR YAZISI

Öte yandan Tosya ve Gemerek mahkemeleri Pazar günü kurultayın engellenmesi için Ankara Valiliği'ne tedbir yazısı gönderdi.

Ardı ardına yaşanan gelişmeler sonrasında, MHP’de Pazar günü kongrenin toplanıp toplanamayacağı merak edilmeye başlandı.

MUHALİFLER ISRARCI

Çağrı Heyeti Başkanı Ali Sağır, “İtirazın kabulüyle engel kalktı. Allah’ın izniyle Pazar günü olağanüstü kongreyi yapacağız” dedi.

MHP’de olağanüstü kurultay isteyen ve genel başkanlık için adaylıklarını açıklayan eski milletvekilleri Sinan Oğan, Meral Akşener ve Koray Aydın ile MHP Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa ederek genel başkanlığa aday olan Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ da dün biraraya gelip, “İtiraz kabul edilirse 15 Mayıs’ta kurultay yapılacak” açıklaması yapmışlardı.

YORUMLAR 50
  • Osmanlı 7 yıl önce Şikayet Et
    İşte böl parçala yönet Avrupa'nın oyunu Osmanlı'yı yıkan Bizans'ın oyunu ülkemiz için vatan millet için tek yok başkanlıktır istemeyen soyu soğu belli olmayan Bizans soytarılarıdır
    Cevapla
  • Osmanlı38 7 yıl önce Şikayet Et
    Allah katında geçerli tek Din İslamdır. Türkiyede Tek Güçlü Parti AK Partidir. Yarınlar Bizim - inşlh.- Ömrüne Bereket RTE, Reisimm.
    Cevapla
  • candas 7 yıl önce Şikayet Et
    ulan adam ol dıyecegım o neydı dıyeceksın
    Cevapla
  • bilge kağan diyorki 7 yıl önce Şikayet Et
    hukuk konusunda bazı araştırmalar yapmıştım daha önce ve bilidiğim kadarıyla bahse konu olan aynı şey için iki yerde ayrı ayrı mahkeme açılamaz, dava konuları aynı ise dava birleştirilir, dava için hangisinin yetkili olacağı esas alınır ve mahkemelerden biri yetkilendirilir diğeri takipsizlik kararı alır. bence birilerinin isteği doğrultusunda mahkemeler bunu görmezden geliyor.
    Cevapla
  • ismet 7 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi yeni anayasa diyoruz ya, uymadıktan, uygulamadıktan sonra bin tane sıfır anayasa olsa ne değişecek. Kafalar değişmeli
    Cevapla
  • aytac 7 yıl önce Şikayet Et
    bu ne ya hangi mahkemenin dediği olacak şimdi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas'tan Türkiye'nin adımı hakkında açıklama:  Son derece önemli
İlber Ortaylı Ayasofya'ya "gudubet" demişti: Murat Bardakçı'dan "niye batıyor" tepkisi