MHP Genel Merkezi'nden açıklama

MHP'de yaşanan kurultay muamması sonrası partinin avukatı Yücel Bulut, Ankara'daki mahkemeyi şikayet edeceklerini açıkladı.

GİRİŞ 13.05.2016 17:41 GÜNCELLEME 13.05.2016 18:21
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

MHP Genel Merkezi'nce yapılan açıklamada "Ankara 2. İcra hakiminin ilişkiler ağından dolayı müdahil olmasından rahatsızdık, bu tasarrufta bulunmasını bekliyorduk" denildi.

Yücel Bulut'un açıklamaları şöyleydi:

HAKİMİN HANGİ AMACA HİZMET ETTİĞİ BİLİNMEKTEDİR
 
Sözkonusu mahkeme kararının kesinleşmeden uygulanması mümkün olmayan kararlar olmasına rağmen Çağrı Heyeti tarafından beklenmeksizin olağanüstü kurultaya ilişkin takvim açıklanmış ve 15 Mayıs 2016'da büyük kurultayın toplanacağı ilan edilmiştir. Yasal olmayan bu girişimin sonrasında üst kurul delegelerimiz ikametgahlarının bulunduğu asliye hukuk mahkemelerine başvurarak hukuki koruma talebinde bulunmuştur. Tosya ve Gemerek mahkemeleri kendilerine yapılan başvuru üzerine infaz işlemi ve 15 Mayıs'ta düzenleneceği ilan edilen kongreyle ilgili işlemler Yargıtay'ın kararına kadar tedbiren durdurulmuştur. Bu karar Ankara 2. İcra Müdürlüğü nezdinde işleme konulmuştur. Ankara 2. İcra Hukuk Mahkemesi hakimi yetkisi ve görevi olmadığı halde, önünde açılmış bir dosyası olmadığı halde yakından takip etmiştir. Hakimin kimliği genel merkezimiz tarafından çok iyi bilinmektedir. Aynı hakimin hangi amaca hizmet ettiği de yine genel merkezimizce çok iyi bilinmektedir. Bu hakimin böyle bir girişimde bulunacağını bekliyorduk. Mahkeme hakimi hakkında HSYK'ya gerekli şikayetler gerçekleştirilecektir. Bugün mesai bitimine 1 saat kala tesis etmiş karar bizleri şaşırtmamıştır.

KONGRENİN YAPILMASI HUKUKEN MÜMKÜN DEĞİLDİR
 
İhtiyati tedbir kararlarının yazı işleri müdürleri aracılığıyla ayrıca talep edilmiştir. Ankara 2. İCra Hukuk Mahkemesi tarafından verilen karar icra dosyaları hakkındadır. İhtiyati tedbir kararlarının infazı aynı zamanda mahkeme yazı işleri müdürleri tarafından da yapılabilmektedir. Ankara 2. İcra Hukuk hakiminin görevi olmadığı halde gösterdiği ilgisi tarafımızca öngörülmüştür. Gemerek Asliye Hukuk Mahkemesi'nden yürürlükte bulunan ihtiyati tedbir kararlarının mahkeme yazı işleri müdürlüğünden talep edilmiş, valiliklere ihtiyati tedbir kararlarının gereğinin yapılması için talep edilmiştir. İhtiyati tedbir kararının devam ettiği, gereğinin yapılması amacıyla gerekli ihbarın yapılarak kararın uygulanması istenmiştir. Gemerek ve Tosya mahkemesi tarafından verilen kararlar haricinde başka mahkemelerce de 15 Mayıs 2016'da yapılan düzenleneceği ilan edilen kongrenin durdurulmasına karar verilmiştir. Sözkonusu ihtiyati tedbir kararları gereğince 15 Mayıs'ta yapılacağı ilan edilen mahkemenin yapılması hukuken mümkün değildir. 
 
DELEGELERİ DAVET EDENLER AÇIKÇA SUÇ İŞLEMİŞTİR
 
Ankara Valiliği ve Emniyet güçleri tarafından gerekli güvenlik önlemleri alınmıştır ve alınmaya devam etmektedir. Yasal olmayan, hukuken gerçekleştirilmesi mümkün olmayan kongre girişimiyle delegeleri alana davet edenler açıkça suç işlemektedir. Bu çağrılara itibar edemeyeceğine inanıyor ve düşünüyoruz. Hukuksuz sürece arkadaşlarımızın iştirak edeceğini düşünmüyoruz. 

Ankara'daki mahkeme hakimini HSYK'ya şikayet edeceğiz. Tedbir kararları Ankara Valiliği'ne iletilmiştir.

En son isteyeceğimiz şey ülkücülerin birbirlerini kıracak hareketler yapması. Onların güvenlik güçleriyle karşı karşıya gelmesini istemiyoruz. Pazar günü de böyle bir şey olacağını düşünüyorum.

YORUMLAR 15
  • acemi 7 yıl önce Şikayet Et
    sormazlarmi adama gemerek hakimi kime hizmet ediyor.
    Cevapla
  • karavicdanli 7 yıl önce Şikayet Et
    Bastirin bastirin mhp yi chplerstirme kampanyasina baliklama atilan atilana.. mhp yazik oldu. ve bunuda mhp lilerin gormemesi oda ayri bir olay.. kor iseniz ne yapalim. kendi dusen aglamaz.. Ulkuculere yeni chp hayirli olsun :))
    Cevapla
  • Hasan ali 7 yıl önce Şikayet Et
    kendilerini haber yapmaya ugrasiyolar beceriksiz reziller, ayakci onun bunun kuklalari sizi, nasilmis Allah verir öyle belanizi iste, indirirsiniz günahsiz on numara adaminizi sivasta helikopterden, sünetsizlerin destegiyle. bin bir parca olun insallah hak yerini bulsun, hain masonlar, kör mhp liler...?
    Cevapla
  • mustafa 7 yıl önce Şikayet Et
    O hakim paralel değilse ben de hiçbir şey bilmiyorum.
    Cevapla
  • Devran 7 yıl önce Şikayet Et
    Bi mahkeme çıkıp basında mehepe haberi yapılmasın kararı alsın artık. Fuzuli işgal bişey değil.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi
3 penaltı kurtaran kaleci: Babam bana muska verdi!