MHP'yi karıştıran hakim yetkisiz çıktı!

MHP kongresi ile ilgili kararıyla tartışılan Ankara 2. İcra Hakimliğinin yetkisinin olmamasına rağmen böyle bir karar verdiği ortaya çıktı.

MHP'yi karıştıran hakim yetkisiz çıktı!
MHP'yi karıştıran hakim yetkisiz çıktı!
GİRİŞ 17.05.2016 17:25 GÜNCELLEME 17.05.2016 17:25
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Ankara 2 İcra Hakimi Burhan Yaz, yetkisi olmamasına rağmen kongre ile ilgili verilen tedbir kararını ortadan kaldırdığı ortaya çıktı.

MHP Büyük Kongresi ile ilgili Gemerek Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından ihtiyati tedbir kararı alındı. Ankara 25. İcra Dairesi'de Gemerek Asliye Hukuk Mahkemesi'nin verdiği tedbir kararını işleme koydu. MHP'li muhalifler ise Ankara 2. İcra Mahkemesi'nden ihtiyati tedbir kararırı kaldıran bir karar aldırdı.

Yetkisiz mahkeme

Hukukçular, Ankara 2. İcra Hakimi'nin verdiği kararın yetkisiz mahkeme tarafından verilen karar olduğuna dikkat çekti. 6100 sayılı HMK’nın “İhtiyati tedbir kararının uygulanması” başlıklı 393. maddesinin 2. Fıkrasında “Tedbir kararının uygulanması, kararı veren mahkemenin yargı çevresinde bulunan veya tedbir konusu mal ya da hakkın bulunduğu yer icra dairesinden talep edilir. Mahkeme, kararında belirtmek suretiyle, tedbirin uygulanmasında, yazı işleri müdürünü de görevlendirebilir.”hükmüne dikkat çekiliyor.

İhtiyati tedbir kararının infazı ile ilgili itiraz ve şikayetleri inceleme görevinin kararı veren  Gemerek Asliye Hukuk Mahkemesi’ne ait olduğuna dikkat çekilirken "İhtiyati tedbir kararının yerine getirilmesi sırasında infaz memurunun işlemlerine karşı yapılacak olan şikayet ve itiraz başvurularında  Ankara icra mahkemeleri yetkili olmayıp İİK’nın 16/1 inci maddesi gereği ihtiyati tedbir kararını veren Gemerek Asliye Hukuk Mahkemesi yetkilidir."deniliyor.

Ankara 25. İcra Müdürlüğü’nün işlemlerine karşı itiraz ve şikayet başvurularının İİK’nun 16/1. Maddesi uyarınca Gemerek Asliye Hukuk Mahkemesine yapılması gerekirken MHP'li muhaliflerin itirazı Ankara 2. İcra Hakimliği'ne yaptığına dikkat çekiliyor. Ankara 2. İcra Hakimliği&de yetkisi ve görevi olmamasına rağmen MHP'li muhalifler tarafından yapılan itirazlara dikkate alarak Gemerek Asliye Hukuk Mahkemesi'nin ihtiyati tedbir kararına rağmen MHP Büyük Kongresi'nin yapılabileceğine karar verdiğine dikkat çekiliyor.

HSYK soruşturma açacak

MHP Büyük Kongresi'nin yapılabileceğine ilişkin yetkisiz olmasına rağmen karar alan Ankara 2. İcra Hakimi Burhan Yaz hakkında HSYK harekete geçiyor.  Paralel Yapı'nın 'kamikaze' hakimlerinden olan Burhan Yaz'ın yetkisi ve görevi olmamasına rağmen verdiği kararla hukuku çiğnediğine dikkat çekiliyor. MHP Genel Merkezi'nin avukatlarının da yetkisi olmadığı halde karar veren Ankara 2. İcra Hakimi'nin HSYK'ya şikayet ettikleri belirtildi. HSYK'nın, MHP'nin şikayeti doğrultusunda Ankara 2. İcra Hakimi hakkında inceleme ve soruşturma başlatacağı belirtiliyor.

YORUMLAR 15
  • Çağrı 7 yıl önce Şikayet Et
    Bir diş yerinden oynadımı ne kadar ağızda kalırki mutlaka sökülür.
    Cevapla
  • temel candan 7 yıl önce Şikayet Et
    Toros hakimi savunayim derken peruk dustu ama
    Cevapla
  • Bozok 7 yıl önce Şikayet Et
    Madem bu kadar faydalı madem bu kadar destekliyorsunuz Başbakan yapın. Bıyığı yok diyorsanız bırakır
    Cevapla
  • Toros 7 yıl önce Şikayet Et
    Bi de teröristleri sınırda karşılayıp serbest bırakan mahkeme vardı Pkk bayrakları ile miting yapmalarına müsade ettiğiniz teröristler Onların yetkisi hiç tartışılmadı
    Cevapla
  • sadik 7 yıl önce Şikayet Et
    Gun gelipte sayin Bahceliyi desteklemekte varmis kaderde.Cumle alemin inadina REIS parale inat BAHÇELI!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ebu Ubeyde: “Düşman Gazze'nin kumlarına saplanmış durumda”
Başkent'te kazanan çıkmadı! İlk finalist Dolmabahçe'de belli olacak