Leyla İmret kimdir? - Biyografisi - İmret gözaltına alındı

Cizre Belediyesi'nin eski başkanı Leyla İmret kimdir, aslen nerelidir?, sorusuna istinaden onun biyografisi haberimizde.. Öte yandan teröre alenen destek verdiği gerekçesi ile kayyum atanan Cizre Belediyesi'nin eski başkanı Leyla İmret bu sabah saatlerinde ani bir baskınla gözaltına alındı. İşte tüm ayrıntılar haber7.com'da..

Leyla İmret kimdir? - Biyografisi - İmret gözaltına alındı
Leyla İmret kimdir? - Biyografisi - İmret gözaltına alındı
GİRİŞ 12.09.2016 12:27 GÜNCELLEME 12.09.2016 12:27

Son dakika Leyla İmret ile ilgili tüm güncel gelişmeleri haberimizden takip edebilirsiniz..

LEYLA İMRET KİMDİR? BİYOGRAFİSİ

Gözaltına alınan Leyla İmret 1987 yılının Aralık ayında Şırnak'ta doğmuştur. İmret 1992'de babasını kaybetmiştir. Babasını kaybettikten sonra Mersi'e taşınmışlardır. Mersin de 4 sene kaldıktan sonra 1996 yılında Almanya'ya giderek akrabalarının yanında yaşamını sürdürmeye devam etti. Akrabaları ise Almanya'nın Bremen kentinde oturuyorlardı. Almanya'da uzun yıllar kaldı.

Leyla İmret Almanya'da da Pedagoji öğrenimi gördü. Almanya'da eğitimini filan aldıktan sonra 2013 yılında ülkemize döndü. Ülkeye döndüğünde Kadir Kunur ile birlikte Cizre Belediye başkanlığı için beraber eş-başkan adayı oldu. 2014 yerel seçimlerinde ise halkın %83'lük bir oyunu alarak BDP'den Cizre Belediye başkanı oldu. Cizre'de ilk kadın belediye başkanı olurken, Türkiye'nin de en genç belediye başkanlarından birisi oldu.

LEYLA İMRET GÖZALTINA ALINDI

Kayyum atanan Cizre Belediyesi'nin eski başkanı Leyla İmret bu sabah saatlerinde gözaltına alındı. Görevden alınan Cizre Belediyesi Eşbaşkanı Leyla İmret gözaltına alındı. Leyla İmret'in evine sabah saatlerinde polis baskın yaptı.

Baskın sırasında evde bulunan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) PM üyesi Yunus Durdu ile Leyla İmret’in gözaltına alındığı belirtildi.

Leyla İmret  ve Yunus Durdu Cizre Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den çok sayıda ile sarı kodlu uyarı: Yeni harita yayımlandı!
Diyanet'ten 'Suudi Arabistan' iddialarına yalanlama!