Bahçeli, Hakan Şükür'e sahip çıktı!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında Erdoğan'ın milliyetçilikle ilgili sözlerine sert çıktı. Bahçeli 'Ben Türk değilim" diyen Hakan Şükür'e de sahip çıkarak, "Gaflete düşse de Türk milletinin evladıdır" dedi.

GİRİŞ 26.02.2013 12:40 GÜNCELLEME 26.02.2013 15:24
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

AK Parti Milletvekili Hakan Şükür'ün "Ben bir Arnavut'um. Aslında bu açıdan bakarsanız Türk değilim" şeklindeki sözlerinin ardından Erdoğan vekilini Mehmet Akif Ersoy üzerinden verdiği örnekle savunmuştu. 

Mehmet Akif Ersoy'un da Arnavut olduğunu belirten Devlet Bahçeli, "Başbakan Erdoğan, Türk olmadığını itiraf eden futbol yorumcusu milletvekili arkadaşını savunmak için Merhum vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u örnek vermiş ve aynen şunları söylemiştir: 'Ben Arnavut'um diyor. Mehmet Akif de bir Arnavut. Mehmet Akif bir Arnavut olarak İstiklal Marşımızın şairi. O, Mehmet Akif'i, o Türklükten çıkarıyor mu?" dedi. 

Bahçeli, "Öncelikle şu hususun Başbakan tarafından bilinmesi lazımdır ki; elleri öpülesi merhum şairimiz birilerini temize çıkarmak ve aklamak adına kullanılmayacak kadar yüce ve gönlümüzün müstesna ismidir. O, kökeni ne olursa olsun Türk olmuş, Türk'e mal olmuş ve Türk milletine istiklalinin manzum dizelerini yazmıştır. Bizim için, gaflete kapılarak açıklamalarıyla hataya düşse de, göğsünde ayyıldızı taşımış, Türk milletini sevince boğmuş ve Türkiye'nin başarısı için ter dökmüş söz konusu milletvekili ne olursa olsun Türk milletinin evladı, bir mensubudur. Arnavutluk devletinin naaşını istediği, fakat Türk milletine mal olduğundan dolayı bu talebin karşılanması imkânsız olan merhum Şemsettin Sami Bey Arnavut kökenli olsa da Türk'tür ve Türk milliyetçiliğine eşsiz hizmetler yapmıştır. Bizim kimsenin etnik kökeniyle ilgili bir merakımız yoktur" diye konuştu. 

YORUMLAR 1
  • Metin Yazar 11 yıl önce Şikayet Et
    MEHMET AKİF ERSOY DİYOR Kİ: . TÜRK eriyiz, silsilemiz kahraman… Müslümanız, Hakk'a tapan Müslüman... Putları ALLAH tanıyanlar, aman.. Mescidimiz boynuna çan asmasın.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek'ten kamuda tasarruf açıklaması
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!