Efendimizi rüyasında gördü, eşsiz bir tablo yaptı

Antalyalı kuyumcu ustası Şenol Vayvalako, Peygamber Efendimizi rüyasında görünce onun hatrına eşşiz bir eser ortaya çıkardı.

GİRİŞ 30.09.2014 15:55 GÜNCELLEME 30.09.2014 16:11
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Antalya'da kuyumculuk yapan Şenol Vayvalako Peygamber Efendimizi rüyasında görünce yaklaşık 5 yıl çalışarak dünyada eşi benzeri olmayan bir eser ortaya çıkardı.

Vayvalako'nun yaptığı tablo tam 300 bin dolar değerinde ama tablo satılık değil. Çünkü Vayvalako 90 kilo ağırlığındaki Esma-ül Hüsna işlenmiş dev tabloyu yeni Cumhurbaşkanlığı Sarayına hediye etmek istiyor.

22 AYAR ALTINLA KAPLADI

Eserinin boyut ve kullanılan malzeme olarak dünyada eşi ve benzerinin bulunmadığını hatırlatan Şenol Vayvalako, "Kendi renginde orijinal abanoz ağacı kullandık, arka ahşabı komple 22 ayar altın kaplı, gümüşleri tek tek 18 ayar beyaz altın kapladık, bunlar yapıştırma değil hepsi tek tek mıhlandı, inanılmaz bir eser işçilik var.

Bütün isimleri has gümüşle yazdık üstüne star daimond denilen laboratuvar üretimi elmasla mıhladık yaklaşık 15 bin taş var, beyaz gümüşlerimizi tek tek 18 ayar beyaz altın kapladık tamamı el işi göz nuru" diye konuştu.

CUMHURBAŞKANLIĞI SARAYINA HEDİYEM OLSUN

Eserini kesinlikle satmayacağını söyleyen Vayvalako; Sayın Cumhurbaşkanımıza 29 Ekim'de bu eşsiz eseri hediye etmek istiyorum tek beklentim bu, hiçbir ferdi müracaatım olmadı, eğer Cumhurbaşkanımız razı gelirse hediye etmekten büyük gurur duyarım" dedi. 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 13
  • hekim çavdar 9 yıl önce Şikayet Et
    şimdi hayal edin. Peygamberimize bu tablo sunulsa ve değerinin 600 bin küsür TL olduğu ve bu parayla 600 bin fakirin 1 ay rahatça geçinebileceği söylense, peygamberimiz nasıl tepki verirdi?: a) Tablo sahibine övgü ederdi, b) Bu kadar muzzam parayı neden hayra harcamadığı ve boşa harcadığı için tekdir ederdi çok basit düşünün, Peygamberimizi göz önüne getirin bir....
    Cevapla
  • zeyzey 9 yıl önce Şikayet Et
    sanat yapmak da bir tecellidir. Allahu tealayı anmak onun sanaatına ayna olmakla da olur. hem Kurana , Esma u Husna ya bakmakta göze şifa verir.. onlarda biliyor Allahın ısımlerının kalplere yansıması gerektıgını ama bu asla sanaatın icraa edilmesine engel değildir. görüldüğü gibi islam asla kısır değildir.. islamı yanlış anlayanlar kısırdır .. kardeşimiz ihlas ile bu hediye yi hazırladıysa Allahım ona cennette boyle ıtına ıle hazırlanmış saraylar nasıb eylesın..
    Cevapla
  • adem cetin 9 yıl önce Şikayet Et
    imran kardeşim. neden herseye bir bahane aramak zorundayız bu işte gönül var degerli kardeşim zaman ayırmış bu guzelligi ortaya cıkarmış bize allah razı olsun demek duser allahın isimlerini benim başkasına başkasınında bana ogretmesiyle yada ogretmek istemesi ile olmuyor insanın içinde olacak kalpten gönülden gelecek bak o zman allahın 99 ismini ezberlemeyen bilmeyen kalırmı
    Cevapla
  • bir taraftar 9 yıl önce Şikayet Et
    işimiz gücümüz başkasını eleştirmek. bir kere de ben ne yaptım deyin da! yok ona harcayağı parayı ihtiyaç sahiplerine verse daha doğruymuş. sen ne kadar fakirlere yardım ediyorsun önce onu sorgula. bu adam fakirlere verdiği parayı mı kesip buna para harcamış. Allah bilir elbette, sen nerelerde paranı israf ediyorsun, boş şeylere para harcıyorsun, o israfları bıraksan kim bilir kaç ihtiyaç sahibinin karnı doyar. Allah adını güzel bir şekilde devlet başkanlarının karşısına yazıp biz Müslümanız, biz buyuz demek istemiş. sıradan bir şekilde yapsa cumhurbaşkanlığı köşküne asarlar mı? biraz mantıklı düşünün ve başkasını eleştirmeden öz eleştiri yapın.
    Cevapla
  • turhan duzcu 9 yıl önce Şikayet Et
    maşallah... Allah cc da sana annene babana çoluğuna çocuğuna hem bu dünyada hemde ahirette sağlıklı eylesin...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Flaş hamle geldi! Nuri Şahin'den Beşiktaş'a yanıt
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı