Mafya hesaplaşmalarının nedeni uyuşturucu

Uyuşturucudan pay almak isteyen Türk mafyası kanlı hesaplaşmaya giriyor.

Mafya hesaplaşmalarının nedeni uyuşturucu
Mafya hesaplaşmalarının nedeni uyuşturucu
GİRİŞ 30.12.2014 09:03 GÜNCELLEME 30.12.2014 10:17
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Türkiye, dünyada 2 trilyon dolar olduğu sanılan uyuşturucu pastasının çok önemli bir bölümünün geçiş noktası. Altın Üçgen ve Altın Hilal adı verilen merkezlerden gelen uyuşturucu, İran, Ermenistan ve Kuzey Irak’tan karayoluyla Türkiye üzerinden Avrupa’ya taşınıyor. Türkiye’nin önemli bir geçiş noktası olması, Türk mafyasının dünya uyuşturucu piyasasındaki trafiğin önemli bir kısmını ele geçirmesinin de başlıca nedenlerinden biri. Pazar büyük, pasta da trilyon dolara varınca, uyuşturucu çetelerinin hesaplaşması da kanlı oluyor.

Nişantaşı'nda silahlı saldırı şoku: 2 ölü!Vedat Şahin ve yanındaki Ferdi Topal, uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetti.

İstanbul'da lüks otomobilde infazSarıyer'de lüks marka otomobiliyle trafik ışıklarında yavaşlayan Ali Akgün, arkadan gelen araçtan inen 2 kişi tarafından vuruldu.

DÜNYANIN UYUŞTURUCU MERKEZİ

Uyuşturucu ile mücadele kapsamında hazırlanan raporlarda dünyanın uyuşturucu merkezleri yer alıyor. Dünyanın uyuşturucu merkezlerine önemli dağıtımın yapıldığı ülkeler bölgesine “Altın Üçgen” ve “Altın Hilal” ismi konulmuş. “Altın Üçgen”de Tayland-Burma ve Laos yer alıyor. “Altın Hilal” ise Pakistan, Afganistan ve İran sınırı boyunca uzanan hilal şeklindeki bölgenin adı. Uyuşturucu üretimini yapan Altın Üçgen ülkelerinden, Uzakdoğu, Kolombiya, Peru, Bolivya, Çin, Amerika, Kanada , Hollanda, İspanya, İngiltere, İtalya ve Almanya gibi Avrupa ülkelerine uyuşturucu sevkiyatı yapılıyor. Altın Hilal ülkeleri ise, Amerika ve Avrupa’nın çok gelişmiş ülkelerine uyuşturucu sevkiyatı gerçekleştiriyor.

TÜRKİYE ÖNEMLİ GEÇİŞ NOKTASI

Art arda İstanbul’da yaşanan cinayetlerde ölenlerin uyuşturucu pazarında önemli yer edinen isimler olması, polisi bu yönde çalışmaya yönlendirdi. Uyuşturucu pazarını mercek altına alan polisin elde ettiği verilere göre; dünyada 2 trilyon dolar olduğu belirtilen uyuşturucu pastasının çok önemli bir bölümü Türkiye üzerinden gidiyor. Türk mafyası dünya uyuşturucu piyasasının trafiğinin önemli bir kısmını eline geçirmiş durumda. Payın büyüklüğü, çetelerin savaşlarına neden oluyor. Altın Üçgen ve Altın Hilal merkezli ülkelerden sevk edilen uyuşturucu trafiğinde Türkiye’nin yeri oldukça büyük önem taşıyor. Bu iki bölgeden gelen uyuşturucunun dağılma yollarının kesiştiği nokta Türkiye. İran, Ermenistan ve Kuzey Irak’tan gelen uyuşturucu Türkiye üzerinden Avrupa’ya gidiyor. İstanbul veya İzmir yolu kullanılarak Akdeniz’e ulaştırılıyor.

UYUŞTURUCU TRAFİĞİ

Altın Hilal bölgesinde üretilen uyuşturucunun büyük kısmı,Türkiye’ye Van, Hakkâri, Gaziantep ve Hatay’ın Hassa, Kırıkhan, Yayladağ, Samandağ ilçelerinden giriş yapıyor. Uyuşturucu taşımada özellikle Başkale, Van ve Yüksekova güzergâhı önemli bir nokta olarak görülüyor. Ancak bu güzergâhın deşifre olması uyuşturucu satıcılarının alternatif yollar geliştirmesine neden oldu. Alternatif yollardan biri de Gürbulak’tan başlayıp Ağrı, Erzurum, Erzincan, Tokat, Amasya yolu kullanılarak uyuşturucu İstanbul ile Edirne üzerinden Avrupa’ya çıkış yapıyor.

Uyuşturucu kaçakçılarının bir diğer yolu ise Bayburt, Gümüşhane, Ordu ve Giresun’u kapsayan Karadeniz yolu. Buradan İstanbul’a gelen uyuşturucu Kapıkule’ye oradan da Avrupa’ya gidiyor. Denizyolunda ise “Güney Amerika- Mersin-Avrupa” hattı mevcut. Şili’den yüklenen uyuşturucu, deniz yoluyla Mersin Limanı’na getiriliyor. Buradan da TIR’larla Kapıkale’den ya da Kocaeli’nden İtalya’ya yapılan Ro-Ro seferleriyle Avrupa’ya gidiyor.

İSTANBUL’DAKİ CİNAYETLERİN % 40’I UYUŞTURUCU YÜZÜNDEN

İstanbul’da gerçekleşen cinayetlerin yüzde 40’ı uyuşturucu hesaplaşması yüzünden işleniyor. Son bir yılda uyuşturucu nedeniyle gerçekleşen bazı cinayetler şöyle;

-2013 yılında Hollanda’dan İstanbul’a gelen uyuşturucu kuryesi Zuhuri Şahin Kemerburgaz’da ölü bulundu. Şahin’in uyuşturucu mafyası tarafından öldürtüldüğü belirtilmişti.

-Büyükçekmece’de 4 ay önce Devrim Öztunç ile 19 yaşındaki Arzu Şerifi Zindaşti öldürüldü. Saldırının asıl hedefı olan baba Naci Şerifi Zindaşti’nin ihbarla yüklü miktarda uyuşturucu yakalattığı ortaya çıkmıştı.

-Esenyurt’ta 2 ay önce uyuşturucu satıcısı olduğu iddia edilen Ersan Aydın (33) bıçaklanarak öldürüldü.

-Zeytinburnu’nda 45 gün önce “Uyuşturucu satmayın” diye kendilerini kurşunlayan Mehmet K. 1 kişinin ölümüne neden oldu.

-Beyoğlu’nda 31 Temmuz gecesi H.D. aralarında uyuşturucu satışından kaynaklanan bir anlaşmazlık sonucu arkadaşı İ.D.’yi öldürdü.

Kaynak: Mustafa Şekeroğlu - Haberturk

YORUMLAR 2
  • hele hele 9 yıl önce Şikayet Et
    bu da paralelin işidir. ne düşünüyoruz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yunanistan neye hazırlık yapıyor? Neden Demir Kubbe'nin peşine düştü?
WhatsApp'a ağır suçlama! Şoke eden Gazze iddiası