ABD Başkonsolosluğu'na silahlı saldırı

Sultanbeyli'deki bombalı ve silahlı saldırı sonrasında Sarıyer'deki Amerikan Başkonsolosluğuna da silahlı saldırı düzenlendi.

ABD Başkonsolosluğu'na silahlı saldırı
ABD Başkonsolosluğu'na silahlı saldırı
GİRİŞ 10.08.2015 07:59 GÜNCELLEME 10.08.2015 16:28
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

İstanbul Sarıyer'de bulunan ABD Başkonsolosluğuna sabah erken saatlerde silahlı saldırı düzenlendi. İki kişi oldukları belirlenen saldırganlar ile polis arasında çatışma çıktı.

SALDIRIYI DHKP/C ÜSTLENDİ

Terör örgütü DHKP/C üyesi olduğu belirlenen kadın terörist yaralı olarak yakalandı.

Hastanede tedavisi süren kadının, terör örgütü DHKP/C üyesi Hatice Aşık (42) olduğu ve örgütün "canlı bomba" olarak görevlendirdiği kişiler arasında yer aldığı iddia edildi.

''Hülya" kod adını kullanan Hatice Aşık'ın terör örgütü DHKP/C'nin Ankara ve İstanbul'’daki hücre evlerinde eğitim aldığı, intihar saldırısında bulunabileceği düşüncesiyle fotoğraflarının güvenlik birimlerine dağıtıldığı belirtildi.

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, kadın teröristle birlikte 1 adet uzun namlulu silah ve çok sayıda mühimmatın da ele geçirildiği kaydedildi.

Güvenlik güçlerine ve ABD Başkonsolosluğu'na yapılan menfur saldırılarının şiddetle kınandığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: 

"Devletimizin bekasına ve milletimizin birlik ve beraberliğine kast etmeye çalışan ve terör eylemleriyle netice alabileceğini zanneden bedbahtların hain emellerine ulaşmasının asla mümkün olmayacağını bir kere daha ifade ediyoruz. Olaylar ile ilgili ayrıntılı inceleme ve operasyonel çalışmalar devam etmekte olup faillerinin en kısa zamanda yakalanıp adalete teslim edileceğinden hiç kimsenin şüphesi olmamalıdır. Saldırılar neticesinde şehit olan polisimize Allah’tan rahmet, ailesine ve tüm milletimize sabır ve başsağlığı diler, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar temenni ederiz."

"Vatandaşlar kafalarına sandalye fırlattı"

Konsolosluğa yapılan saldırıyla ilgili görgü tanıklarından Engin Yüksek, gazetecilere yaptığı açıklamada, camdan bakarken pazar çantasıyla iki kadın teröristin aşağı doğru indiğini gördüğünü söyledi.

Teröristlerin duvarın yanında mevzi aldığını ve çantayı yere bıraktıktan sonra 4 el ateş ettiğini belirten Yüksek, şunları anlattı:

"Silah seslerini duyan çevre binalardaki vatandaşlar evlerinin balkon ve camlarına çıktı. Kadınların üstüne masa sandalye, ellerine ne geçtiyse onların üzerine atmaya çalıştılar. Silahı tutan kadının kafasına sandalye geldi. Panik yapınca kafasını kaldırıp yukarı baktı. Eli tetiğe değince mermiler binadaki dairelere doğru saçılarak evlerin camlarına isabet etti. Daha sonra kömürlük gibi bir yere saklandı."

Yüksek, polislerin teröriste yanındaki çantayı bırakması yönünde çağrı yaptığını ancak kadının, "Suruç'un intikamını alacağım" diye bağırdığını ifade etti.

YORUMLAR 4
  • osman sivas 8 yıl önce Şikayet Et
    yüzyıllardır namusunu, malı koruyan bu askere ihanet ihanetin zirvesidir.
    Cevapla
  • Sungurlu Babab 8 yıl önce Şikayet Et
    Bas terörist abd, her terör eylemi gibi dün aksamki fatih-Sultanbeyli polis karakoluna yapilan saldiriyi organize etmistir ve kiraladigi adamlara para ödemesi yapmadigi icin bu seferde kiralik örgüt üyeleri abd konsoloslugunu ve abd´yi acikca böyle tehdit etmis, ya paramizi ver yada sizide böyle yapariz diye. Neticede bu abd, hep bu tür zavallilari kullandiktan sonra hemen eskalini ve adresini o ülkenin güvenlik birimlerine bildiriyor yani ortada delil kalmasini istemiyor, bu pis ticaret iste böyle yürütülüyor. Önceden güvenlik gücleri esir almaz direk vurup ebedi sessizlige yollarlardi ama simdi teröristleri canli ele gecirebilmek icin emniyet Teskilatimiz asiri derecede caba sarf ediyor...
    Cevapla
  • Emre 8 yıl önce Şikayet Et
    Devletimizin arkasındayız sonuna kadar. Ancak saldırılara karşı istihbarat alınmaması düşündürücü. Ayrıca saldırı sonrası elleriyle koymuş gibi teröristleri evlerinde basıp alıyorlar.
    Cevapla
  • erdi 8 yıl önce Şikayet Et
    yenimi anladın
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Tekin: Soru hazırlama havuzunun yarısı öğretmenlerimizden seçilsin istedik
Beşiktaş'ta çok sayıda araç birbirine girdi! Ortalık savaş alanına döndü