İstanbul'da eczaneler kepenk uygulamasına geçiyor

İstanbul'da nöbetçi eczanelerin peş peşe soyulmasının ardından nöbetçi eczaneler saat 00.00'dan sonra kepenk arkasından hizmet verecek.

İstanbul'da eczaneler kepenk uygulamasına geçiyor
İstanbul'da eczaneler kepenk uygulamasına geçiyor
GİRİŞ 04.03.2016 11:05 GÜNCELLEME 04.03.2016 11:05
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Yapılan açıklamada, "Son günlerde nöbetçi eczanelerimize yönelik arka arkaya saldırılar gerçekleşmiştir. Konuyla ilgili yönetim kurulumuzun yetkililerle yaptığı görüşmeler devam etmekte olup, ek güvenlik önlemlerine yönelik çalışmaları sürmektedir.

Nöbetçi eczaneler, tüm gece boyunca kesintisiz hizmet vermekte olup, "Eczacılar ve Eczaneler Hakkında Yönetmelik"in 35/5 maddesi gereğince gece nöbet tutan eczanelerin gece boyunca kapılarının açık olması zorunluluğu bulunmamaktadır.

Artan saldırıları da göz önünde bulundurarak, nöbetçi eczanelerimizin saat 00.00'ten sonra eczane kepenklerinin arkasından hizmet vermeleri, eczacılarımız ve eczane çalışanlarımızın can güvenliği açısından önemlidir. İstanbul Eczacı Odası tarafından, hastalarımızı bu uygulamayla ilgili bilgilendirmeye yönelik cam afişi hazırlanmış olup, tüm eczanelerimize dağıtımı yapılacaktır" denildi.

İstanbul Eczacı Odası Başkanı Zafer Cenap Sarıalioğlu da yaptığı yazılı açıklamada, uygulamayla ilgili hastalar ve hasta yakınlarından ı anlayış beklediklerini belirtti.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 2
  • Beta Temizlik 8 yıl önce Şikayet Et
    Su Deposu Temizliği Türkiye genelinde 2001 yılından bu yana su depolarının fiziksel temizlik ve biyolojik dezenfeksiyon işlemi hizmetine başlamış ve bu kapsamda Depo Temizlik Dezenfekte Birimini kurmuştur. İSKİ tarafından eğitilmiş profesyonel ekiplerce verilen eğitimlerle, dezenfeksiyon ekipleri çalışmalarını daha sağlıklı yapıyor. Bugüne kadar yapılan depo dezenfekte faaliyetleri ile yaklaşık 40.000.000 kişinin sağlık risklerini en aza indiren Dezenfekte Birimi, Türkiye’de ihmal edilen ve acil temizlenmesi gereken apartman depo temizlik hizmetini firma olarak bizde bu hizmeti sunmaktan gurur duyarız.
    Cevapla
  • kalender kürt 8 yıl önce Şikayet Et
    beyzadelerin canı çok tatlı ilaç satıp para kazanacak velinimeti olan vatandaşıda dışarda karda yağmurda ayazda ayakta bekletecek
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail'de 'Türkiye' paniği, başvurmaya hazırlanıyorlar! 4 maddelik plan ortaya çıktı...
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz Başkent Kulisi'nde