Böbrekleri temizleyen doğal karışımlar nelerdir?

Besin atıkları nedeniyle böbreklerde bazı sağlık sorunları meydana gelir. Peki böbrekleri temizleyen doğal karışımlar nelerdir? Böbrekler vücudun sağlıklı işlemesi için önemli organlardandır. Özellikle vücudun sıvı oranını dengeleyen ve idrar yolu ile tüm biriken toksinlerin atılmasında yardımcı olur. Sizler için evde hazırlayacağınız ve böbrekleri temizleyen doğal karışımları haberin detayına ekledik.

Böbrekleri temizleyen doğal karışımlar nelerdir?
Böbrekleri temizleyen doğal karışımlar nelerdir?
GİRİŞ 30.06.2019 12:40 GÜNCELLEME 30.06.2019 12:41

Görünüş olarak fasulyeye benzeyen böbrekler, boşaltım sisteminin bir parçasıdır. Vücuda giren zararlı maddeleri kana karışmadan alıp idrar yolu ile atar. Karaciğer ve akciğer gibi süzme görevini yapar. Karının her iki tarafında bulunan böbrekler vücudun en hassas organlarıdır. Yaşanan herhangi bir hasarda hemen deforme olan böbreklerin sağlıklı işleyişi oldukça önemlidir. Vücudun sıvı oranını kontrol eden böbrek üstü bezler, susuz kaldıklarında kum ya da taş gibi oluşumlara neden olur. Ayrıca zararlı hücreleri kandan ayrıştırmadan diğer organlara yayılmasına sebebiyet verir. Bu olumsuz durumların yaşanmaması için uzmanlar sağlıklı beslenmenin oldukça önemli olduğunu vurgulamaktadırlar. Bu yüzden evde antioksidan bakımından güçlü olan besinlerle yapılan karışımlarla bu sağlık sorununa doğal yolla müdahale edilebilir. 

 

böbrekleri temizleyen doğal karışımlar

BÖBREKLERİ TEMİZLEYEN DOĞAL KARIŞIMLAR NELERDİR?

 

ISIRGAN OTU ÇAYI

Güçlü bir iltihap söktürücü olan ısırgan otu hücreleri yenileme biriken toksinleri idrar yolu ile  atar. 

100 gram ısırgan otu 

1\5 bardak su 

Suyu bir kaba koyup kaynatın. Kaynayan suyu ocaktan alıp içerisine 100 gram ısırgan otunu ekleyip 5 dakika bekleyin daha sonra süzüp sabah akşam birer bardak tüketin.

ısırgan otu çayı

ELMA SİRKESİ VE LİMON SUYU KARIŞIMI

Elma sirkesi güçlü bir antioksidan özeliğe vardır. Limonun içerdiği asidik çözücülerle birleşen elma sirkesi daha etkili olur. 

Yarım kaşık zeytinyağı

2 yemek kaşığı limon suyu

1\5 bardak su

1 kaşık elma sirkesi

Öncelikle zeytin yağı ve limon suyunu yarım saat önceden karıştırıp bekleyin. Daha sonra elma sirkesini ve suyu ekleyip karıştırın. Bu karışım böbreklerdeki taşları ve kumu çabuk dökmenize yardım eder. Ayrıca böbrek ve mesaneyi temizler.

limon suyu ve elma sirkesi

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Seçime 2 gün kala Milli Görüş Platformu'ndan 'İslambol' çağrısı: Bütün ümmet sevinecek
Büyükşehirlerdeki son durum belli oldu! O il de değişim kervanına katılabilir…