Hamilelikte kivinin faydaları nelerdir? Kivi cilde iyi gelir mi?

Yüksek antioksidan ve zengin besin değerlerine sahip olan kivi, düzenli tüketilmesi durumunda bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı vücut direncini arttırmaktadır. Özellikle sağlıksız beslenme ve zararlı alışkanlıklardan kaynaklı vücutta biriken enfeksiyon ve iltihapların temizlenmesinde etkili olduğu görülmektedir. Peki kivinin faydaları nelerdir? İşte kivinin faydaları ve besin değerleri...

Hamilelikte kivinin faydaları nelerdir? Kivi cilde iyi gelir mi?
Hamilelikte kivinin faydaları nelerdir? Kivi cilde iyi gelir mi?
GİRİŞ 08.03.2021 11:59 GÜNCELLEME 08.03.2021 12:00

Ülkemizde daha çok Karadeniz bölgesinde yetiştirilen kivi, dünyada en çok Doğu Asya bölgesinde üretilmektedir. Lezzetinin yanında oldukça faydalı olan kivi zengin besin değerlerine sahiptir. Birçok sağlık sorununa çözüm olan kivi özellikle vücudun enfeksiyon ve iltihaplardan arınmasını sağlamaktadır. Portakal ve mandalinaya göre 4 kat daha fazla C vitamini sahiptir. Bundan dolayı bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı vücut direncini yükseltmektedir. Kivi, demir emilimini arttırdığı için hamile kadınlarda sıkça görülen demir eksikliğine karşı bol bol tüketilmesi önerilmektedir.

KİVİNİN FAYDALARI NELERDİR?

Zengin besin değerlerine sahip olan kivi, vücudun günlük vitamin ve mineral ihtiyacını neredeyse karşılamaktadır. Turunçgillere göre 4 kat daha fazla C vitamini içerdiğinden günde 1 adet kivi tüketerek günlük C vitamini ihtiyacı karşılanmış olmaktadır. Kivinin en önemli faydalarından biri de kal ve damar sağlığını korumasıdır. Damarlardaki kan akışını hızlandırarak yüksek kolesterolün düşmesini sağlamaktadır. Kivinin insan bedenine olan faydaları şöyledir:

Antep fıstığı faydaları ve zararları nelerdir? Antep fıstığı günde ne kadar tüketilir?

- Kivinin en önemli faydalarından biri güçlü bir antioksidan kaynağı olmasıdır. Vücudun toksinlerden arınmasına yardımcı olarak bağışıklık sisteminin güçlenmesine, hastalıklara karşı vücut direncinin artmasına ve iç organların daha sağlıklı çalışmasını sağlamaktadır. Antioksidan besinler ne kadar fazla ve sık tüketilirse kanserin yayılma oranı o kadar azalmaktadır. Antioksidanlar kanser hücrelerinin yayılımını engelleyerek sağlıklı hücrelerin çoğalması için savaşmaktadırlar. 

- Akciğer hastalıklarına iyi gelerek astım gibi hastalıklara iyi gelmektedir. Sağlıksız beslenme ve sigara-alkol gibi zararlı alışkanlıklardan kaynaklı deforme olan akciğerin onarılmasına yardımcı olmaktadır. 

- Kan dolaşımını hızlandırarak yüksek kolesterolün düşmesini sağlar. Kalp ve damar sağlığını koruyarak kalp krizi riskini azaltmaktadır. 

- Kan basıncını düşürerek kalp krizi riskini azaltmaktadır. 

- Kivi, vücudun toksin, enfeksiyon ve iltihaplardan arınmasını engellediğinden dolayı bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı vücut direncini arttırmaktadır. 

- İçerdiği lif sayesinde uzun süre tokluk hissi veren kivi, düşük kaloriye sahip olması nedeniyle ara öğünlerde tüketilmesi tavsiye edilmektedir. Böylece daha sağlıklı ve hızlı kilo vermeyi sağlamaktadır. 

Tiroid hormonlarını bozan yiyecekler nelerdir? Hormon sağlığını bozan besinler...

- Yüksek lif içermesi metabolizmanın hızlanmasına ve sindirim sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı olmaktadır. Böylece sindirim sistemi bozukluklarından kaynaklı olarak görülen bağırsak hastalıkların önüne geçilmiş olur.

- Bakteriyel, enfeksiyon ve mantar gibi hastalıkların tedavi edilmesinde de kivinin oldukça fazla işe yaradığı bilinmektedir. 

- Cilt yaraları ve yara izlerinin geçmesinde etkili olan kivi ayrıca zararlı ışınların cildi tahrip etmesini engellemektedir. Cildin onarılmasına katkı bulunduğundan yaşlanma belirtilerini geciktirdiği görülmektedir. 

- Hamile kadınlarda sıklıkla rastlanan demir eksikliğine karşı bol bol kivi tüketilmesi tavsiye edilmektedir. 

- Uyku bozukluklarına iyi geldiğinden dolayı daha düzenli ve kaliteli uyku sağlamaktadır. 

- İçerdiği A vitamini sayesinde görme yetisini geliştirir. 

Karadut pekmezinin faydaları ve besin değerleri nelerdir? Dut pekmezi öksürüğü iyi gelir mi?

KİVİ MASKESİ NASIL YAPILIR?

İçerdiği doğal kolajenler sayesinde cildin onarılmasını ve gençleşmesini sağlamaktadır. Düzenli olarak kivi maskesi yapılması cildin daha canlı ve dinamik bir görüntü kazanmasını sağlamaktadır. Evde basit malzemelerle hazırlanabilen ve uygulanabilen kivi maskesi için 1 adet rendelenmiş kivi, 1 çorba kaşığı yoğurt ve 1 çorba kaşığı zeytinyağı karıştırılarak masaj yaparak yüze uygulanır. Hazırlanan maske yüze uygulandıktan sonra 10 dakika bekletilir ve bol su ile durulanır. Bu maskenin hafta 2-3 kez uygulanması tavsiye edilmektedir. 

KİVİ NE ZAMAN YETİŞİR? 

Kivi sonbahar aylarında hasat edilmektedir. Genellikle Karadeniz bölgesinde yetişen kivi, Ekim-Kasım aylarında toplanarak 2 hafta kadar da olgunlaşması için bekletilmektedir. Olgunlaşma süresi dolduktan sonra tüketilmektedir. 

100GR KİVİ BESİN DEĞERLERİ

Karbonhidrat (g) 14.66
Protein (g) 0.14
Yağ (g) 0.52
Lif (g) 3
Kolesterol (mg) 0
Sodyum (mg) 3
Potasyum (mg) 312
Kalsiyum (mg) 34
Vitamin A (iu) 62
Vitamin C (mg) 92.07
Demir 0.31

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
AK Parti teşkilatı İstanbul’da milyonlarca seçmene nasıl dokunabiliyor?
Beyaz Saray'a Gazze boykotu! Biden'ın davetini reddettiler