Sirke ve limonun saça faydaları nelerdir? Sirke ve limon saça nasıl uygulanır?

Limon, antiseptik özelliğinden dolayı birçok hastalığı tedavi etme özelliğine sahiptir. Sağlığa olan faydalarının yanında cilt ve saç bakımında da sıklıkla kullanılmaktadır. Özellikle saç derisini beslediği için saç derisi problemlerine karşı tedavi edici etkisi bulunmaktadır. Bu sayede saçların daha sağlıklı görünmesine ve uzamasına fayda sağlamaktadır. İşte limon ve zeytinyağının saç bakımında faydaları...

Sirke ve limonun saça faydaları nelerdir? Sirke ve limon saça nasıl uygulanır?
Sirke ve limonun saça faydaları nelerdir? Sirke ve limon saça nasıl uygulanır?
GİRİŞ 18.06.2021 17:02 GÜNCELLEME 18.06.2021 17:02
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Limon, antiseptik özelliği ile sağlığa olan birçok faydasıyla bilinmektedir. Özellikle vücudun toksinlerden arınmasına yardımcı güçlü bir antioksidandır. Limonun sağlığa olan sayısız faydası uzmanlar tarafından kabul edilerek daha çok tüketilmesi konusunda tavsiyelerde bulunurlar. Aynı zamanda limon, kozmetik sektöründe de sık sık kullanılmaktadır. Alerjisi ve hassasiyeti olmayanların ciltteki sivilceleri kuruttuğu ve yara izlerini geçirdiği bilinmektedir. Tüm bunların yanında saç bakımında, özellikle saç derisinin sağlıksız olmasından kaynaklı kepeklenme ve saç dökülmesine karşı çok fayda sağlamaktadır. 

Limonun Saça Faydaları Nelerdir?

Akdeniz ikliminde yetişen ve herkesi kolaylıkla erişebildiği limonun sağlık olan faydaları ve cilt bakımında olan etkisi dışında saç ve saç derisine de sayısız faydası bulunmaktadır. Özellikle kepek sorunu olanların saçlarına limon kürü uygulaması önerilir. Limonun saç üzerindeki olumlu etkileri şunlardır:

  • Saç derisinin onarılmasını ve beslenmesini sağladığından dolayı kepeklenmenin durdurulmasına yardımcı olmaktadır. Özellikle erkeklerin sıklıkla karşılaştığı kepek sorununu büyük oranda çözmektedir.

  • Limon güçlü bir antiseptik olduğundan dolayı, saç derisinde bakterilerden kaynaklı olan kaşıntılara karşı etkilidir. Bunun için saç kreminin içine 5-6 damla limon sıkarak saç kremiyle birlikte saça masaj yaparak uygulanması tavsiye edilir. Böylece saç derisinde oluşan mikrop ve bakterilerin yok olması sağlanacaktır.

  • Saçların daha geç yağlanmasına yardımcı olacaktır. Limonun içerisinde bulunan bileşenler saç diplerinde biriken yağlanmayı önlemektedir. Burada yapılması gereken yarım çay bardağı sirke ve yarım çay bardağı limonun karıştırılarak saç diplerine uygulanmasıdır. 7-8 dakika masaj yaparak uygulandıktan sonra durulanır. Düzenli olarak yapılan bu uygulama sayesinde saçların daha geç yağlanması söz konusudur.

  • Saç diplerinin mikroplardan arınmasını sağlayarak saç derisini daha sağlıklı hale getirmektedir. Böylece saç dökülmesini engelleyerek saçların daha çabuk uzamasına yardımcı olmaktadır.

  • Limonun içerisinde bulunan bileşenler saçların rengini açmaya yarımcı olmaktadır. Kadınlar daha çok saçlarının daha doğal ve açık renkte olması için bu yönteme başvurmaktadırlar. 

  • Saçların daha parlak ve sağlıklı görünmesini sağlar. 

  • Çok fazla işlem görmüş saçların kırıklarını onarır.

Limonla Yapılan Saç Maskesi

  • Saç rengini açmak için, 1 litre suyun içine 3 limon sıkılır. Limonlu su saça uygulanır ve yaklaşık 1 saat güneşin altında bekletilir. Bu işlem sonucunda saçların rengi açılmaya başlar. Rengi daha çok açılması için birkaç kez yapılmaya devam edilir. Ancak limon yüksek asit içerdiğinden saç derisinde deformasyona neden olabildiğinden dikkatle uygulanması önerilir. 

  • Saç derisindeki bakteri ve mikropların arınması için saç kremine birkaç damla limon sıktıktan sonra saç derisine masaj yaparak uygulanır ve ardından bol su ile durulanır.

  • Sık sık yağlanan saçlar için yarım çay bardağı limon suyu ve yarım saç bardağı sirke karıştırılarak saç diplerine masaj 7-8 dakika uygulanır ve ardından bol su ile durulanır. Limon ve sirke kürü haftada bir kez uygulanır. Limonun asidik yapısından dolayı sık kullanımlarda saç derisinde kuruma ve yıpranmalara neden olabilir. 

  • Saç derisinin bakımı ve saçların daha sağlıklı uzaması için ise yarım çay bardağı limon suyu, 3 yemek kaşığı bal, 3 yemek kaşığı zeytin yağını karıştırıp saç diplerinde masaj yaparak uygulanır ve 30 dakika kadar bekletip bol su ile durulanır.

  • Saç derisinin bakteri ve mikroplardan arınması, saçların daha parlak olmasını sağlamak için, 1 çay bardağı limon suyu, yarım çay bardağı su ve yarım çay bardağı sirke karıştırılarak saç diplerine yedirerek uygulanır ve 5 dakika beklettikten sonra durulanır.

YORUMLAR 7
  • kasım 3 yıl önce Şikayet Et
    bizim genlerimizde kellik var ve saçım çok dökülüyordu zigavus forte kullanmaya başladım dökülme bitti denecek kadar azaldı çok başarılı bir ürün tebrikler zigavus
    Cevapla
  • gülfem 3 yıl önce Şikayet Et
    bende yıllarca saç dökülmesi problemi yaşadım kafamda saç kalmayacaktı nerdeyse arkadaşım zigavus sarımsaklı şampuanı önerdi inanmadım ama bir çağre dedim iyiki dinlemişim iyiki almışım çok memnun kaldım saçlarım sağlığına kavuştu tavsiye ederim
    Cevapla
  • Şafii fırat 3 yıl önce Şikayet Et
    Hepsi palavra ,ben yıllarca ne sirke bıraktım ne limon ,yine döküldü .Eğer genetikte varsa hiç bir şey fayda vermiyor .Çöplüklerde yatıp kalkan , kirden saçlarında tabaka olmuş kişileri görüyorum saçlarına tarak işlemiyor
    Cevapla
  • Zey 3 yıl önce Şikayet Et
    En önemlisi b12 ölçümü yaptırmak
    Cevapla
  • Ayse 3 yıl önce Şikayet Et
    Cunku onlar sampuan bulup yikayamiyorlar
    Cevapla
  • metin 3 yıl önce Şikayet Et
    Aynen dediğin gibi haklısın
    Cevapla
  • hilal 3 yıl önce Şikayet Et
    ilimonun kilosu on liraaa!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Alçakça anlaşmayı duyurdu!
Haftaya damga vuran pozisyonun VAR kayıtları açıklandı