Çemen otu saça faydaları nelerdir? Çemen otu saç çıkarır mı? Seyrek saçlarda uygulanan...

Saçların dökülmesi ve buna bağlı olarak seyrelmesi birçok kişi için rahatsız edici bir durumdur. Az bilinen çemen tohumu maskesi, saç derisini besleyerek saç dökülmesine engel olmaktadır. Peki çemen otunun saç derine faydaları nelerdir? Çemen otu maskesi nasıl yapılır?

Çemen otu saça faydaları nelerdir? Çemen otu saç çıkarır mı? Seyrek saçlarda uygulanan...
Çemen otu saça faydaları nelerdir? Çemen otu saç çıkarır mı? Seyrek saçlarda uygulanan...
GİRİŞ 24.10.2021 10:52 GÜNCELLEME 24.10.2021 10:53
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Saç dökülmesinin temel sebebi saç derisinin yeteri kadar beslenememesinden kaynaklıdır. Saç derisine özenle bakım yapılması saçların daha canlı ve sağlıklı uzamasına yardımcı olur. Halk arasında çok fazla bilinmeyen ancak saçları dipten uca besleyen çemen tohumu macunu kürünün düzenli olarak yapılması saç derisinde gözle görülür bir yenilenme meydana getirir. Çemen otu tohumu macunu evde kolaylıkla hazırlanabilen bir kür olup saça uygulaması da aynı şekilde oldukça kolaydır. İşte çemen tohumu kürünün saçlara faydaları...

Zeytinyağı maskesi saçı gürleştirir mi? Saça zeytinyağı sürmek ne işe yarar? Zeytinyağı maskesi saçı gürleştirir mi? Saça zeytinyağı sürmek ne işe yarar?

Çemen Tohumu Macunu Saça Faydaları

  • Saç derisindeki kan dolaşımını hızlandırır.

  • Saç derisini bakteri ve toksinlerden arındırır.

  • Kafa derisini besleyerek saç dökülmesine engel olur. 

  • Saçları kalınlaştırır.

  • Saç köklerini besler ve dökülmesini azaltır. 

  • Saçların canlandırır. 

 Genç yaşta saç dökülmesi neden olur? Saç dökülmesine karşı doğal çözümler... Genç yaşta saç dökülmesi neden olur? Saç dökülmesine karşı doğal çözümler...

Çemen Otu Macunu Nasıl Hazırlanır?

Malzemeler:

2 yemek kaşığı çemen tohumu

1 bardak su

Hazırlanışı:

1 bardak su cezve veya küçük bir tencereye konarak kaynatılır. Kaynayan suyun içerisine çemen tohumları eklenir ve yumuşaması beklenir. Ardından kaşıkla ezilerek iyice karıştırılır ve macun kıvamına getirilir. Hazırlanan çemen otu macunu saç derisine masaj yaparak iyice yedirerek uygulanır. Takribi 30-40 dakika bekledikten sonra bol su ile durulanıp şampuanla yıkanır. Daha iyi bir sonuç elde etmek için hafta 1 düzenli olarak çemen tohumu macunu kürünü uygulanması tavsiye edilir. 

YORUMLAR 1
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Ömür boyu pastırma gibi kokarsınız sakın yapmayın deriden koku çıkmaz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'de yeni Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu oldu
Mahalle kafeleri Çırağan’la yarışıyor! Zıvanadan çıktılar