Sağlık Bakanı Koca: 50 milyon doz aşı için imza atıldı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 'Bizim bu dönemde Sinovac dediğimiz inaktif aşıyla diyaloglarımız devam ediyor. Bununla ilgili bir sözleşme yapıldı. Toplam Aralık, Ocak ve Şubat ayında bir sorun olmazsa yapılan sözleşme ile 50 milyon doz aşı için imza atıldı' dedi.

GİRİŞ 25.11.2020 23:27 GÜNCELLEME 26.11.2020 09:59
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Aşılardaki son gelişmelerin sorulması üzerine, Türkiye’de Pfizer ve Sinovac firmaları tarafından geliştirilen aşıların Faz-3 denemelerinin hala devam ettiğini hatırlatan Bakan Koca, “Erken dönemde vatandaşımızı aşıya eriştirmek noktasında bir çaba içindeyiz. Burada özellikle dikkat ettiğimiz husus da; vatandaşımıza uygun bulduğumuz, uygun olabilir diye düşündüğümüz aşının etkinlik ve güvenilirliğini önemsiyoruz. Dolayısıyla bu anlamda etkin ve de güvenilir olduğunu bildiğimiz aşıları erken dönemde tedarik ederek vatandaşımızla buluşturmak istiyoruz. Aşılar biliyorsunuz farklı yöntemlerle geliştiriliyor, inaktif aşılar var, mRNA aşısı, protein ve vektör aşıları şeklinde. Bizim bu dönemde Sinovac dediğimiz inaktif aşıyla diyaloglarımız devam ediyor. Bununla ilgili bir sözleşme yapıldı. Toplam Aralık, Ocak ve Şubat ayında bir sorun olmazsa yapılan sözleşme ile 50 milyon doz aşı için imza atıldı. Yani sözleşme imzalandı. Aralık ayında asgari 10 milyon doz olmak üzere ama 20 milyon hedefliyoruz. Ocak ayında 20 milyonda sorun yok, Şubat ayında da asgari 10 milyon olmak üzere toplam 50 milyon doz için sözleşme imzalandı. Diğer mRNA aşısı (Pfizer) için de Aralık ayında 1 milyon, ilerleyen süreçte takvim daha belirlenmedi ama 25 milyona kadar aşının verilebileceği konusunda görüşmelerimiz devam ediyor. Rusya ve diğer aşılarla da irtibat halindeyiz” şeklinde konuştu.

Koronavirüs aşısı ücretli mi olacak? 

 

 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 11
  • Timurlenk 3 yıl önce Şikayet Et
    Çin aşısına güvenmiyorum. İnsan hayatının değeri olmadığı, dünyanın en çok sahte bilimsel makale yayınlayan bir ülkenin aşısı güvensiz.
    Cevapla
  • necmettin ermiş 3 yıl önce Şikayet Et
    komplo teorileri aldi basini gitti yapmayın böyle yardımcı olun devlete Avrupalısı Amerikalısı bu aşıyı vurdururken siz niye vurdurmuyorsunuz doktorlardan çok daha iyimibiliyorsunuz
    Cevapla
  • Elif 3 yıl önce Şikayet Et
    Aşıdan ziyade ilaç bulmak daha kolay, neden aşı diye tutturuyorsunuz?
    Cevapla
  • Vay bee ve 3 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa AŞI yapmaya başladı ... ABD - İsrail - İngiltere sonraki Hafta Başlayacak
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Anlamıyorum 50 milyon doz aşı +25 milyon daha aşı mı alınıcak.Umarım aşıyı zorunlu tutmayı düşünmüyorlardır umarım....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ÖSYM'nin izole sınav merkezi kapılarını ilk kez açtı! Çöp bile 45 gün dışarı çıkmıyor
Avrupa'da kim ne kadar kazandı? İşte rakamlar