Greyfurt suyu faydaları nelerdir? Kalp krizi riskini azaltan greyfurt nasıl tüketilir?

Zengin besin değerlerine sahip greyfurt, özellikle mevsim geçişlerinde meydana gelen solunum yolu hastalıklarına iyi gelmektedir. Antioksidan kaynağı olan greyfurt bağışıklık vücudu toksinlerden arındırarak hastalıklara karşı vücut direncini yükseltmektedir. Peki greyfurtun faydaları nelerdir? Greyfurt suyu hangi hastalıklara iyi gelir? İşte kalp ve damar sağlığını koruyan greyfurtun besin değerleri...

Greyfurt suyu faydaları nelerdir? Kalp krizi riskini azaltan greyfurt nasıl tüketilir?
Greyfurt suyu faydaları nelerdir? Kalp krizi riskini azaltan greyfurt nasıl tüketilir?
GİRİŞ 03.12.2020 16:34 GÜNCELLEME 03.12.2020 16:34

Sıcak havalara alışan insan bedeni havaların ısınması ve vücut ısısında yaşanan ani değişim bağışıklık sisteminin zayıflamasına ve buna bağlı olarak da çeşitli hastalıkların görülmesine neden olmaktadır. Mevsimsel olarak bağışıklık sisteminin zayıfladığı bu günlerde hastalıklardan korunmak için besin değerleri zengin, antioksidan kaynağı yiyeceklerin bol bol tüketilmesi tavsiye edilir. Bu yiyeceklerin başında mevsim yeşillikleri gelmektedir. Aralık-Ocak aylarında hasat edilmeye başlayan greyfurt, portakaldan bile yüksek C Vitaminine sahip olduğundan bağışıklık sisteminin güçlenmesinde ciddi etkisi olduğu beslenme uzmanları tarafından belirtilmektedir. Mevsimsel hastalıklardan kalp ve damar sağlığına kadar birçok sağlık problemine şifa olan greyfurtun düzenli ve ölçülü miktarda tüketilmesine dikkat edilmelidir. 

 

 

Aralık ayı sebze ve meyveleri nelerdir? Mevsiminde beslenmenin önemi...

GREYFURTUN FAYDALARI NELEDİR?

 

 

C vitamini ve antioksidan kaynağı olan greyfurt, vücuttaki enfeksiyon oluşumunu engelleyerek hastalıklara karşı savaşmaktadır. Gün içinde ara öğün olarak tüketildiğinde enerji vererek zinde kalmaya yardımcı olmaktadır. Vücuttaki toksinlerin arınmasını sağlayan greyfurt, kanser hücreleriyle savaşarak sağlıklı hücrelerin yayılmasını hızlandırmaktadır. Greyfurt, vücuttaki iltihap, enfeksiyon ve toksinlerin atılmasını sağladığı için iç organları koruyarak daha sağlıklı çalışmasını sağlamaktadır. Greyfurtun faydaları şöyledir:

- Narenciye gıdalar arasında en zengin C vitaminine sahip olan greyfurt, bağışıklık sisteminin güçlenmesinde büyük oranda etkisi bulunmaktadır. Mevsimsel hastalıkların yanında kronik rahatsızlıklarına iyi gelmektedir. 

- Greyfurt aynı zamanda güçlü bir antioksidan kaynağı olduğu için vücudu toksinlerden arındırarak iç organların daha sorunsuz çalışmasına yardımcı olur.

- Sigara, alkol ve sağlıksız beslenmeden kaynaklı vücutta meydana gelen tahribatın onarılmasını sağlamaktadır. 

- Kanser hücreleriyle savaşarak kanserin diğer organlara yayılmasına engel olmaktadır. 

- Kan dolaşımını hızlandırarak kalp krizi ve inme riskini azaltmaktadır. 

Kozalak şurubu faydaları nelerdir? Çam kozalağı şurubu nasıl yapılır? Kullanım alanları...

- Lif kaynağı olması sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlamaktadır. Kabızlık gibi sorunları kısa sürede iyileştirerek bağırsak sağlığını korumaktadır. 

- Yüksek kolesterolü düşürmektedir. 

- Sindirim sistemini düzenli çalıştırdığı için daha sağlıklı ve kontrollü zayıflamayı sağlamaktadır. 

- Böbreklerde taş oluşumunu engeller.

- Grip, nezle, bronşit ve astım gibi solunum yolu hastalıklarına iyi gelmektedir. 

- Yorgunluğu iyi gelen greyfurt, daha zinde ve enerjik kalmaya yardımcı olur. 

- Birçok sağlık sorununa şifaolan greyfurt aynı zamanda cildin onarılmasında ve gençleşmesine katkısı bulunmaktadır. 

GREYFURTUN CİLDE FAYDALARI NELERDİR?

Greyfurt suyu temiz bir pamuğa sürülüp tonik olarak kullanıldığında ciltte meydana gelen siyah nokta, sivilce gibi problemleri tedavi etmesinin yanında cilde canlılık vermekle birlikte kırışıklıkların geçmesini sağlamaktadır. Herhangi bir alerjik tepkimeye karşı birkaç damla greyfurt suyu cildin küçük bir yerine sürülür ve herhangi kaşıntı-kızarıklığın olması durumunda kullanılmaması tavsiye edilmektedir. 

GREYFURT SUYU FAYDALARI NELERDİR?

Taze sıkılmış greyfurt suyu her gün 1 bardak kadar tüketilmesi halinde kan dolaşımını hızlandırarak kalp krizi riskini azaltmaktadır. Kalp ve damar sağlığını koruyan greyfurt suyu, solunum yolu hastalıklarının daha hızlı tedavi edilmesini hızlandırarak bağışıklık sistemini güçlendirmektedir. Kansere neden olan serbest radikallere karşı savaşarak vücudu kansere karşı korumaktadır. A vitamini deposu olan greyfurt, göz sağlığını koruyarak görme kalitesini arttırmaktadır. 

GREYFURT NASIL TÜKETİLMELİDİR? 

Genellikle portakal gibi soyularak tüketilen greyfurt şeker ilave etmeden suyu sıkılarak da tercih edilebilir. Greyfurt suyunun içerisine biraz tarçın ilave ederek günlük şeker ihtiyacı da karşılanabilmektedir. 

GREYFURT ZAYIFLATIR MI?

Kabızlık gibi sindirim problemlerine iyi gelen greyfurt, bağırsakların daha sağlıklı çalışmasını sağlamaktadır. Uzun süre tokluk hissi veren greyfurt bu iki özelliği sayesinde daha sağlıklı ve kalıcı kilo vermeye yardımcı olmaktadır. 

Safranın faydaları nelerdir? Safran hangi hastalıklara iyi gelir?


GREYFURT NE ZAMAN TÜKETİLMELİDİR? 

Zengin besin değerlerine sahip olan greyfurtun vitamin ve minerallerinden tam olarak istifade edilebilmesi ve faydalarını görebilmek için mevsiminde tüketilmesi gerekmektedir. Greyfurt, Aralık-Ocak-Şubat ayalarında tüketilmektedir. 

GREYFURT FİYATI?

Greyfurtun 2020 fiyatı takribi 4-5 TL olarak belirtilmektedir.

100 GR GREYFURT BESİN DEĞERLERİ

50 Kcal
Karbonhidrat (g) 8.95
Protein (g) 0.6
Yağ (g) 0.15
Lif (g) 0.58
Kolesterol (mg) 0
Sodyum (mg) 2
Potasyum (mg) 180
Kalsiyum (mg) 18
Vitamin A (iu) 3
Vitamin C (mg) 44
Demir 0.34

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Flaş hamle geldi! Nuri Şahin'den Beşiktaş'a yanıt
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek