Cerrahi maske kullanırken dikkat! Sivilce ve akne oluşuyorsa...

Koronavirüs ile birlikte hepimizin hayatına dahil olan cerrahi maske şimdilerde herkes için zorunlu hale geldi. Öncesinde sadece kanser gibi hastalıkları olan kişilerin kullandığı bu maskeleri artık herkes sürekli kullanır hale geldi. Durum böyle olunca maske cildimizi tahriş ediyor, sivilce lekeleri yapıyor.

Cerrahi maske kullanırken dikkat! Sivilce ve akne oluşuyorsa...
Cerrahi maske kullanırken dikkat! Sivilce ve akne oluşuyorsa...
GİRİŞ 05.12.2020 10:07 GÜNCELLEME 05.12.2020 10:17

Cerrahi maskelerin hayatımızın vazgeçilmezi olmasıyla birlikte akıllarda oluşan sorulardan biri de maske kullanımı sivilce yapar mı? Cerrahi maskelerin sivilce ve akne oluşumuna yol açmasının sebeplerinden biri de maske alerjisi olabilir. Yenilen içilenden, cildi temiz tutmamaya kadar bu sivilce oluşumlarının bir çok sebebi vardır.

Maske kullanırken cildi korumak için...

-Cildi sabah ve akşam günde iki kez doğal sabun veya temizleyiciler ile yıkamak ve ardından mutlaka nemlendirici krem, losyon gibi ürünlerle nemlendirmek
-Maske takılacağı sırada makyaj yapmak zaten nefes alamayan cildi iyice tıkayarak sivilce oluşumuna yol açabilir. Özellikle cilt makyajından kaçınılmalı.
-Sık sık elleri dezenfekte için kullanılan kolonya ve dezenfektan yüze temas ettirilmemeli
- Gün içinde uygun vakitlerde ve sosyal mesafeye dikkat ederek ara ara maskeyi çıkararak cildi havalandırın.
- Cilde uyumlu, 3 katlı ve cildi tahriş etmeyen pamuklu, yumuşak maskeler tercih edin.
- Kullan at cerrahi maskeleri özellikle sıcak havalarda gün içerisinde sık sık değiştirmeli çünkü ter bezlerinin çalışmasıyla oluşan ter de cilde zarar verebilir. 
- Sağlıklı beslenmeye dikkat edilmeli. Zaten maske kullanırken sivilce, akne ve siyah nokta oluşumu ekstra artarken birde yağlı, baharatlı ve acılı gıdalarla bu oluşumu daha da hızlandırmamalı. Mümkün olduğunca sağlıklı beslenerek sivilce oluşumunu engellemeliyiz.
-Çay ve kahve gibi içeceklerin tüketimini sınırlamalıyız. Özellikle kafein sivilce oluşumunu tetiklediği için günlük en fazla 1-2 fincan yeterli olacaktır. 


Sağlıklı maske seçimi

Dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan koronavirüs salgını sebebiyle herkes günlük hayatlarında cerrahi maske takmak zorunda kaldı. Bu nedenle piyasada yüzlerce farklı markanın yüzlerce farklı çeşit maskesi oluştu. Kimi görüntüsü itibariyle bize daha çekici geliyor gibi olsa da asli olarak bakmamız gereken nokta geçirgenliği. Koruması yüksek, 3 katlı ve tıbbi maskeleri tercih etmeliyiz. Sırf görüntüsü için tercih ettiğimiz maskelerin koruması düşük olabiliyor.



Bez maske kullanımı nasıl olur?

Bez maskeler kullanım itibariyle daha pratik ve hesaplıdır. Kullan at cerrahi maskelerin yanı sıra kullandıktan sonra yıkanıp defalarca kullanılabilir. Ancak bez maskeleri kullanırken dikkat etmemiz gereken konu sık sık yıkamamız gerektiğidir. Dışarıdan gelen kötü havayı içine aldığından her gün yıkanıp öyle kullanılması gerekir. Böyle kullanıldığı takdirde özellikle cilt için daha sağlıklıdır. Çünkü bez maskelerde cilt hava alır. Hava alan ciltte sivilce, akne oluşumu da seyrek olacağından hijyenik şekilde kullanıldığında daha sağlıklı olur.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!