Yeşil küflü peynirin faydaları nelerdir?

Piyasada pek çok farklı isimle anılan yeşil küflü peynir insanları tüketip tüketmeme konusunda kararsızlığa sürüklüyor. Oysa vitamin ve mineral deposu oluşuyla sağlığa faydalıdır. Peki yeşil küflü peynirin faydaları nelerdir?

Yeşil küflü peynirin faydaları nelerdir?
Yeşil küflü peynirin faydaları nelerdir?
GİRİŞ 11.02.2022 17:51 GÜNCELLEME 11.02.2022 17:51
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Yeşil peynirin halk arasında kullanılan birden fazla ismi vardır. Erzurum küflü peynir, göğermiş peynir ve mavi küflü peynir de denilen yeşil peynirin faydaları saymakla bitmez. Özellikle, içerisinde bulunan vitamin, mineral ve kalsiyum sayesinde kemik sağlığını koruyarak eklem dokusunu koruma açısından oldukça faydalıdır.

Kabızlığı anında kesen mucize karışım: Çörek otu, zeytinyağı ve yoğurt!Kabızlığı anında kesen mucize karışım: Çörek otu, zeytinyağı ve yoğurt!


YEŞİL KÜFLÜ PEYNİRİN FAYDALARI

  • Fosfor deposudur: Yeşil küflü peynir çok iyi bir fosfor deposudur. Fosfor kemiklerin daha sağlıklı olması ve dişler için çok önemlidir. Fosfor eksikliği, raşitizm gibi kemikle ilgili sorunlara yol açabilir. Kemik ve diş sağlığının yanı sıra, fosfor vücutta birçok hayati işlevi de yerine getirir.

  • Osteoporoz oluşumunu engeller: Osteoporoz, kadınlarda erkeklerden daha yaygındır. Mavi küflü peynir, kemik sağlığı için önemli olan çok iyi bir kalsiyum kaynağıdır. Yaklaşık 30 gr peynir, 150 mg kalsiyum içerir. Bu yüzden, mavi peynir tüketimi kemiklerinizi sağlıklı kılar ve osteoporoz gibi hastalıkların önlenmesine yardımcı olur.

  • Hafızayı güçlendirir: İçerisinde bulunan besinler hafızayı güçlendirmeye ve hafıza problemleriyle mücadele etmeye yardımcı olur. Mavi küflü peynir tüketimi, beyin hücresi işlevini artırır. Bu yüzden hafızasını geliştirmek için çocuklarınızın diyetine mavi peynir eklemeye başlayın!

  • Süt proteini içerir: Mavi küflü peynir süt proteini içerir, bu nedenle doğrudan laktoz intoleransı nedeniyle süt içemeyenler gerekli proteini elde etmek için mavi peynir tüketebilirler.

  • Antienflamatuvardır: Enflamasyon bugün büyük bir sorundur ve göz ardı edilirse ciddi ve hatta ölümcül olabilir. Mavi peynir, antienflamatuvar özelliklere sahiptir. Böylece vücudumuzdaki çeşitli inflamatuvar problemlerle mücadeleye yardımcı olur.

  • Diş sağlığını destekler: Diş dostudur. İyi miktarda kalsiyum içerdiğinden, diş sağlığını destekler. Mavi küflü peynir tüketimi, plak ve diş çürümelerinin önlenmesine yardımcı olur.

  • Bağışıklık sistemini güçlendirir: Çalışmalar, mavi küflü peynir tüketiminin bağışıklık sistemini güçlendirdiğini göstermiştir. A vitamini, D vitamini, potasyum, sodyum ve çinko gibi bir dizi temel vitamin ve mineral sağlayabilir. Başka bir deyişle, bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıkların önlenmesinde önemli bir rol oynar.

  • Kalp sağlığını korur: Kalp damar hastalıklarının riskini azaltmaya yardımcı olur. Çalışmalar, düzenli olarak mavi peynir tüketen kişilerin, tüketmeyenlere göre daha az kalp hastalığı riski taşıdıklarını göstermiştir. Ayrıca kolesterol düzeylerinin düşürülmesine yardımcı olur ve damarlarda veya arterlerde arter enflamasyonunu ve kan pıhtılaşmasını önler.

  • Artrit ile mücadelede: Kişi yaşlandıkça daha fazla sağlık sorunu yaşamaya başlar ve artritte bunlardan biridir. Mavi peynirde, eklem iltihabını azaltmaya ve artrit ağrısını hafifletmeye yardımcı olan iltihap önleyici özellikleri bulunur. 

Yeşil küflü peynir sağlığa zararlı mıdır?

YEŞİL KÜFLÜ PEYNİR SAĞLIĞA ZARARLI MIDIR?

Genellikle küflendirme yöntemiyle elde edilen peynirler sağlığa çok faydalı oldukları gibi hijyenik koşullarda üretilmediğinde sağlığa zarar da verebilir. İnsan vücudu için sayısız faydası bulunan küflü peynir, hijyenik koşullarda üretilmediğinde tam tersi yönde etki göstererek istenmeyen sonuçlar doğurabilir. Uzmanlar hijyenik koşullarda üretilmeyen  peynirlerin kanserojen özellikler gösterebildiğini, bunu engellemek adına peynirin küflenme süreci sırasında diğer zararlı küfler ile temas etmemesi gerekir. Bu tarz zararlardan korunmak için küflü peynir alırken yeşil küflü peynirleri tercih etmeniz sağlığınız açısından yararlı olabilir.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 7
  • yerlioğlu 2 yıl önce Şikayet Et
    küflenme esnasında, alfatoksin üreten bir küfün sürece dahil olmadığının garantisi varmı ? alfatoksin çok güçlü bir hepatotoksik zehirdir. üç kuruşluk fayda göreceğiz diye karaciğeri tehlikeye atmanın gereği yok. en garantilisi küften kaçmak.
    Cevapla
  • Ben 2 yıl önce Şikayet Et
    Sen hiç civil peynirin tuluğa basılmış sonra da göğermiş halini görüp yedin mi ki ezbere konuşuyon.
    Cevapla
  • tunctunc 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu peynirin adi almanyada "BAVARIA BLU"peyniridir üc farkli küf kuvvetnde olan bu peynir cok acaaap lezzetli fakat yag orani cok fazla.Bu yag orani fazlaligida lezzet ile ilgili ve Türkiyedeki küfl peynirlerdede cok var dikkat edin.Ben cok tercih ettigim gibi ara sirada beyaz peyni yiyom.
    Cevapla
  • erdal 2 yıl önce Şikayet Et
    yani bu haber bu oruç zamanı oldu mu şimdi , sıcak pidenin arasında ne gider ha.
    Cevapla
  • Ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Küflü değil, göğermiş peynir.
    Cevapla
  • Süleyman 2 yıl önce Şikayet Et
    bizde gövermiş peynir deriz CEMİL amca üzme kendini bu kadar...
    Cevapla
  • Cemil 2 yıl önce Şikayet Et
    Herkes senin yörenin koyduğu adı kullanmaya mecbur mu ? Dünyada bu tip peynirlerin tümünün ortak adı küflü peynirlerdir. La vashe qui rit ve Danish gibi. İlki siyah yada koyu kahverengi, ikincisi mavi küfe sahip ayrı aromalarda peynirlerdir. Ayrıca Fransa ,İtalya, G.Amerika, G.Asya ve Afrika'dan en az 200 çeşit değişik küle mayalanmış değişik renkte ve aromada peynir vardır. Öğren bunları.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Para sayma skandalı! Canan Kaftancıoğlu ifadeye çağrıldı! Bomba itiraf: CHP adına...
İkinci Köksal vakası! CHP'li aday kapıyı DEM Parti'nin suratına çarptı: Şerefsizlere...