Hindistan cevizi yağının cilde faydaları nelerdir? Hindistan cevizi yağı ne işe yarar?

Son yılların en gözde sağlık ve bakım ürünlerinden biri olan hindistancevizi yağının faydaları saymakla bitmiyor. Hindistan cevizi yağı pek çok alanda güvenle kullanılabilir. Özellikle diş iltihaplarına kesin çözüm olduğu biliniyor.

Hindistan cevizi yağının cilde faydaları nelerdir? Hindistan cevizi yağı ne işe yarar?
Hindistan cevizi yağının cilde faydaları nelerdir? Hindistan cevizi yağı ne işe yarar?
GİRİŞ 11.09.2021 16:25 GÜNCELLEME 11.09.2021 16:25
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Hindistan cevizi yağı son yılların en gözde alternatif sağlık ve bakım ürünlerinden biri oldu. Sağlığa faydalı birçok kullanımı bulunan hindistan cevizi yağının herkesçe bilinmeyen faydaları da oldukça fazladır. Hindistan cevizi yağı özellikle kozmetik ürünlerinin yerine kullanabileceğiniz daha doğal bir üründür. Ayrıca diş iltihaplarını tedavi etmede tercih edilen alternatif yöntemler arasında yer alır.

Limon kabuğunun 10 mucizevi faydası




HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞININ BİLİNMEYEN KULLANIM ŞEKİLLERİ

  • Hindistan cevizi yağı, vücut losyonu olarak kullanabileceğiniz en iyi alternatiflerden biridir. Cildinize sürdüğünüzde ilk başta biraz yağlı hissetseniz de daha sonra bu his kaybolacak ve cildiniz gereken nemine kavuşacaktır. Aynı zamanda anti bakteriyel özelliği sayesinde cilt yüzeyindeki kirlerle savaşır.

  • Hindistan cevizi yağı diş eti sağlığı için de oldukça etkili alternatiflerden biridir. Gargara yaparak diş eti sağlığınızı iyileştirebilir, dişlerinizi beyazlatabilir, ağız kokusunu giderebilir ve tat alma duyunuzu gelişmesine yardımcı olur.

  • Hindistan cevizi yağını tükettiğiniz sıcak içeceklerde krema ve süt yerine alternatif olarak kullanabilirsiniz. 


  • Hindistan cevizi yağı tüm vücudun nemlendirmesi için kullanıldığı gibi dudaklarınızın her zaman nemli ve sağlıklı kalması içinde güzel bir alternatiftir. Hindistan cevizi yağının zarar görmüş, kurumuş veya çatlamış dudaklar için en iyi doğal balmlardan biri olduğu bilinir.

  • Yüzünüzü hindistancevizi yağı ile temizlemek piyasadaki diğer kozmetik temizleyicilere harika bir alternatiftir. Ayrıca makyaj çıkarmada da etkin olarak kullanılır. Hindistan cevizi yağı ile cildi temizlemenin hassas ciltlere bile zararı yoktur, güvenle kullanılabilir.

  • Anti bakteriyel özelliklerinden dolayı hindistancevizi yağı doğal olarak vücutta kötü koku oluşumunu engelleyerek, terlemeyi azaltır. Hindistan cevizi yağını ararot tozu veya uçucu yağlar ile birleştirip koltuk altınıza uygulayabilirsiniz.

HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞININ BESİN DEĞERİ

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 19
  • Fuat 2 yıl önce Şikayet Et
    Ülkende 10 numaralı zeytin yağı var 5000 bin yıldır ta eski roma eski yunan medemiyetin tarihinden beri tüketillen zeytin yağı 1000 derde deva. Yunanistanın Girit adasında en çok zeytin yağı orada tületiliyor en az kalp damar hastalıklar orada görülmekte. AMERIKAN FDA Food and drug Administration bile zeytin yağin kalp damar için faydalı pozitif olduğuna dair destekliyor! Önemli olan Zeytin yagın salatada yemekte kulanmak zeytin yağı pek kızartmaya gelmez önerilmez! Kizartma yaparken ay çicek yağı kulanacaksın!
    Cevapla
  • uygurlu 3 yıl önce Şikayet Et
    benim dişimde kronik iltihap var. 15 yıldır orada duruyor. Her dişçiye gittiğimde çekelim yosa şöyle böyle olur diyorlar. Bazen hafif şişme yapıyor. O zaman buzdolabındaki Hindistan cevizi yağını dişlerimi fırçalayıp bölgeye koyuyorum. Ağzımı çalkalamadan yatıyorum. 3 günde şişlik iniyor ve normale dönüyor. Ağız yaraları içinde birebir olduğunu tecrübeyle anladım. Eskiden her gün ağzımda yara varken şimdi hiç çıkmıyor
    Cevapla
  • harun 3 yıl önce Şikayet Et
    hindistan cevizi ticaretine kim basladi???
    Cevapla
  • ottoman 2 yıl önce Şikayet Et
    güzel soru:)))
    Cevapla
  • Tamer 2 yıl önce Şikayet Et
    uzun zamandır aktarlarda satılır. Antibakteriyel olduğunu bu haberden yeni öğrendim ama.
    Cevapla
  • Hamdi 3 yıl önce Şikayet Et
    senelerdir aktarlarda satılıyor
    Cevapla
  • tunctunc 3 yıl önce Şikayet Et
    dedem.
    Cevapla
  • Pyrz 3 yıl önce Şikayet Et
    Ben saçlarıma maske olarak kullaniyorum. Yumuşacık yapıyor.
    Cevapla
  • Ayşen 3 yıl önce Şikayet Et
    Akşamlar ı yatmadan göz kırışıklıklarına da sü rün kazayağına da iyi geliyor
    Cevapla
  • Ozlem 3 yıl önce Şikayet Et
    Evet ben yapiyorum tavsiye ederim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İnanılmaz olay Türkiye'de yaşandı! Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırı
Sergen Yalçın'dan Beşiktaş yönetimine mesaj! Geri dönecek mi?