Bal kabağı mücveri nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta bal kabağı mücveri tarifi

Kış aylarının gelmesiyle birlikte ortaya çıkan bal kabağı pek çok farklı şekilde sofralarda yerini alıyor. Bal kabağıyla yapılan birbirinden lezzetli pek çok tarif bulunuyor. Hem pratik hem sağlıklı bal kabağı mücveri nasıl yapılır?

Bal kabağı mücveri nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta bal kabağı mücveri tarifi
Bal kabağı mücveri nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta bal kabağı mücveri tarifi
GİRİŞ 08.12.2021 16:09 GÜNCELLEME 08.12.2021 16:26

Son zamanlarda oldukça çok tüketilen bal kabağının farklı tarifleri oldukça ilgi görüyor. Balkabağının faydalarını bilen bilinçli tüketiciler ve ev hanımları balkabaklı yemekleri sıkça tercih ediyor. Peki balkabağı mücveri nasıl yapılır? İşte tüm detaylar..

Elma sirkesinin mucizevi faydaları: Sivilceleri kurutuyor, lekelere iyi geliyor!Elma sirkesinin mucizevi faydaları: Sivilceleri kurutuyor, lekelere iyi geliyor!

BALKABAĞI MÜCVERİ MALZEMELERİ

  • 500 gram balkabağı

  • 2 adet yumurta

  • 2 adet küçük boy soğan

  • 3 yemek kaşığı un 

  • Bir tutam karabiber

  • 1 tatlı kaşığı tuz

  • Bir tutam maydonoz

  • Bir tutam dereotu 

  • Sıvıyağ 



BAL KABAĞI MÜCVERİ YAPILIŞI 

500 gram balkabağını güzelce soyuyoruz. Ardından bir rende yardımı ile rendeliyoruz. İsteyenler robot da kullanabilir. Ama rende ile lezzet içinde kalmış oluyor. Rendelemiş olduğumuzu kabaklarımızı bir süzgecin üzerine koyuyoruz. Bu süzgeç yardımı ile kabağın suyu süzülmüş olacak. Ama tabi rendeden suyunun akması yeterli olmayacaktır. Elimizle balkabakları iyice sıkıyoruz ve genişçe bir kabın içine alıyoruz.

Diğer yandan da kuru soğanı rendeliyoruz. Rendelenen soğanın da suyundan kurtulmak için iyice sıkıyoruz. Soğanın ve kabağın suyundan arındırmak mücverin güzel ve çıtır çıtır olması için oldukça önemli bir husus. 

Kabağı koyduğumuz kabın içine, rendelenmiş soğanımızı ve 2 adet yumurtamızı ekliyoruz. Ekleme işleminin ardından çırpıyoruz. Yumurtanın iyice karışması çok önemli. 

Ardından, geriye kalan tüm malzemeleri kabımızın içine ekliyoruz ve iyice karıştırıyoruz. Mücverin kıvamının çok akışkan ya da katı olmaması gerekir. 

Öte yandan da tavamızı ısıtıyoruz. İçine ayçiçek yağı, mısırözü yağı ya da fındık yağını ekliyoruz. Yağ iyice kızmış olunca, hazırlamış olduğumuz mücveri bir kaşık yardımı ile içine ekliyoruz. Mücverleri çift taraflı olarak pişiriyoruz. 

Dilerseniz aynı tarifi bir tepsiye yayarak, fırında da pişirebilirsiniz. 

Ayrıca sarımsaklı yoğurt ile servis edebilirsiniz.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika: İsrail'den İran'a misilleme saldırısı
Türk havacılığının altın çağı! TEBER Güdüm Kiti atış testi!