Elma sirkesinin mucizevi faydaları: Sivilceleri kurutuyor, lekelere iyi geliyor!

Elma sirkesi gerek doğal içeriği gerek eşsiz lezzeti sayesinde pek çok sağlık problemi için güvenle kullanılabilir. Uzmanlar özellikle sivilce ve güneş lekelerine iyi geldiğini söyleyerek sulandırarak kullanılması gerektiğine dikkat çekiyor

Elma sirkesinin mucizevi faydaları: Sivilceleri kurutuyor, lekelere iyi geliyor!
Elma sirkesinin mucizevi faydaları: Sivilceleri kurutuyor, lekelere iyi geliyor!
GİRİŞ 20.10.2021 23:02 GÜNCELLEME 20.10.2021 23:02

Uzmanlar saç ve cilt sorunlarına karşı doğal çözüm olarak elma sirkesinin önemine ilişkin açıklamalar yapmaya devam ediyor. Elma sirkesinin cildi ölü deriden arındırma ve antimikrobiyal özelliği olduğunu belirtiyorlar. Elma sirkesini, akne tedavisine destek olarak tonik şeklinde kullanılabilirsiniz. Eğer sivilce üzerine kurutucu bir uygulama isteniyorsa yarı yarıya sulandırılarak kullanılmalıdır. Ancak cilt üzerinde bırakılmamalı muhakkak durulanmalıdır.

Kantaron yağının faydaları nelerdir? Kırmızı ve sarı kantaron yağı nasıl kullanılır?Kantaron yağının faydaları nelerdir? Kırmızı ve sarı kantaron yağı nasıl kullanılır?

 
HEM GÜNEŞ HEM YAŞLILIK LEKELERİNE İYİ GELİR

Doğal asitler içeren elma sirkesinin hem güneş hem de yaşlılık lekelerinin giderilmesinde etkili olabileceğini söyleyen uzmanlar, “Her iki durumda da elma sirkesi seyreltilmeden cilde direkt uygulanmamalı. Bir litre suya iki yemek kaşığı elma sirkesi eklenerek ciltte sorunlu bölgeye pamuk yardımıyla nazikçe uyguladıktan sonra durulayın" diyor.


 
BİTLERE KARŞI DOĞAL İLAÇ

Bitlenmenin medikal tedavisinde de sirkenin kullanıldığını aktararak “Sirkeli suyla saçların taranması tedaviyi hızlandırmakta ve daha etkin olmasını sağlamaktadır. Sirkenin cilde direkt teması tahrişe yol açabileceği için, saç diplerine seyreltilmeden kullanılmamalı" diye ekliyor.

Enginarın faydaları saymakla bitmiyor!Enginarın faydaları saymakla bitmiyor!

 

SULANDIRARAK KULLANIN 

Sirkenin yanlış kullanımının ciltte tahrişe yol açacağını da vurguluyorlar. :"Elma sirkesi geleneksel tedavi yöntemlerinde sıkça yer alan bir ürün olarak bilinse de, özellikle yoğun konsantrasyonda kullanımı ciltte tahrişe neden olabiliyor. Bu yüzden mutlaka sulandırılarak kullanılmalıdır. Cilde nazikçe uygulanmalı ve mutlaka su ile durulanmalıdır. Açık yaraya temastan kaçınılmalı ve uygulamadan önce uzman bir dermatolog görüşü alınarak, tedaviye destek amaçlı kullanılmalıdır"

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kadıköy'de tur penaltılarla gitti! Fenerbahçe yarı finalin kapısından döndü
Ukrayna, Kırım'daki Rus S-400 sistemlerini vurdu