Çocuk aspirini faydaları nelerdir? Bebe aspirini günde en fazla ne kadar kullanılır?

Günlük hayatımızda başımıza gelmesi oldukça olası yüksek ateş, göz, diş, baş ağrısı, kas tutulmaları gibi ağrılara en basit çözüm olan çocuk aspirini, ağıların tedavi etmesini sağlarken kalp ve damar sağlığını da koruyan bir ilaçtır. Normal aspirin kadar yan etkiye sahip olmamasından dolayı daha çok tercih edilmektedir. Peki çocuk aspirininin faydaları nelerdir? Çocuk aspirini hangi hastalıklara iyi gelir?

Çocuk aspirini faydaları nelerdir? Bebe aspirini günde en fazla ne kadar kullanılır?
Çocuk aspirini faydaları nelerdir? Bebe aspirini günde en fazla ne kadar kullanılır?
GİRİŞ 02.01.2021 09:31 GÜNCELLEME 02.01.2021 09:31

Aspirin, dünya çapında en çok kullanılan ilaçlardan olup, ağrı kesici gibi birçok günlük hastalığın tedavi edilmesinde kullanılmaktadır. Özellikle kronik baş ağrısı çekenlere anında şifa olan aspirin aynı zamanda kanı sulandırarak kan dolaşımını hızlandırmaktadır. Kalp ve damar sağlığına bile olumlu olan aspirin vücuttaki iltihabı sökerek enfeksiyonlardan kurutulmasını sağlamaktadır. 1970’li yıllarda yapılan araştırmaya göre aspirin kullanan kişilerde kalp krizi ve felç görünme oranının önemli ölçüde azaldığı görünmektedir. Soğuk algınlığa da iyi gelen aspirin son 1 yılda dünyayı etkisi altına alan covid-19’a karşı dahi faydalı olduğu bazı araştırmalar sonucu belirtilmektedir. Aspirin dışında ‘bebe aspirini’ olarak bilinen çocuk aspirini ise ateş düşürücü ve ağrı kesici etkisi bulunmaktadır. 

Aspirin nedir? Hangi hastalıklarda aspirin kullanılır? Aspirin korona virüse iyi gelir mi?

BEBE ASPİRİNİN FAYDALARI NELERDİR?

Bebe aspirini miligram olarak normal aspirinden daha az olduğu için normal aspirinde görülen yan etkileri daha aza indirmektedir. Hammaddesi söğüt olan aspirin doğal bir tedavi yöntemi olarak kabul edilmektedir. Birçok rahatsızlığa iyi gelen bebe aspirini, 90’lı yıllara kadar bakkallarda satılmaktaydı. Öyle ki, herhangi bir rahatsızlığı olan kişilerin ilk başvurduğu ilaçlardan biri bebe aspirini ya da normal aspirindi. Bebe aspirininin faydaları şöyledir:

Normal vücut sıcaklığı kaç derece olmalı? Yüksek ateş kaç derecedir? Yüksek ateş belirtileri...

- Güçlü bir ağrı kesicidir. Yorgunluk, uykusuzluk, stres gibi nedenlerden görülen ağrıların kısa sürede iyileşmesini sağlamaktadır.

- Kadınların regl dönemlerinde şiddetle nükseden ağrılarını hafifletir, rahatlatır.

- Kanı sulandırarak kan dolaşımını hızlandırır ve kalp krizi riskini azaltır. 

- Felç riskini büyük oranda azaltır.

- Migren ataklarının çabucak geçmesini sağlar.

- Yanlış oturma, hareketsizlik gibi nedenlerden meydana gelen kas ağrılarının geçmesine yardımcı olur. Kasları gevşeterek rahatlatır. 

- Ateş düşürücüdür. 

- Vücuttaki enfeksiyon ve iltihapların sökülmesini sağlayarak buna bağlı görülen hastalıkların tedavi sürecini hızlandırır. 

- Göz ağrılarını dindirir. 

- Kanın pıhtılaşmasını engelleyerek damar tıkanıklığını önler. Bu hayati bir sonuç olmakla birlikte ağrılarında belli aralıklarla aspirine başvuran kişilerin pek çoğunda damar tıkanıklığının olmadığı görülür.

Kuru öksürük neden olur? Korona virüs öksürüğü ile kuru öksürük arasındaki fark ne?

BEBE ASPİRİNİ ZARARLARI NELERDİR?

Bebe aspirini ya da normal aspirin kronik olarak sürekli tüketilirse kalın bağırsak kanseri ve hafıza kaybı görüldüğü saptanmıştır. Bunun için sürekli ve çok fazla kullanılması zaman içinde yarardan çok zarar göstermeye başlayacaktır. Bebe aspirinini egzersizden önce almamaya dikkat ederek yemeklerden sonra bol su ile tüketilmesi tavsiye edilmektedir. 

Boğaz kuruluğu neden olur? Ağız ve boğaz kuruluğuna ne iyi gelir? Doğal tedavi yöntemleri...

BEBE ASPİRİNİ NE KADAR KULLANILMALIDIR?

İlaç dahi olsa her şeyin haddinden fazla kullanılması vücuda yarardan çok zara getirmektedir. Her bünyenin ilaçlara verdiği reaksiyon farklı olduğundan dikkatli ve ölçülü kullanılması gerekmektedir. Kronik ağrıların genellikle başta hastalıklardan kaynaklı görüldükleri için aspirin gibi ilaçlarla geçici çözümlerden ziyade doğru tedaviye başvurmaları gerekmektedir. Bebe aspirini ise günde en fazla 75-100 mg dozda alınması uygun görülmektedir. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor
İBB'nin metro beceriksizliğinde yeni adres: Tam 5 gündür kapalı!