Diş ağrısına karanfil iyi gelir mi? Karanfilin faydaları nelerdir, nasıl kullanılır?

Diş ağrısı, çok sık rastlanan bir sağlık sorunu olup kişinin yaşam kalitesini ciddi şekilde etkilemektedir. Tedavi süreci zorlu olsa da evde yapılan birkaç doğal yöntemle ağrının şiddetini hafifletilebilmektedir. Diş ağrılarında en çok başvurulan ve halk arasında en yaygın bilinen karanfil, diş etlerinde meydana gelen iltihapların kurumasını hızlandırmaktadır. Peki karanfilin faydaları nelerdir?

Diş ağrısına karanfil iyi gelir mi? Karanfilin faydaları nelerdir, nasıl kullanılır?
Diş ağrısına karanfil iyi gelir mi? Karanfilin faydaları nelerdir, nasıl kullanılır?
GİRİŞ 31.01.2021 17:32 GÜNCELLEME 31.01.2021 17:32
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Birçok sağlık sorunu evde yapılan doğal yöntemlerle tedavi edilmektedir. Özellikle günümüzde yaygın olan kronik ağrıların çabucak geçmesi için bitkisel çözümlere sıkça başvurulmaktadır. Toplumumuzda çok sık görülen diş ağrısı ise birçok kişinin ötelediği ve yeteri kadar dikkate almadığı sağlık sorunlarının başında gelmektedir. Çok ileri seviye olmadığı sürece ve altta yatan ciddi bir neden bağlı olmadan görülen diş ağrıları sarımsak, karanfil, tuzlu su, karabiber, çörek otu gibi bitkisel tedavi yöntemlerine başvurulabilmektedir. Özellikle halk arasında ağız ve diş sağlığı için yaygın kabul edilen görüş ise karanfil, karanfil yağı, karanfil tozunun diş ve diş eti ağrısını anında kestiğidir. Karanfil diş etlerini korumakla birlikte ağız kokusu, iltihap gibi sorunlara da doğal olarak çözüm olmaktadır.

 

 

Karanfil çiğnemenin faydaları nelerdir? Ağız bakımında karanfil yağı nasıl kullanılır?

KARANFİLİN FAYDALARI NELERDİR?

 

 

Karanfil bir baharat çeşidi olmakla birlikte Doğu Afrika ve Endonezya kökenli bir bitkidir. Değişik ve kendine has aroması sayesinde yemeklere farklı bir lezzet sunan karanfil, diş ve dişeti hastalıklarının tedavisinde sıklıkla kullanılmaktadır. Doğal diş macunu yaparken dahi kullanılan karanfil yağı, ağrıların çabucak geçmesini sağlayarak diş etlerinde meydana gelen iltihabı kurutmaktadır. Karanfilin ağız sağlığı başta olmak üzere faydaları şöyledir:

- Şiddetli diş ağrısını kısa sürede keser.

- Ağız kokusuna iyi gelir.

- Diş eti iltihaplarının kurumasını sağlar.

- Ağızda meydana gelen bakteri ve mikropları temizler

- Mide bulantısı ve hazımsızlığa iyi gelir

- Antioksidan kaynağı olmasından kaynaklı vücuttaki toksinlerin atılmasını sağlar.

- İçerdiği antioksidanlar sayesinde iç organ sağlığını korur. 

- Bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı korur.

- Diş ağrısı dışında birçok ağrının kısa süredegeçmesine yardımcı olur.

KARANFİL DİŞ AĞRISINA İYİ GELİR Mİ?

Antioksidan ve antibakteriyel olmasına bağlı olarak diş ve diş etlerinde meydana gelen iltihap, yara, bateri vs gibi nedenlerden kaynaklı ağrıların kısa sürede geçmesini sağlar. Özellikle karanfil yağı ile yapılan gargara, diş macunu diş eti sağlığını koruyarak diş çürümeleri başta olmak üzere, kötü nefes, ağrıyı kısa sürede tedavi etmektedir. 

Sindirim sistemini çalıştıran hibiskus çayı faydaları nelerdir? Hibiskus çayı zayıflatır mı?

DİŞ AĞRISINDA KARANFİL NASIL KULLANILIR?

1- Doğal Diş Macunu: Diş etlerini koruması, iltihap ve bakteri oluşumunu engellemek için karanfil yağı ile hazırlanan diş macununu düzenli kullanılması tavsiye edilmektedir. 1 tatlı kaşığı Hindistan cevizi yağı ve 7-8 damla karanfil yağı karıştırılarak hazırlanan diş macunu diş etlerine zarar vermeden korunmasını sağlamaktadır. 

2- Gargara: Gün sonunda diş temizliği yaparken yarım çay bardağı ılık suyun içerisine 3-4 damla karanfil yağı damlatıp gargara yapılabilir. Hazırlanan gargara gün içinde oluşan bakterilerin temizlenmesini sağlarken diş ağrılarının geçmesini hızlandırmaktadır.

3- Karanfil Çiğnemek: Halk arasında en yaygın kullanım şeklidir. Diş etlerini temizleyerek bakteri ve iltihap oluşumuna engel olmaktadır. Ayrıca kötü nefesin tazelenmesini sağlayarak ferahlık hissi verir. Yemeklerden sonra 1-2 adet karanfil ağza atılarak 5-10 dakika çiğnenebilir. 

KARANFİL FARKLI KULLANIM ALANLARI

Karanfil Yağı: Diş bakımında yaygın olarak kullanılan karanfil yağı, ağız sağlının korunmasında ve mikropların kırılmasında etkilidir. Diş fırçalarken macun yerine karanfil yağı kullanarak ağzın dezenfekte edilmesi sağlanabilir. Hindistan cevizi yağı ve karanfil yağı karıştırılıp pamuk yardımıyla yüz temizlenerek sivilce oluşumuna engel olur. Yaralara ve enfeksiyonlara sürüldüğü takdirde yaraların çabucak tedavi olmasını sağlar. Karanfil yağı, gözlerde oluşan iltihaplara sürüldüğünde iltihapların çabucak geçmesine yardımcı olmaktadır. Bir çay bardağı ılık suyun içerisine birkaç damla karanfil yağı eklenip sabah akşam pamuk yardımıyla yüz temizlenir. Doğal tonik görevi gören bu karışım cildin daha canlı görünmesini sağlarken kırışıklık oluşumunu geciktirir.

Karanfil Çayı: Bir bardak kaynamış suyun içerisini 10-15 tane karanfili attıktan sonra 5 dakika demlenmesi beklenir. Ilıdıktan sonra süzülüp içilir. Anından enerji veren karanfil çayı, metabolizmanın hızlı çalışmasını sağlayarak daha hızlı kilo verdirir. Antioksidan özelliği ile vücudun toksinlerden arınmasına yardımcı olur. Soğuk haldeki karanfil çayı uygulandığında saç dökülmelerine karşı önleyicidir. Aynı zamanda sinir ve stresi de hafifleterek kişilerin daha rahat ve sakin uyumalarını sağlar. 

Karanfil Tozu: Toz halinde aktarlardan temin edilebilen karanfil tozu bal ile karıştırılıp tüketildiğinde sindirim bozukluklarını önleyerek sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlar.

YORUMLAR 5
  • mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Nar suyu bu konuda bir numara...iltihabı da kurutur.
    Cevapla
  • mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Nar suyu bu konuda bir numara...iltihabı da kurutur.
    Cevapla
  • murtaza 3 yıl önce Şikayet Et
    evet bu aralar devlet hastanelerine sıra alamadığımız için önemli,elimizin altında olması iyi.
    Cevapla
  • Lütfi 3 yıl önce Şikayet Et
    AMMA EN GİZEL YANI 4-5 TANE YUTULURSA ŞİTDETLİ İSHALİ KESER.ÇAYA ATILIRSA ZİNDELİK VE rahatça uyku düzeni sağlar.
    Cevapla
  • Osman 3 yıl önce Şikayet Et
    Çekilmiş sumak sıcak suda5 dk bekletin 1 -2 dk gargara edin diş ağrısı keser inşallah
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi
IMF'den Türkiye açıklaması