Çürük diş ağrısına ne iyi gelir? Diş ağrısını hemen geçiren doğal ağrı kesiciler

Ağız ve diş sağlığına gereken önemin verilmemesinden kaynaklı dişlerin zaman içinde çürümesi ve iltihaplanması görülür. Çürüme ve iltihaplanmalardan kaynaklı olarak meydana gelen ağrılar günlük hayatı ciddi şekilde olumsuz etkilemektedir. Peki diş ağrısına iyi gelen doğal tedavi yöntemleri nelerdir? İşte diş ağrısını anında geçiren bitkisel yağlar...

Çürük diş ağrısına ne iyi gelir? Diş ağrısını hemen geçiren doğal ağrı kesiciler
Çürük diş ağrısına ne iyi gelir? Diş ağrısını hemen geçiren doğal ağrı kesiciler
GİRİŞ 20.05.2021 13:35 GÜNCELLEME 20.05.2021 13:36
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Genellikle diş bakımının yeteri kadar yapılmamasından kaynaklı görülen diş ağrıları, kişilerin günlük hayatının en olumsuz şekilde etkilen sağlık sorunudur. Her yaş grubundan kişilerde görülen diş ağrısı, doğru beslenmeme, ağız ve diş sağlığına gerekli hassasiyeti göstermemekten kaynaklı meydana gelmektedir. Diş ağrısının geçmesi için ağrı kesici içmeden ve diş hekimine danışmadan önce ilk olarak ağrı kesici etkiye sahip aromatik yağlar ve bitkisel yöntemlere başvurulması tavsiye edilir. Ağız ve diş bakımının ihmal edilmesi, çürük dişlere gereken bakımların yapılmaması diğer iç organların da etkilenmesine neden olacağından kesinlikle ihmal edilmemesi tavsiye edilir. 

Kabızlık acilen nasıl giderilir? Direkt tuvalete çıkaran besinler ve kabızlığa anında çözüm

Çürük Diş Ağrısı Nasıl Geçir?

Aşırı soğuk-sıcak ve şekerli gıdaların tüketilmesinden kaynaklı görülen diş çürümesi, yeteri kadar kalsiyum alınmamasından kaynaklı da meydana gelmektedir. Çürüyen dişler belli zamanlardan kendini gösteren ağrı ve sızılara neden olmaktadır. Bu tip ağrıların geçmesi için ise evde bitkisel ve doğal yöntemlere başvurulabilir. Çürük diş ağrısına iyi gelen bazı doğal tedavi yöntemleri şöyledir:

Karanfil yağının faydaları nelerdir? Karanfil yağı diş için nasıl kullanılır?

  1. Karanfil Yağı: Çürüyen dişteki ağrının kısa sürede geçmesine yardımcı olan karanfil yağı, diş eti iltihabını kurutarak şiddetli ağrının hafiflemesini sağlar. 

  2. Nane Yağı: Diş ağrısına en iyi gelen doğan yağlardan biri olan nane yağı, temiz bir pamuk yardımıyla çürüyen diş ve diş etine uygulandığında kısa sürede ağrıyı dindirmektedir. 

  3. Gargara: Ilık tuzlu su ile yapılan gargara ağız ve dişlerin derinlemesine temizlenmesine yardımcı olarak çürük dişteki mikropların ölmesini sağlar. Tuzlu su, ağızdaki mikropların temizlenmesine yardımcı olarak ağrıyı kısa bir süreliğine olsa da dindirmektedir. 

  4. Sarımsak: Doğal antibiyotik olarak kabul edilen sarımsak, birçok hastalığa iyi geldiği gibi diş ağrısını da dindirmektedir. Soyulup temizlenen bir diş sarımsak ağrıyan dişin üzerine konur ve en az 1 saat kadar orada bekletilir. Ağızda erimeye başlayan sarımsak ağrıyı dindirmeye yardımcı olur.

  5. Çörek Otu: Birçok sağlık sorununa çare olan çörek otu, diş ağrısının kısa sürede geçmesine yardımcı olmaktadır. Çörek otunu çiğnemek ya da temiz bir pamuğa çörek otu yağını sürüp ağrıyan dişe bastırmak, ağrının geçmesine yardımcı olan en etkili yöntemlerden biridir. 

  6. Karabiber: Doğal antibiyotik olarak kabul edilen karabiber, güçlü bir ağrı kesici etkiye sahiptir. Karabiber direkt olarak dişe uygulanması biraz zor olacağından yemeklerde bolca kullanılması tavsiye edilir. 

YORUMLAR 2
  • azeri Türkü 2 yıl önce Şikayet Et
    Diş fırçalamayı ihmal etmeyin."Yaklaşık 80 yıldır eczanerde bulunan,çok ucuz olan"dişinol" diye bir sıvı ilaç var.Bu karanfilden elde edilir derlerdi.Ağrıyan dişinize sürdüğünüzde lokal anestezi yapar.Orayı uyuşturur.Yıllardır evimde bulundururum.
    Cevapla
  • zafer gülten 2 yıl önce Şikayet Et
    en iyisi diş fırçalamayı ihmal etmemek ve bir yere gittiğinizde,dışarda yemek yediğinizde yanınızda (diş temizleme suyu)bulundurup byemekten sonra ağzı temizlemek.düzenli diş bakımının çok faydası oluyor,diş ağrısı ve iltihabına yakalanmayı büyük ölçüde önlüyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Kacır müjdeyi verdi! Türkiye'nin 'ilk ilaç adayı geliştirildi'
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız