Maske takmak yüz felcine karşı koruyor!

Soğuk havaların gelmesiyle artan rüzgarlar birçok hastalığa yol açabiliyor. Bu hastalıklardan biri de şüphesiz yüz felcidir. Dicle Üniversitesi Hastaneleri Başhekim Yardımcısı ve Kulak Burun Boğaz Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Serdar Ferit Toprak koronavirüsten korunmak için takılan maskenin kişiyi birçok viral hastalıktan koruyarak soğuk kaynaklı oluşan yüz felci riskini de azalttığını söyledi.

Maske takmak yüz felcine karşı koruyor!
Maske takmak yüz felcine karşı koruyor!
GİRİŞ 25.12.2020 09:26 GÜNCELLEME 25.12.2020 10:19
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Dicle Üniversitesi Hastaneleri Başhekim Yardımcısı ve Kulak Burun Boğaz Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Serdar Ferit Toprak, yüz felcinin oluşmasında iki büyük etkenin olduğunu belirterek, "Birincisi soğuğa maruziyet, ikincisi de viral enfeksiyonlardır. Pandemi sürecinde maske taktığımız için hem soğuğa maruziyetimiz azalacaktır hem de viral enfeksiyonlardan korunduğumuz için bu sene içinde çok daha az yüz felci ile karşılaşmayı umut ediyoruz" dedi.

Maske sayesinde daha az yüz felci vakası çıkıyor

Kış mevsimiyle birlikte soğuk hava ve rüzgar, birçok hastalığa yol açarken yüz felcine de neden olabiliyor. Dicle Üniversitesi Hastaneleri Başhekim Yardımcısı ve Kulak Burun Boğaz Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Serdar Ferit Toprak, koronavirüsten korunmak için takılan maskenin, kişiyi birçok viral hastalıktan koruduğu gibi, soğuktan kaynaklı oluşabilecek yüz felci riskini de azalttığını söyledi. Toprak, maske takmayı zorunlu getiren koronavirüs nedeniyle bu yıl daha az yüz felci vakası ile karşılaşacaklarını ifade ederek, "Yüz felci olarak adlandırdığımız 'Fasiyal Paralizi' iki sebepten kaynaklanmaktadır. Bu, ya sinirin kafa içindeki açtığı hasara bağlı olabilir ya da kafa içinden çıktıktan sonraki trasesi boyunca göreceği herhangi bir hasara bağlı olabilir" diye konuştu.

'Maske takmak riskleri azaltır'

Maske takmanın bu riskleri azalttığını ifade eden Toprak, şunları söyledi:

"En çok gördüğümüz, periferik dediğimiz sinirin kafa içinden çıktıktan sonraki hasarına bağlı oluşan yüz felçleridir. Çoğunlukla biz bunların sebeplerini bulamıyoruz. Fakat en çok suçladığımız iki etken var. Birincisi; soğuğa maruziyet, ikincisi de viral enfeksiyonlardır. Pandemi sürecinde maske taktığımız için hem soğuğa maruziyetimiz biraz daha azalacaktır hem de koronavirüs haricindeki diğer viral enfeksiyonlardan da korunduğumuz için bu sene içinde çok daha az 'Fasiyal Paralizi' ile karşılaşmayı umut ediyoruz."

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 2
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    En güzel faydası ise petrol türevi bir malzemeyi sabahtan akşama kadar koklamak, kendi karbondioksidini teneffüs etmek, nefes zorlanması sebebiyle kalbi yorması ve yetersiz oksijen sebebiyle beyin hücreleri başta olmak üzere hücre ölümlerine sebep olması. Böylece bu saçmalıklardan daha hızlı kurtulma imkanı sağlaması.
    Cevapla
  • izmirli 3 yıl önce Şikayet Et
    maskenin bir diğer faydası hava kirliliği olan yerlerde bir nebze havayı filtreliyor olması , kirlilikten doğan hastalıkları da azaltır. burun ve ağız yoluna giren soğuk havanın ısınması dolayısı ile de boğaz ağrılarının azalmasına da yarar sağlar.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
 O maçtan sevindiren haber! Türkiye'ye ülke puanı müjdesi
Kadıköy'de tur penaltılarla gitti! Fenerbahçe yarı finalin kapısından döndü