Yedikçe yağ yaktıran 4 besin

Gerek bağışıklığı güçlendirmek gerekse vücudun ihtiyacı olan vitamin ve minerali almasını sağlamak için tükettiğimiz meyvelerin sağlığa faydaları saymakla bitmez. Bazı meyveler ise farkında olmadan yağ yaktırıyor, kalori kaybetmeyi sağlıyor. Bunlardan bazıları greyfurt, muz, elma ve limondur. Hepsinin ortak noktası farkında olmadan yedikçe yağ yaktırır.

Yedikçe yağ yaktıran 4 besin
Yedikçe yağ yaktıran 4 besin
GİRİŞ 28.12.2020 09:02 GÜNCELLEME 28.12.2020 09:20

Meyveler pratik tüketilmesi ve zengin vitamin, mineral kaynağı olması sebebiyle herkes tarafından sıkça tüketilen besinlerdir. Özellikle koronavirüs salgınıyla mücadele ettiğimiz bugünlerde bağışıklık sistemimizi güçlendirmek ve hastalıklardan korunmak için sıkça tüketmemiz gerekiyor. Bazı meyveler ise farkında olmadan yedikçe kalori kaybetmeye yarayarak, yağ yaktırıyor. 

Yedikçe kalori yaktıran meyveler

-Greyfurt: Greyfurt, kilo verme başta olmak üzere birçok faydası olan düşük şekerli bir meyvedir. Bir araştırmaya göre yemeklerden önce sadece yarım greyfurt yemek, göbek yağını eritip kolesterolü düşürebilir. 3 ay boyunca yemekten önce yarım greyfurt tüketen fazla kilolu kişilerin, bu süre boyunca 5 kilo verdiğini gözlenir. Greyfurt ayrıca mükemmel antioksidan özelliklere sahip bir flavonoid olan naringenin içerir. Naringenin, kandaki yüksek şeker seviyesini düşürmeye yardımcı olur. Bunun yanı sıra greyfurt, iltihabı azaltmaya ve vücuttaki serbest radikallerin neden olduğu hasarlarla mücadele etmeye de yardımcı olur. Tiroid hastaları ve tansiyon ilacı kullananlar, bu meyveyi doktorlarına danışarak yiyebilirler.

-Muz: Muz, enerji artışına ihtiyaç duyduğunuz zamanlarda tüketilen bir meyvedir. İştahınızı kontrol eden ve vücut yağını yakmaya yardımcı olan 'dirençli nişasta' içerdiği için inatçı karın yağlarını yakmasıyla da bilinir. Ayrıca kendinizi tok hissetmenize ve karbonhidratların vücudunuz tarafından hızla emilmesini engellemeye yardımcı olan lifleri yüksek oranda içerisinde barındırır. Bu özelliği sayesinde vücut, enerji sağlamak için karbonhidrat yerine yağ yakmaya başlar. Muz aynı zamanda kas yapımında da çok etkili olan bir potasyum kaynağıdır. 

-Elma: Elma tam bir lif deposudur. Bu sayede kişiye uzun süren tokluk hissi verir. Metabolizmayı hızlandırmaya yardımcı olarak göbek yağını eritmede önemli bir rol oynar. Ayrıca yoğun karbonhidrat içeren bir yemeğe eklenen elma sirkesi kan şekeri üzerinde düzenleyici etki gösterir. Sirkenin içerisinde bulunan asetik asit, bazı nişasta türlerini emerek kana geçmesini engeller. Bu da kan şekeri seviyelerinizin dengede kalmasını ve dolaylı olarak da kilo almamanızı sağlar. Elma kabuğu da hücrelerin yağı emmesini engelleyen bir pektin deposudur.

-Limon: Limon, vücudunuzu ve karaciğerinizi toksinlerden arındırmanın yanında, aynı zamanda sindirime de yardımcı olur ve yağ yaktırır. Güne 1 bardak ılık limonlu su içerek başlamak vücutta yağ tutulumunu engeller. Limonlu suyun asidik olduğu düşünülmesine rağmen aslında vücut üzerinde alkalileştirici bir etkiye sahiptir ve vücut pH'ını dengelemeye yardımcı olur.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yunanistan neye hazırlık yapıyor? Neden Demir Kubbe'nin peşine düştü?
Dili boğazına kaçan müşterisini böyle kurtardı...