Maskeler ne zaman çıkacak? Prof. Dr. Bülent Ertuğrul'dan dikkat çeken tarih açıklaması

Koronavirüs salgını tüm dünyada etkisini sürdürmeye devam ederken yapılması beklenen aşılar ve normal hayata geçiş için maskelerin ne zaman çıkarılacağı soruları da herkesçe merak ediliyor. Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Bülent Ertuğrul Kovid-19 salgını ve aşı çalışmalarıyla çarpıcı açıklamalar yaptı.

Maskeler ne zaman çıkacak? Prof. Dr. Bülent Ertuğrul'dan dikkat çeken tarih açıklaması
Maskeler ne zaman çıkacak? Prof. Dr. Bülent Ertuğrul'dan dikkat çeken tarih açıklaması
GİRİŞ 28.12.2020 16:41 GÜNCELLEME 28.12.2020 16:46
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Koronavirüs salgını tüm dünyada etkisini sürdürmeye devam ediyor, her geçen gün neden olduğu can kayıpları artıyordu. Aşı olup olmamak herkes için hala kafa karıştıran bir durumken maskeleri çıkarıp normal hayata ne zaman geçileceği de bir o kadar merak ediliyor. Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Bülent Ertuğrul konuyla ilgili Ömür Kurt'a önemli açıklamalar yaptı.

'Hangi aşı önce gelirse onu olacağım'

Koronavirüs pandemisi tüm dünyada etkisini sürdürürken aşı çalışmaları da son aşamaya geldi. Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Bülent Ertuğrul Kovid-19 salgını ve aşı çalışmalarıyla ilgili Ömür Kurt’un sorularına dikkat çeken cevaplar verdi. Prof. Bülent Ertuğrul, “Hangi aşı ilk olarak benim önüme gelirse onu olacağım. Çünkü risk altındayım ve o nedenle hemen bu aşıyı olarak en azından kendimi bağışık haline getireceğim” ifadelerini kullandı.

Corona virüsü aşısı bulundu mu? Son dakika korona aşısı açıklaması - Son  Dakika Haberleri İnternet

'2021'de aşı çalışmalarıyla geçecek'

“2021’in de aşı çalışmalarıyla geçeceğini söyleyebiliriz” diyen Prof. Ertuğrul, “Bu aşı çalışmalarıyla Kovid-19’u sınırlı bir hastalık haine getirebiliriz ancak bu durum virüsten korunmak için maske ve sosyal mesafe kurallarını dışarda bırakacağımız anlamına gelmiyor” dedi.

Bilim Kurulu Üyesi tarih verdi: Maske kullanımı ne zaman bitecek?

Maskeleri ne zaman çıkaracağız?

Milyonlarca kişinin yanıt beklediği “Maskeler ne zaman çıkacak?” sorusuna da değinen Prof. Bülent Ertuğrul, “Yaza doğru rahatlayacağımızı sanıyorum ama maskeleri çıkartmak içini yaz da erken olabilir” diye cevap verdi.

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 3
  • Tabe Rihli 3 yıl önce Şikayet Et
    Yaz erken deniyorsa zaten sonrası kış yine aynı maske işi olacak .O zaman ömür boyu maske takacağız
    Cevapla
  • Emine.kaptan09 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu konuda TEK Yetkili devlettir bu adam degil acilen MASKE SAÇMALIGININ kalkmasını bekliyoruz faydadan çok zararları çıktı bunu herkeste gördü çogu dış ülkede zorunlu degil hatta buna ingilterede dahil abim daha 5 gün önce ordaydı ondan aynen naklediyorum yani
    Cevapla
  • Öztürk 3 yıl önce Şikayet Et
    Maske takmak normal bir durum değil zaten. Bir an önce maske saçmalığına son verilmeli. Maske takmak daha çok hasta eder. Hiç sağlıklı değiller.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi