Diş ağrısı için evde acil tedavi yöntemi! Gece vuran diş ağrısı nasıl geçer? İlaçsız olarak...

Diş ağrısı birçok sebebe bağlı olarak oluşan en can yakıcı ağrılardan biridir. Kişiler genelde geceleri artan diş ağrılarından öyle şikayet ederler ki bu ağrı uyumaya da engel olur. Halk arasında oldukça yaygın olan bir durumsa diş hekimine gitmekten korkmaktır. Bu sebeple insanlar diş ağrısı çeker fakat evde kendi yöntemleriyle geçirmeye çalışır.

Diş ağrısı için evde acil tedavi yöntemi! Gece vuran diş ağrısı nasıl geçer? İlaçsız olarak...
Diş ağrısı için evde acil tedavi yöntemi! Gece vuran diş ağrısı nasıl geçer? İlaçsız olarak...
GİRİŞ 01.01.2021 17:10 GÜNCELLEME 01.01.2021 17:13

Diş ağrısı pek çok farklı sebebe bağlı olarak ortaya çıkabilen ve oluştuğunda insan sağlığını son derece olumsuz etkileyen bir durumdur. Kişiler genellikle gece saatlerinde olan diş ağrılarında çok zorlanırlar ve çözüm yolları ararlar. Eskiden beri insanların pek çoğu dişçiden korkuyor, diş hekimine gitmeye karşı önyargılı davranıyorlardı. Ancak şimdi bu sebeplere ek olarak birde koronavirüs salgını çıkınca insanlar iyiden iyiye dişçiye gitmez oldu ve çareyi evde doğal yöntemlerle diş ağrısını geçirmeye çalışmakta buldu. 

Diş ağrısını evde geçirme yöntemleri

Dişleri fırçalamak: Özellikle şekerli bir besin yada çikolata gibi tatlı besinler tükettikten sonra dişlerde ağrı oluşur. Böyle bir ağrı ile karşılaşıldığında hemen dişleri fırça ve macunla fırçalayarak temizlemek en azından dişlerin arasında kalan parçaların gitmesini sağlayacağından diş ağrısına iyi gelebilir. 

diş ağrısı için diş fırçalama

Soğuk Kompres: Bu yöntem genelde dişlerin birçok sebebe bağlı olarak şişmesiyle ortaya çıkar. Eğer dişleriniz şiştiyse yanağın dışına en az 15 en fazla 25 dakika olmak üzere soğuk bir kompres yapmak diş ağrısına iyi gelecektir. Soğuk kompresin sağladığı soğuğun dişleri ve de şiş bölgeyi uyuşturarak kişiyi bir nebze de olsa rahatlattığını, aynı zamanda varsa iltihaba ve şişkinliğe iyi geldiği bilinir. Ancak bilinmelidir ki bu yöntem kesin bir tedavi yöntemi değildir. Daha uzun süren rahatsızlıklarınız için mutlaka bir diş hekimine danışmanız gerekir. 

diş ağrısı için soğuk kompres

Tuzlu su ile gargara: Eskilerden bile herkesçe bilinen ve sık sık da kullanılan bu yöntem de diş ağrısını kesen evde kolayca uygulayabileceğiniz yöntemlerden biri. Dişleriniz ağrıyorsa ve diş etinizde şişlik veya iltihap varsa ılık suya ekleyeceğiniz yeterli miktarda tuz ile tuzlu su elde edebilir, sonrasında bu suyla ihtiyaç duydukça gargara yapabilirsiniz. Ancak yine de hatırlatmakta fayda var ki bu çözümler genel itibariyle geçici çözümlerdir. Bu şekilde sadece günü kurtarabilirsiniz.

diş ağrısı için tuzlu su gargara

Karanfil veya karanfil yağı: Bu yöntem diğerlerine nazaran daha az uygulanan bir yöntemdir.  Bunun sebebi özellikle karanfil yağının herkesin evinde kolayca bulunabilen yağlardan biri olmayışıdır. Ancak burada devreye giren karanfil de diş ağrısını kesebilir. Yemek yedikten sonra ağzındaki kokuya tahammül edemeyen kişilerine evinde çokca bulunan karanfili ağrıyan dişin üzerine koyarak hafifçe değdirin. Bu zamanla uyuşma etkisi yaratacak ve diş ağrınızın hafiflemesine yarayacaktır. 

diş ağrısı için karanfil ve karanfil yağı

Sarımsak: İşte bu yöntem dişi ağrıyan herkesin bildiği ve eski zamanlardan beri çok sık kullanılan yöntemlerden biridir. Herkesin evinde mutlaka bulunan ve antibiyotik görevi gören sarımsağı ağrıyan dişinizin üstüne koyun ve bekleyin. Sarımsak bakterileri yok edici özelliğinden dolayı diş ağrınıza iyi gelecektir.

diş ağrısı için sarımsak

Zerdeçal: Zerdeçal sağlığa pek çok faydası olan baharatlardan biridir. Bir kapta az miktarda zerdeçalı yeterli miktarda su ile karıştırıp macun kıvamına getirin. Bu karışımı ağrıyan dişin üzerine uygulayın. Zerdeçal da tıpkı sarımsak gibi antiseptik özelliği sayesinde diş ağrısını gidermede oldukça etkili olacaktır.

diş ağrısı için zerdeçal


Çörek otu: Çörek otu anlatılan diğer besinlerle tedavi yöntemlerinden farklı olarak ağrıyan dişi uyuşturmaz ancak içeriğindeki etken maddeler sayesinde ağrıya neden olan etkeni ortadan kaldırma da yardımcı olur.

diş ağrısı için çörekotu

Karabiber: Karabiber de diğer birçok baharat gibi sağlığa oldukça faydalıdır. Doğal antibiyotik olarak da bilinen karabiber diş ağrısına iyi gelir.

diş ağrısı için karabiber

Karbonat: Karbonat kullanımı da aynı tuz yada diğer baharatlar gibidir. Yeterli miktarda suya yine yeterli miktarda karbonat koyarak sulu bir karışım yapılır. Sonra bu karışım ile ihtiyaç duydukça gargara yapılabilir. Karbonat da diğerleri kadar etkili bir doğal tedavi yöntemidir.

diş ağrısı için karbonat

Ağrı kesici ilaçlar: Diş ağrısını geçirmek denilince akla ilk gelen kuşkusuz ağrı kesici ilaçlar olur. Herkesin kolayına gelmesi sebebiyle hemen önce ilaçlara yönelir. Bu hususta herkesin kendine özgü, kendisine iyi geldiğini düşündüğü bir ağrı kesici ilacı vardır.

diş ağrısı için ağrı kesici ilaç

Diş ağrısı neden olur?

-Dişlerin çürümesi
-Dişte oluşan bakteriyel bir enfeksiyondan dolayı oluşan diş apsesi,
-Diş çatlağı ya da kırık diş,
-Diş dolgusunda herhangi bir sorun
-Sakız çiğneme, dişleri sıkma veya birbirine sürtme gibi tekrarlayan hareketlerden kaynaklanan diş yıpranması,
-Diş eti enfeksiyonu,
-Diş etlerinden yeni bir diş çıkması veya diğer bilinen adıyla diş patlaması,
-Yirmilik dişlerin verdiği rahatsızlıklar

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
AK Partili Çalkın'dan skandal paylaşımda bulunan DEM'li Koçyiğit'e tarihi cevap!
Gazze'de toplu mezar dehşeti! Canlı canlı gömmüşler