Diş ağrısı için hangi doktor ve bölüme gidilir? Diş ağrısına bakan poliklinikler...

Diş ağrısı, farklı nedenlere bağlı olarak toplumumuzda çok sık görülen ve kişinin yaşam kalitesi ciddi şekilde düşüren bir sağlık problemidir. Genellikle ağız ve diş bakımının doğru yapılmamasından kaynaklı olan diş ağrısı, ağız sağlığının korunması için uzman bir doktordan destek alınması gerekmektedir. Peki diş kronik diş ağrıları için hangi doktora gidilir? Diş ağrısına iyi gelen bitkisel tedavi yöntemleri...

Diş ağrısı için hangi doktor ve bölüme gidilir? Diş ağrısına bakan poliklinikler...
Diş ağrısı için hangi doktor ve bölüme gidilir? Diş ağrısına bakan poliklinikler...
GİRİŞ 12.01.2021 17:21 GÜNCELLEME 12.01.2021 17:21

Diş ağrısı, diş etinde meydana gelen iltihaplanmalardan ya da diş içinde başlayan çürüklerden dolayı görünmektedir. Diş ağrısı başladığı andan itibaren kişinin ciddi şekilde acı çekmesine neden olduğundan tüm gününü-gecesini etkilemektedir.  Diş ağrısının geçmesi için türlü tedavi yöntemlerine başvurulurken geçmemesi durumundan doktora gidilmesi ve uzman doktorun uygun gördüğü tedavi uygulanmaya başlanmalıdır. 

Aloe Veranın cilde faydaları nelerdir? Aloe vera suyu nasıl kullanılır?

DİŞ AĞRISI NEDENLERİ NELERDİR?

Diş ağrısına neden olan pek çok farklı neden bulunmaktadır. Diş ağrılarının en yaygın nedeni diş çürümeleri olsa da birçok nedene bağlı olarak diş ağrıları görülmektedir. Dişlerin düzenli olarak temizlenmemesi, ağızdaki bakteri ve mikropların çoğalmalarına ve tim diş etlerine yayılmalarına neden olmaktadır. En genel tanımıyla diş ağrısının nedenleri şöyledir:

- Çürük dişler

- Dişlerin düzenli ve derinlemesine temizlenmemesi

- Diş eti rahatsızlıkları

- Diş eti kanamaları

- Diş eti hassasiyeti

- Aşırı sıcak ve soğuk yiyecek ve içeceklerin tüketilmesi

- Sinüzit

- Baş ve enseden vuran ağrılar

DİŞ AĞRISININ BELİRTİLERİ NELERDİR?

Pek çok nedenden kaynaklı görülen diş ağrıları, bazen direkt olarak ağrımaya başlasa da bazen çene ve yanaklara vurarak tam olarak nerenin ağrısı olduğunu belli etmeden görülmektedir. Yüzde bir şişlik ya da kızarıklığın olması, yutkunurken meydana gelen ağrı ve sızı, ağızda tat bozukluğu baş, çene ve boyun bölgesinde görülen şiddetli ağrılar, diş ağrılarının belirtisi olarak görülmektedir. Bunun dışında sıcak ve soğuk besinlere olan hassasiyetin artması, diş etinde şişliklerin oluşması diş ağrılarının belirtileri arasında yer almaktadır.

Diş etlerine zarar vermeden diş nasıl fırçalanır? Doğru diş fırçalama teknikleri...

DİŞ AĞRISINA İYİ GELEN DOĞAL VE BİTKİSL TEDAVİ YÖNTEMLERİ

Diş ağrısının şiddetine göre doğal müdahalelerle ağrının şiddetini bir nebze de olsa durdurmak mümkündür. Diş ağrılarının geçmesi için ilk olarak ağız ve diş bakımının yapılması, ağızdaki bakteri ve mikropların temizlenmesi için gargara kullanılması tavsiye edilir. Bununla birlikte aşırı sıcak ve aşırı soğuk yiyecek ve içeceklerden uzak durulması ve en önemlisi de doğru diş fırçası ile dişlerin fırçalanması gerekmektedir. Diş ağrısını dindirebilecek doğal yöntemler şöyledir:

1- Nane Yağı: Güçlü bir antioksidan olan nane yağı, temiz bir pamukla dişlere uygulandığında ağrıların kısa sürede geçmesini sağlamaktadır. Ağız bakımında oldukça önemli bir yere sahip olan nane yağı, birçok diş macununda da kullanılmaktadır.

Evde doğal diş macunu nasıl yapılır? Organik diş macunu hazırlanışı...

2- Karanfil Yağı: Antioksidan ve antibakteriyel olmasına bağlı olarak diş ve diş etlerinde meydana gelen iltihap, yara, bateri vs gibi nedenlerden kaynaklı ağrıların kısa sürede geçmesini sağlar. Özellikle karanfil yağı ile yapılan gargara, diş macunu diş eti sağlığını koruyarak diş çürümeleri başta olmak üzere, kötü nefes, ağrıyı kısa sürede tedavi etmektedir. 

Diş ağrısına karanfil iyi gelir mi? Karanfilin faydaları nelerdir, nasıl kullanılır?

3- Sarımsak: Doğal iltihap sökücü olan sarımsak, ağrıyan diş ve diş etinin üzerine konulduğu andan itibaren kısa sürede ağrıyı dindirdiği görülmektedir. Diş eti iltihaplanmalarının kurumasında etkili olan sarımsak, ağrı geçene kadar günde 1-2 defa kullanılabilir.

Sarımsak ve bal karışımı faydaları nelerdir? Sarımsak ve bal kürü hangi hastalıklara iyi gelir?

DİŞ AĞRISI İÇİN HANGİ DOKTORA-BÖLÜME GİDİLİR?

Diş ağrısının nedenlerine inerek doğru tanının konması ve doğru tedavinin uygulanması için uzman bir diş polikliniğine gidilmesi gerekmektedir. Diş ağrıları doğal yöntemlerle tedavi edilmeye çalışsa da iyileşmesi zor rahatsızlıklardır. Bundan dolayı doğru uzman doktor kontrolünde tedavi edilmesi tavsiye edilir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu