Boyun ağrısı hangi doktora bölüme gidilir? Boyun ağrısına bakan poliklinikler...

Boyun ağrısı ve tutulması en yaygın rahatsızlıklardan olup her yaştan kişide görülmektedir. Kişinin yaşam tarzında gittiği ufak değişikliklerle kasların rahatlaması mümkün görünse de uzun ve şiddetli devam etmesi halinde muhakkak uzman bir doktora başvurulması ve gerekli tedavinin başlatılması önerilmektedir. Peki boyun ağrılarının nedenleri nelerdir? Boyun tutulması için hangi doktora ve polikliniklere gidilir?

Boyun ağrısı hangi doktora bölüme gidilir? Boyun ağrısına bakan poliklinikler...
Boyun ağrısı hangi doktora bölüme gidilir? Boyun ağrısına bakan poliklinikler...
GİRİŞ 14.01.2021 14:29 GÜNCELLEME 14.01.2021 15:03

Boyun tutulması, boyun kaslarında meydana gelen tahribat ve yıpranma sonucu ortaya çıkan ve kişinin çalışma verimliliğini düşürecek kadar şiddetli görülebilmektedir. Boyun tutulması, yanlış yatış pozisyonu, boyna alınan darbe, spor esnasında yapılan yanlış bir hareket sonucu meydana gelmektedir. Sürekli boyun tutulması yaşamayan ve ara ara kendini belli eten boyun ağrısı ve tutulması için masaj, doğru yatış pozisyonu ve egzersizlerle boyun tutulması tedavi edilebilir. Ancak uygulanana bu yöntemlerin sonuç vermemesi ve boyun ağrısının sürekli nüksetmesi halinde altta yatan sebepleri öğrenmek ve doğru tedavinin uygulanması için uzman bir doktora başvurulması ve doğru tedavi yöntemlerinin uygulanması tavsiye edilmektedir. 

 

 

Kas ağrısının nedenleri nelerdir? Şiddetli kas ağrıları nasıl geçer? Egzersiz önerileri...

BOYUN TUTULMASININ VE BOYUN AĞRISININ NEDENLERİ NELERDİR?

 

 

Boyun ağrısının temel nedenleri yanlış pozisyonda uzunca süre kalmak ve boyun kaslarına alınan darbelerdir. Spor yaparken boyun kaslarına fazla yüklenilmesi, kasların zedelenmesine ve boynun sakatlanmasına neden olmaktadır. Ayrıca boyun kasları diğer kasalara göre daha kıvrak ve hassas bir yapıya sahip olduğu için zarar görmesi ve yıpranması daha kolaydır. Boyun ağrısına ve tutulmasına neden olan genel faktörler şöyledir:

Ensede ağrı ve sertlik neden olur? Ense kökü ağrısı nasıl geçer?

- Spor yaparken sert ve ani pozisyon değişiklikleri, karın ve bel çalışırken dahi farkında olmadan boyna yüklenilmesi.

- Uyku esnasında ters bir pozisyonda yatmak.

- Kasların kasılmasına neden olan stres ve sıkıntıya maruz kalmak

- Bilgisayar karşısında uzun saatler çalışmak

- Televizyon, telefonla çok fazla vakit geçirmek

- Yanlış yatış, yanlış egzersiz

BOYUN TUTULMASI NASIL GEÇER?

Boyun ağrısının en temel nedenleri olarak kabul edilen hareketsiz yaşam, boynun zaman içinde tutulmasına yol açarak ağrıları ortaya çıkarmaktadır. İş ve sosyal hayatında çok hareket gerektirmeyen kişilerin boyun sağlıklarını korumaları için ayrıca egzersiz yapmaları gerekmektedir. Boyun ağrılarının geçmesi için yaşam tarzında yapılan ufak değişiklikler boyun ağrıların kısa sürede geçmesine yardımcı olmaktadır. Boyun ağrılarına iyi geldiği önerilen tedavi yöntemleri şöyledir:

1- Egzersiz: Pilates, yoga ya da fitness gibi sporları yapanlar eğer profesyonel değillerse boyunlarına darba almaları yüksek ihtimaldir. Bu sporları yaptıktan sonra boyun ve ense bölgesinin esneyerek rahatlaması için hafif boyun egzersizleri yapılması tavsiye edilir. Boyun egzersizleri, sabah uyandıktan sonra, masa başı işleri hallettikten sonra da yaparak boyun kaslarının gevşemesi sağlanabilir. 

Boyun tutulmasının nasıl geçer? Boyun tutulmasına iyi gelen hareket ve egzersizler...

2- Sıcak Havlu: Soğuk ve rüzgarlı havaya maruz kalmaktan kaynaklı olarak boyunda ciddi şekilde tutulmalar ortaya çıkar. Bu tutulmalar, kişinin kaskatı kalmasına neden olarak günlük işlerini yapamayacak hale getirebilir. Sadece soğuktan kaynaklı değil, spor sakatlanmaları, yanlış pozisyonda uyumak gibi nedenlerden dolayı da sıcak havlu yöntemine başvurulabilir. Temiz ve büyükçe bir havlu ütü ile ısıtılır ve doğrudan boyna sarılır. Bu şekilde art arda 3-4 kez yapıldıktan sonra boynun uzun süre sıcak kalması sağlar. Bu yöntem boyun kaslarının gevşemesine ve rahatlamasına büyük oranda yardımcı olmaktadır. 

BOYUN AĞRISI VE TUTULMASI İÇİN HANGİ DOKTORA-BÖLÜME GİDLİR?

Boyun ağrısı ve tutulması, evde uygulanan ufak çaplı egzersiz tedavilerine rağmen yanıt vermiyorsa ve ağrı devam ediyorsa muhakkak doktora başvurulması ve doğru tedavinin uygulanması gerekmektedir. Boyun ağrısı için ortopedi ve ya fizik tedavi polikliniklerine gidilmesi gerekmektedir. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Yerlikaya duyurdu! Diyarbakır ve Mardin belediyelerine müfettiş görevlendirildi
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!