Göz ağrısı için hangi doktor ve bölüme gidilir? Göz ağrısına bakan poliklinikler...

Göz ağrıları, genellikle iltihaplardan kaynaklı olarak görülse de altında pek çok neden barındırmaktadır. İlk etapta kişisel hijyene ve uyku düzenine dikkat ederek göz ağrılarının dinmesi sağlanabilirken aynı zamanda evde hazırlanan doğal kürlerle göz iltihapları kurutulabilir. Peki göz ağrısının nedenleri nelerdir? Göz ağrısı nasıl geçer? Göz ağrısı için hangi doktora gidilmelidir?

Göz ağrısı için hangi doktor ve bölüme gidilir? Göz ağrısına bakan poliklinikler...
Göz ağrısı için hangi doktor ve bölüme gidilir? Göz ağrısına bakan poliklinikler...
GİRİŞ 13.01.2021 13:53 GÜNCELLEME 13.01.2021 13:53

Göz ağıları, göze direkt bir darbe almadığı sürece nadiren görülen rahatsızlıklardır. Ancak başladığı anda burun ve başa yansıyarak kişilerin ciddi şekilde etkilenmesine neden olmaktadır. Göz ağrılarının temel nedeni, uykusuzluk ve yorgunluktur. Doktora başvurmadan önce göz ağrısı yaşayan kimselerin gözlerini iyice dinlendirmeleri, 1-2 gün doğal ve bitkisel tedavi yöntemlerine başvurmaları ve buna rağmen ağrı geçmiyorsa doktora başvurmaları tavsiye edilir. Göz sağlığı, çok hassas ve dikkat edilmesi gereken bir durum olduğundan uzman bir doktor kontrolünde tedaviye başlanması gerekmektedir. 

Göz seğirmesini nasıl geçer? Göz seğirmesine iyi gelen doğal tedavi yöntemleri...

GÖZ AĞRISININ NEDENLERİ NELERDİR?

Göz Ağrısı, herkeste görülebilen, genellikle yorgunluktan kaynaklı meydana gelen bir sağlık problemidir. Ancak uzun süre geçmemesi durumunda altta yatan herhangi bir hastalığa karşı muhakkak doktora başvurulması gerekir. Ciddi hastalıkların dışında günlük hayatta edilen yanlış alışkanlıklar, gün içinde uzun saatler telefon, bilgisayar ve televizyona maruz kalmak göz sağlığını ciddi şekilde etkileyerek göz ağrılarına neden olmaktadır. Göz ağrılarının temel nedenleri şöyledir:

- Kronik ve şiddetli baş ağrısı çekenlerin zamanda ağrının gözlerine vurduğu görülür. Gözde herhangi bir problem olmamasına rağmen, migren gibi ağrılardan kaynaklı göz ağrısı görülebilir.  

- Düzensiz uyku ve yorgunluk. Uzun saatler çalışma, yeteri kadar uyuyup dinlememe göz ağrılarına neden olmaktadır. 

- Sürekli telefon, bilgisayar ve televizyon gibi teknolojik aletlerle vakit geçirmek. Göz sağlığını en çok etkileyen ve gözlerin hem bozulmasına hem de ağrımasına neden olmaktadır. 

- Sinüzit, sinüslerin dolması göz ağrısına neden olmaktadır.

- Göz temizliğinin yapılmaması. Özellikle dışardan eve geldikten sonra toza ve kire maruz kalan gözlerin temizlenmemesi zaman içinde mikropların ve bakterilerin oluşmasına neden olarak göz sağlığını olumsuz etkilemektedir. 

- Makyajla uyumak. Kadınların yaptığı en büyük hatalardan biri makyajı çıkarmadan uyumaktır. Kullanılan malzeme ne kadar doğal olursa olsun kimyasal madde içerdiğinden gözlerin ağrımasına neden olmaktadır. 

- Havlu gibi kişisel ürünlerin ortak kullanılması gözlerin mikrop kaparak iltihaplanmasına neden olur.

GÖZ AĞRISI NASIL GEÇER?

Göz ağrısının geçmesi için atılması gereken en önemli adım, kişisel temizliğe dikkat etmek ve uyku düzenini sağlamaktır. Gözlere doğal kürler uygulanarak iltihapların kurumasını sağlamak, mikroplardan arındırmak göz ağrısının kısa sürede geçmesine yardımcı olmaktadır. Doktorların da onayladığı göz sağlığını koruyan doğal tedavi yöntemleri şöyledir:

1- Çay Pansumanı: Çay, göz sağlığı için çok önemli bir merhem-ilaç olarak kullanılmaktadır. Çay tortusu temiz bir pamuğa sürüldüğünde göz ağrısı, göz yorgunluğuna iyi gelmektedir. Özellikle uzun süre bilgisayar ve telefon ekranına bakan kişilerin gözlerini dinlendirmeleri için çay maskesi uygulamaları önerilmektedir. Ayrıca göz akıntısı ve çapaklanmaya da iyi gelmektedir. 

Çay posası ne işe yarar? Demlikte kalan çay demi nasıl değerlendirilir? Çay çöpü pansumanı...

2- Çiğ Patates: Patates, her şeyden önce doğal ağrı kesicidir. Bir dilim patates 10 dakika kadar gözün üzerinde bekletilirse ağrının bir nebze de olsa hafiflemesine yardımcı olur. Direkt olarak göze uygulandığında gözdeki iltihapların kurumasını sağlar. Antioksidan kaynağı olan patates, gözlerdeki toksinlerin arındırır ve göz sağlığını korur.

Göz ağrısına patates iyi gelir mi? Gözün üzerine patates koymak...

3- Yeşil Çay: Güçlü bir antioksidan olan yeşil çay, gözde meydana gelen mikrop ve iltihapları kurutarak ağrısını dindirir. Yeşil çayı demledikten sonra temiz bir pamuğa birkaç damla damlatıp direkt olarak göze uygulanır ve 10 dakika kadar bekletilir. Bu işlem göz ağrısının kısa sürede geçmesine yardımcı olur.

Yeşil çay zayıflatır mı? Ödem atmaya yardımcı yeşil çayın faydaları nelerdir?

GÖZ AĞRISI İÇİN HANGİ DOKTORA-BÖLÜME GİDİLİR?

Göz sağlığı, hassas ve dikkat edilmesi gereken önemli bir konu olduğundan 2-3 günden fazla sürmesi durumunda muhakkak doktora giderek doğru tedaviye başlaması gerekmektedir. Göz ağrıları için göz hastaneleri ve göz polikliniklerine gidilerek ağrıların neyden kaynaklı olduğu tespit edilerek doğru tedavinin başlatılması tavsiye edilmektedir. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nden madenlerini sömüren ABD'li dev Apple'a karşı hamle
TOKİ, 33 ilde arsa satışı yapacak