Ensede ağrı ve sertlik neden olur? Ense kökü ağrısı nasıl geçer?

Ense ve boyunda meydana gelen ağrı ve sertlikle genellikle hareketsiz yaşam ve boyun omurlarına çok fazla yüklenmesinden kaynaklı görülmektedir. Kısa sürede tedavi etmek için yaşam tarzında birkaç değişikliğe gidilmesi önerilirken uzun süren boyun ağrılarının doğru tedavi edilmesi için doktora danışılması tavsiye edilmektedir. Peki ense ve boyun ağrılarının nedenleri nelerdir? Ense ağrılarına iyi gelen egzersizler...

Ensede ağrı ve sertlik neden olur? Ense kökü ağrısı nasıl geçer?
Ensede ağrı ve sertlik neden olur? Ense kökü ağrısı nasıl geçer?
GİRİŞ 15.12.2020 09:15 GÜNCELLEME 15.12.2020 09:16
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Ense ve boyun ağrısının en temel nedeni kas ve bağ yapılarında meydana gelen tahribattır. Yanlış yatış pozisyonları, hareketsizlik ve alınan darbeler sonucunda kas yapısı zarar görerek ağrılara neden olmaktadır. Ense ve boyun bölgesinde görülen ağrılar, bazen çok şiddetle artarak kişinin günlük yaşamında yaptığı sıradan işleri dahi sekteye uğratmaktadır. Bunun dışında altta yatan başka hastalıkların habercisi olarak da ense ağrıları görülür. İç organlarda yaşanan bazı hastalıkların oluşması sonucu ensede bulunan lenf damarlarının şişmesi de ense ve boyun ağrılarına neden olmaktadır. Ense ağrıları, genellikle yanlış alışkanlıklardan görülse de altta yatan riskli hastalıkların ihtimali göz önünde bulundurularak doktora danışılması gerekli görülmektedir. 

 

 

Boyun tutulmasının nasıl geçer? Boyun tutulmasına iyi gelen hareket ve egzersizler...

ENSE VE BOYUN AĞRILARININ NEDENLERİ NELERDİR?

 

 

Ense ağrısı kemik ve kas yapısında oluşan bozulmalar nedeniyle görülebilir. Hareketsiz yaşam, uzun süre aynı noktaya bakmak boyun ve ense ağrılarını tetiklemektedir. Bunun dışında boyun fıtığı, kireçlenme, yaralanmalar da ense ağrısına neden olmaktadır. Boyun ağrısına neden olabilecek nedenler şöyledir:

- Uzun süre sabit kalarak aynı işle ilgilenmek

- Boyna ya da enseye darbe almak

- Boyun omurlarını zorlamak

- Aşırı spor yaparak boyna yüklenmek

- Boyna darbe almak

- Boyun diskinde meydana gelen bozulmalar sonucunda içerisinde bulunan sıvının dışarı çıkması

- Boyun kireçlenmesi

- Hareketsiz yaşam

- Boyun yaralanmaları

- Duruş bozuklukları

- Kas spazmı

- Bazen yüksek tansiyon da boyun ağrısına neden olabilir.

- Kalp ve damar yolları rahatsızlıklarının belirtisi olarak boyun ağrısı görülebilir. 

- Boyun fıtığı

- Aşırı stres altında kalmak

Kas ağrısının nedenleri nelerdir? Şiddetli kas ağrıları nasıl geçer? Egzersiz önerileri...

ENSE VE BOYUN AĞRISI NASIL GEÇER?

Yaşam tarzından kaynaklı görülen boyun ağrısı için düzenli egzersiz yapılması tavsiye edilir. Genellikle hareketsiz yaşam tarzına sahip kişilerde ve masa başı çalışanlarda görülen boyun ağrısı için boyna çok yüklenmeden egzersiz yapmak boyun ağrısının kısa sürede geçmesini sağlamaktadır. Ancak, kronik ense ağrısı çeken kişilerin altta yatan hastalıkları öğrenmesi ve doğru tedavi uygulaması için muhakkak doktora gitmeleri gerekmektedir. 

BOYUN AĞRISINA NE İYİ GELİR?

Ense ve boyun ağrısına en iyi gelen tedavi yöntemlerinden biri de masajdır. Birkaç bitkisel malzemeyle yapılan masaj, ense ve boyunun rahatlamasını sağlayarak ağrıları dindirmektedir. Lavanta yağı, kekik yağı ve zeytin yağı ile yapılan masajla ense bir nebze rahatlayarak ağrının dinmesine yardımcı olmaktadır. Masajdan sonra sıcak havlu ile sarmak ise ağrının tekrarlamasına engel olduğu belirtilir. Uçucu hafif yağlarla yapılan masaj ve egzersizler ense kökü ağrılarını azaltmaktadır.

ENSE VE BOYUN AĞRISINA İYİ GELEN EGZERSİZLER

YORUMLAR 2
  • selmin 3 yıl önce Şikayet Et
    ben boynumu saga bir santim bili cevirsem cok siddetli bir sanci giriyor ve hemen geciyorher hareket ettigimde o 5 saniye icindeki agri beni olduruyor
    Cevapla
  • Saniye arzu 3 yıl önce Şikayet Et
    Bende de yeri ve zamani belli olmayan 5 sn civari bir agri giriyor. Ensemden gozlerimin arkasina kadar . Bayilacak gibi oluyorum. Bu agri su ana kadar 4 defa oldu.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi