Kronik baş ağrısına ne iyi gelir? İlaçsız baş ağrısı nasıl tedavi edilir?

Şiddetli baş ağrısı, altında kronik bir hastalık yoksa genellikle stres ve zararlı alışkanlıklardan kaynaklı görülmektedir. Belli bir hastalığa bağlı olmaksızın görülen baş ağrılarına karşı kişinin kendisine daha iyi bakması ve alışkanlıklarını gözden geçirmesi gerekmektedir. Şiddetli baş ağrısının tedavi edilmesi için bazı doğal tedavi yöntemleri bulunmaktadır. İşte baş ağrısını kısa sürede tedavi eden doğal kürler

Kronik baş ağrısına ne iyi gelir? İlaçsız baş ağrısı nasıl tedavi edilir?
Kronik baş ağrısına ne iyi gelir? İlaçsız baş ağrısı nasıl tedavi edilir?
GİRİŞ 07.01.2021 09:28 GÜNCELLEME 07.01.2021 10:09
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Toplumda en yaygın sorunlardan biri olan şiddetli baş ağrısı, günlük hayatın stresli koşturması ve sorunlarından dolayı birçok kişide görülmektedir. Bir hastalığa bağlı olmadan da görülen baş ağrısının nedeni ise yaşanan sorunlardan kaynaklı psikolojik olarak görülmektedir. Türlü nedenlerle kronik baş ağrısı çeken kişilerin yaşam kaliteleri düşerek günlük verimleri büyük oranda düşmektedir. Gerekli kontrolleri yapılmasının ardından hastada herhangi bir sorun yoksa, baş ağrısı tamamen psikolojik nedenlerden kaynaklı ise hastanın alışkanlıklarını değiştirmesi önerilmektedir. Bunun içinse uzmanların bazı görüş ve önerileri bulunmaktadır. Baş ağrıları eğer altında yatan hastalıklardan da kaynaklı olarak görülüyorsa bunun tedavisi ancak uzman doktorlar eşliğinde yapılmalıdır. 

 

 

FARKLI NEDENLERLE GÖRÜLEN BAŞ AĞRISI

Birçok farklı nedenden görülen baş ağrısı, genellikle günlük hat-yatın stresi, yeme – içme alışkanlıklarında ve düzensiz uyku ve zararlı alışkanlıklardan kaynaklı görülmektedir. Toplumda yaygın olarak görülen baş ağrıları şöyledir:

 

 

- Migren: Ataklar halinde görülen baş ağrısı genelde başın tek bir noktasında zonklayarak görülmektedir. Uzun süreli olan ağrı, ışık ve sese duyarlı olduğu için görülme olasılığı çok yüksektir. 

- Gerilim Baş Ağrısı: Temle nedeni bilinmeyen baş ağrısı, genellikle stres ve sıkıntıdan kaynaklı görülmektedir. Başın etrafını saran ağrı, basınç ve zonklamayla görülmektedir. 

- Küme Baş Ağrısı: Birkaç haftalık nöbetler halinde şiddetli ağrılar olarak görülmektedir. Küme baş ağrısının nedeni ise yeme – içme alışkanlıklarından ve hormanal nedenlerden meydana gelmektedir. 

- Tansiyona Bağlı Bağ Ağrıları: Tüksek tansiyonu olan hastalarda görülen bu ağrı, genellikle ense kökünden yayılarak görülen ağrılardır.

ŞİDDETLİ BAŞ AĞRISI NASIL GEÇER

Herhangi bir kronik rahatsızlığı olmadığı hale görülen baş ağrılarının tedavisi için ilk olarak neden kaynaklı olduğunu tespit etmek için doktora danışılması ve ardından ona göre tedavi uygulanması gerekmektedir. Yapılan tetkiklerde herhangi bir sorun olmadığı halde şiddetli baş ağrıları görülüyorsa yapılması gereken il eylem yaşam koşullarının değiştirilmesidir. Şiddetli baş ağrısının geçmesi için önerilen bazı basit alışkanlıklar:

- Daha sağlıklı beslenerek öğünleri doğru saatlere koyarak ölçülü beslenmek. Öğünler arası çok fazla ara vermek de baş ağrısına neden olmaktadır. Bundan dolayı kişilerin kendilerini çok fazla aç bırakmaması gerekmektedir. 

- Bol bol su içmek. Az su tüketimi de baş ağrısına neden olmaktadır. Bundan dolayı günde en az 2 litre su içilmesi tavsiye edilmektedir.

- Düzeni ve kaliteli uyku baş ağrısının geçmesini sağlayan en önemli önerilerdendir. 

- Sigara ve alkol tüketimini en aza indirmek, mümkünse bırakmak

- Stresten uzak durmaya çalışılmalıdır. 

ŞİDDETLİ BAŞ AĞRISINA EVDE DOĞAL ÇÖZÜMLER

Herhangi bir hastalığa bağlı olmadan görülen şiddetli baş ağrılarının çözümü için bazı basit sağlıklı alışkanlıkların edinilmesi tavsiye edilmektedir. Alışkanlıklar dışında şiddetli baş ağrılarının tedavisi için birkaç doğal çözüm bulunmaktadır. Bitkisel ve doğal olan bu çözümler ağrı çekenleri ağrısını bir nebze de olsa durduracağı beklenmektedir. Baş ağrısı için evde doğal çözümler şöyledir: 

- Lavanta Yağı: Kaynayan suyun içerisine – damla lavanta yağı dökerek buharını koklamak baş ağrısını geçirmekle birlikte uyku problemleri çekenlerin uyumasını kolaylaştırmaktadır.

- Buz: Baş ağrısı çekenlerin bir beze ya da havluya sarılmış buzları alın bölgelerine konması durumunda çok kısa sürede ağrıyı kestiği görülmektedir.

- Mentol: İlaç içmeye gerek kalmadan ağrının geçmesini sağlayan bir diğer etkili tedavi yöntemi ise mentollü bir krem yardımıyla alın ve şakaklara masaj yapmak ağrının çok kısa sürede geçmesini sağlamaktadır.

- Yürüyüş: Baş ağrısının görülmeye başladı an temiz havada yapılan 25-30 dakikalık yürüyüş ağrının hafiflemesine yardımcı olacaktır.

- Kahve: Çok abartmadan gün 1-2 bardak kahve içmek baş ağrısına iyi gele yöntemlerdendir.

- Yeşil Çay: Baş ağrısına en iyi gelen çaylardan biri olan yeşil çay, içerdiği bileşenler sayesinde çok kısa sürede ağrıyı kestiği görülmektedir. Günde 1-2 bardak içilmesi önerilmektedir.

- Nane Yağı: Baş ağrısı görüldüğü zaman alın ve şakaklara nane yağı ile masaj yapmak baş ağrısının geçmesine yardımcı olurken, hastanın bir nebze rahatlamasını sağlayacaktır.

YORUMLAR 1
  • menekşe 3 yıl önce Şikayet Et
    güzel ama beyin timörü ola bilir mi çünkü çooook başım ağriyo
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!