Sürekli göz kararması neden olur? Ayağa kalkınca göz karaması nasıl geçer?

Sıklıkla başımıza gelen bir rahatsızlık olan göz kararması, tek başına bir hastalık değil, altında yatan başka bir hastalığın semptomu olarak görülür. Bazen basit tedavi yöntemleriyle önüne geçilebildiği gibi riskli hastalıkların da habercisi olabilmektedir. Bu nedenle sıklıkla göz kararması yaşayan kişinin ilk olarak doktora başvurması tavsiye edilir. Peki ani göz kararmasına ne iyi gelir?

Sürekli göz kararması neden olur? Ayağa kalkınca göz karaması nasıl geçer?
Sürekli göz kararması neden olur? Ayağa kalkınca göz karaması nasıl geçer?
GİRİŞ 08.09.2022 11:41 GÜNCELLEME 08.09.2022 11:41

Gün içinde çok fazla karşılaşılan göz kararma sorunu genellikle tansiyon düşüklüğünden kaynaklanmaktadır. Uzun süre hareketsiz kalmak göz içinde bulunan kılcal damarlardan kan dolaşımının azalmasına neden olmaktadır ve aniden hareket edince de göz kararması ve boş dönmesi yaşanmaktadır. Beyin kan dolaşımının da yetersiz olması göz kararmasına neden olan faktörlerdendir. Özellikle de uzun süre hareket etmemek beyin ve gözdeki kan akışını yavaşlatmaktadır. 

Tıkalı burnu açmak için ne yapmalı? Burun tıkanıklığına 25 saniyede çözüm...Tıkalı burnu açmak için ne yapmalı? Burun tıkanıklığına 25 saniyede çözüm...

Göz Kararması Neden Olur?

Günlük hayatta sıklıkla yaşanan göz kararması genellikle göz içinde bulunan kılcal damarlarda kan dolaşımının azalmasından kaynaklı görülür. Tansiyon düşmesi, yükselmesi, mide bulantısı ve açlık gibi nedenlerden de kaynaklanabilir. Ancak göz kararması beyinde oluşan tümöre bağlı olarak da görülebildiği için uzun süre devam etmesi halinde muhakkak doktora başvurulmalıdır. Göz kararması genel olarak uzun süre hareketsiz kalıp kan dolaşımının yavaşlamasından kaynaklı görülür. Göz kararmasının nedenleri:

  • Uzun süre aç kalma

  • Vücudun ihtiyacı olan vitamin ve mineral eksikliği

  • Gün için az su tüketimi

  • Sıcak havaya maruz kalma

  • Yorgunluk

  • Yoğun çalışma temposu

  • Tansiyon düşmesi ve yükselmesi

Migrenin belirtileri nelerdir? Migren nasıl geçer? Migrene ne iyi gelir?Migrenin belirtileri nelerdir? Migren nasıl geçer? Migrene ne iyi gelir?

Göz Kararması Hangi Hastalıkların Habercisidir? 

Tansiyon düşüklüğünden ve yükselmesinden kaynaklı olarak görülebildiği gibi vertigo ve migrenden kaynaklı da görülebilir. Bu hastalıklar rutin müdahalelerle engellenebilir. Ancak göz kararması daha riskli hastalıkların da habercisi olduğundan dikkate alınarak uzmana danışılmalıdır. Özellikle beyin damarlarında kan dolaşımının yeterli olmaması ve beyinde oluşan bir tümör kendini göz kararmalarıyla belli etmektedir. Sık yaşanan göz kararmalarını dikkate alarak uzman bir doktora gidilmelidir. 

Mide üşütmesi nasıl geçer? Mide üşütmesi belirtileri...Mide üşütmesi nasıl geçer? Mide üşütmesi belirtileri...

Göz Kararması Nasıl Geçer?

Göz kararması tek başına bir hastalık değildir, bundan dolayı da tek başına tedavi edilmesi de mümkün değildir. Göz kararmasının neyden kaynaklı olduğunu tespit edip ona göre tedavi uygulanması doğrudur. Göz kararmasının altında yatan hastalıkların tespit edilebilmesi için gerekli kontrollerin yapılıp tedaviye başlanması gerekir.

Her hastalık için aynı bir yöntem uygulanarak göz kararmalarının önüne geçilebilir. Örneğin şeker düşmesine karşı yemek yiyerek göz kararmasını engelleyebilir. Tansiyon hastalarının (düşük ve yüksek) bunun takibini yaparak doğru beslenmeleri ve ilaçlarına dikkat etmesi gerekir.

Yeme bozukluklarından ve günlük çalışma temposundan dolayı göz kararması yaşanıyorsa daha sağlıklı ve dikkatli beslenerek göz kararmalarını tedavi etmek mümkündür. Ama en önemlisi göz kararmasının neyden kaynaklı olduğunu tespit etmek için muhakkak doktora gidilmesi gerekir.

Göz seğirmesi nasıl geçer? Göz seğirmesine iyi gelen doğal tedavi yöntemleri...Göz seğirmesi nasıl geçer? Göz seğirmesine iyi gelen doğal tedavi yöntemleri...

Göz Kararmasına Ne İyi Gelir?

1- Domates: göz tansiyonuna iyi gelen domates ve domates suyu her sabah tüketildiğinde göz kararmasına iyi gelecektir. 

2- Su: Gün içinde vücudun ihtiyaç duyduğu suyu alarak göz kararmasına engel olunabilir

3- Meyve: Meyveler içerdiği besin değerleri sayesinde vücudun ihtiyaç duyduğu vitamin ve mineralleri karşılayarak göz kararması engellemektedir.

4- Havuç: Göz sağlığı için oldukça faydalı olan havuz, düzenli tüketilmesi durumunda göz kararmasına iyi gelmektedir

5- Düzenli Beslenme: Özellikle şeker hastalarının beslenmelerine dikkat ederek kandaki şeker dengesini koruması gerekir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'