Tıkalı burnu açmak için ne yapmalı? Burun tıkanıklığına 25 saniyede çözüm...

Sonbahar ve kış aylarında nükseden burun tıkanıklığı ve nefes darlığı, birçok kişinin yaşam kalitesini ciddi şekilde olumsuz etkileyen rahatsızlıklardan biridir. Doğal yöntemlerle burun tıkanıklığına kısa sürede çözüm bulunabilir. Peki burun tıkanıklığına ne iyi gelir? Burun tıkanıklığı nasıl geçer?

Tıkalı burnu açmak için ne yapmalı? Burun tıkanıklığına 25 saniyede çözüm...
Tıkalı burnu açmak için ne yapmalı? Burun tıkanıklığına 25 saniyede çözüm...
GİRİŞ 04.01.2023 09:32 GÜNCELLEME 04.01.2023 09:32
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Havaların soğuduğu kış günlerinde bağışıklık sisteminin güçlenmesi için alışkanlıklarda bazı ufak tefek değişikliklerin yapılması tavsiye edilir. Hastalıklara karşı vücut direnci artsa dahi solunum yolu hastalıklarının insan üzerinde haftalarca bıraktığı burun tıkanıklığı kişinin uyku kalitesine kadar tüm yaşamını olumsuz etkilemektedir. Burun tıkanıklığının kısa sürede geçmesi için kolay ancak etkili birkaç yöntem bulunmaktadır. İşte burun tıkanıklığına iyi gelen doğal ve pratik yöntemler…

Sağlıklı beslenerek bağışıklık sistemi nasıl güçlenir? Bağışıklık sistemini güçlendiren besinler...Sağlıklı beslenerek bağışıklık sistemi nasıl güçlenir? Bağışıklık sistemini güçlendiren besinler...

Tıkalı Burnu Açmak İçin Ne Yapmalı?

Buhar Banyosu: Rahat nefes almak ve burun tıkanıklığına anında çözüm bulmak için kaynamış suyun içerisine nane yağı, okaliptüs yağı ve taze nane gibi solunum yolları hastalıklarına oldukça iyi gelen ürünlerden birini koyup suyun buharına iyice yaklaşıp 5-10 dakika kadar sıcak buhar solunur. Bu şekilde düzenli yapıldığı takdirde kısa sürede solunum yolları açılarak daha rahat nefes alış-verişi sağlanabilir. 

  • Soğan: Burun tıkanıklığını 1 dakika gibi kısa bir sürede çözüm olan soğan, solunum yollarının açılmasında oldukça etkilidir. Küçük bir soğanı dilimleyin ve 4-5 dakika boyunca koklayın. Bu şekilde devam edilmesi halinde tıkalı burun açılarak 

Sarımsak ve bal karışımı faydaları nelerdir? Zencefil, sarımsak, bal ve limon kürü neye iyi gelir?Sarımsak ve bal karışımı faydaları nelerdir? Zencefil, sarımsak, bal ve limon kürü neye iyi gelir?

  • Okaliptüs Yağı: Burun tıkanıklığına en iyi gelen doğal tedavi yöntemlerinden biri de okaliptüs yağıdır. Burun kenarlarına az miktarda okaliptüs yağının sürülmesi, solunum yollarını açarak nefes alış-verişini kolaylaştırmaktadır. 

Zencefil çayının faydaları nelerdir? Zencefil ve limon hangi hastalıklara iyi gelir? Zencefil çayının faydaları nelerdir? Zencefil ve limon hangi hastalıklara iyi gelir?

  • Limon: Solunum yolları hastalıklarının 1 numaralı besini elbette ki limondur. Grip ve nezle gibi mevsimsel hastalıklardan kalan burun tıkanıklığının anında geçmesi için 1-2 damla limonu buruna çekilmesi tavsiye edilir. Bu şekilde yapılmaya devam edildiğinde özellikle geceleri nükseden burun tıkanıklığına iyi gelmektedir.

Biberiyenin yağı faydaları nelerdir? Biberiye yağı nasıl kullanılır?Biberiyenin yağı faydaları nelerdir? Biberiye yağı nasıl kullanılır?

  • Sirkeli Su: 1 bardak suyun içine 1 çorba kaşığı elma sirkesi eklenip karıştırılır. Hazırlanan sirkeli su ile burun iyice yıkanır. Solunum yollarını temizleyen sirkeli su, burun tıkanıklığını kısa sürede gidererek nefes kalitesini artırır.

Okaliptüs yağı faydaları nelerdir? Okaliptüs nasıl kullanılır? Hangi hastalıklara iyi gelir?Okaliptüs yağı faydaları nelerdir? Okaliptüs nasıl kullanılır? Hangi hastalıklara iyi gelir?

  • Ilık Duş: Uzun bir ılık duş, tüm solunum yollarının açılmasında en etkili yöntemlerden biridir. 20 dakika süren ılık bir duş sonrasında burun tıkanıklığı problemi büyük oranda azalır ve nefes darlığı ortadan kalkar. Gece daha rahat uyuyabilmek için yatmadan evvel ılık bir duş alınması tavsiye edilir. 

YORUMLAR 3
  • doktor 8 ay önce Şikayet Et
    şişen konkalara hiçbirisi birşey yapmaz.. hele bir de septum deviasyonunuz varsa ne yapsanız boş.
    Cevapla
  • Hilmi 2 yıl önce Şikayet Et
    Tuzlu su birebir bir bardak suya bir tatli kaşiği tuz
    Cevapla
  • muratbey 2 yıl önce Şikayet Et
    KESİN ÇÖZÜM burun deliklerine pamukla zeytinyağı sürün hemen açılıyor
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Tekin: Öğretmen atama rakamında uzlaştık
Türkiye, Irak, Katar ve BAE'nin imzaladığı tarihi anlaşmaya ilişkin ABD'den ilk açıklama!