Göz nezlesi nasıl geçer? Alerjik göz nezlesi belirtileri nelerdir?

Göz nezlesi, genellikle bahar aylarında ortaya çıkan ve kişinin yaşam kalitesi önemli ölçüde etkileyen bir rahatsızlıktır. Gözde kızarıklık ve kaşıntı ile görülen göz nezlesi, doğru müdahalelerin yapılmaması durumunda ilerleyerek devam etmektedir. Peki göz nezlesi evde nasıl geçer?

Göz nezlesi nasıl geçer? Alerjik göz nezlesi belirtileri nelerdir?
Göz nezlesi nasıl geçer? Alerjik göz nezlesi belirtileri nelerdir?
GİRİŞ 14.01.2022 09:11 GÜNCELLEME 14.01.2022 09:12
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Alerjik göz nezlesi ya da enfeksiyona bağlı göz nezlesi, halk arasında hemen hemen herkeste görülebilen oldukça yaygın bir rahatsızlıktır. Steril olmayan ortamlarda bulunmaktan meydana gelen göz nezlesi, gözde kaşıntı ve kızarıklıkla kendini göstermektedir. Birkaç doğru müdahale ile kısa sürede geçmesi beklenen göz nezlesinin tekrar etmemesi için ortak kullanım alanlarında kişisel temizliğe dikkat edilmesi gerekir. İşte göz nezlesine iyi gelen doğal yöntemler...

Arpacık neden olur belirtileri nelerdir? Gözdeki arpacığı geçiren doğal tedavi yöntemleri…Arpacık neden olur belirtileri nelerdir? Gözdeki arpacığı geçiren doğal tedavi yöntemleri…

Alerjik Göz Nezlesi Belirtileri Nelerdir?

Baha aylarında meydana gelen alerjik göz nezlesi genellikle polenlerden dolayı nükseder. Oldukça sancılı bir süreç olan alerjik göz nezlesi, kişinin gündelik hayatını ciddi şekilde olumsuz etkilemektedir. Alerjik göz nezlesinin belirtileri şöyledir:

  • Gözde akıntı

  • Kızarıklık

  • Kaşıntı

  • Burun akıntısı

  • Hapşırık

  • Bulanık görme

Göz Nezlesi Nasıl Geçer?

Göz nezlesinin geçmesi için kesin çözüm en yakın sağlık merkezine başvurup doktorun uygun gördüğü göz damlasını uygulamasıyla geçer. Ancak bunların yanında evde uygulanan doğal yöntemlerle de göz nezlesi kısa sürede geçmektedir. İşte göz nezlesine iyi gelen doğal yöntemler:

  • Soğuk Kompres: Gözdeki şişliğin inmesi için uygulanması tavsiye edilen en doğal ve etkili yöntem soğuk komprestir. Bu, demir kaşığın göz çevresine dokundurulması ya da temiz bir havluyu soğuk su ile yıkadıktan sonra göz çevresinde uygulanması olabilir. 

Aronia meyvesi faydaları nelerdir? Aronya nedir ve hangi hastalıklara iyi gelir?Aronia meyvesi faydaları nelerdir? Aronya nedir ve hangi hastalıklara iyi gelir?

  • Aloe Vera: Birçok hastalığın tedavisinde başvurulan aleo vera, göz nezlesi içinde oldukça etkili bir yöntemdir. Su ile karıştırılıp göz çevresine nazikçe uygulanan aloe vera, gözdeki mikrop ve enfeksiyonun kısa sürede temizlenmesini sağlar. 

Aloe vera yüze faydaları nelerdir? Aloe vera ile cilt bakımı nasıl yapılır?Aloe vera yüze faydaları nelerdir? Aloe vera ile cilt bakımı nasıl yapılır?

  • Çay Pansumanı: Çay posası pansumanı, birçok gaz hastalığının tedavisinde kullanılan en etkili yöntemlerden biridir. Gözdeki enfeksiyon ve mikrobun temizlenmesi için temiz bir pamuğa dökülmesi ve ardından göze masaj yaparak uygulanması tavsiye edilir. 

Çay posası ne işe yarar? Demlikte kalan çay demi nasıl değerlendirilir? Çay çöpü pansumanı...Çay posası ne işe yarar? Demlikte kalan çay demi nasıl değerlendirilir? Çay çöpü pansumanı...

  • Patates Suyu: Göz hastalıkları için oldukça etkili bir yöntem olan patates suyu, gözdeki kızarıklık ve kaşıntının gitmesi için uygulanır. İster patates suyu ister de direkt patatesin direkt olarak uygulandığı patates uygulamasında, göz nezlesi kısa sürede geçmektedir. 

Çiğ patates suyunun faydaları neler? Patates suyunun cilde faydaları...Çiğ patates suyunun faydaları neler? Patates suyunun cilde faydaları...

  • Elma Sirkesi: İltihapların temizlenmesi ve gözdeki akıntının kısa sürede geçmesi için su ile seyreltilmiş elma sirkesinin nazikçe göze uygulanması önerilir. 1 tatlı kaşığı elma sirkesi ve 2 tatlı kaşığı su karıştırılır. Ardından temiz bir pamukla göze uygulanır. Bu işlem, göz nezlesinin kısa sürede geçmesine yardımcı olur. 

Tarihte bilinen ilk antibiyotik olan sirkenin faydaları nelerdir?  Sirke hangi hastalıklara iyi gelir? Tarihte bilinen ilk antibiyotik olan sirkenin faydaları nelerdir? Sirke hangi hastalıklara iyi gelir?

YORUMLAR 1
  • Sade 2 yıl önce Şikayet Et
    Gerçek KAYATUZU ile temiz suyu karıştırıp, damlalikli şişeye doldurup akşamları ikişer damla damlatıp yatın, sabah birşeyiniz kalmaz. Birkaç gün devam ederseniz daha çok faydasını görürsünüz. Bu arada bağışıklığınızı da güçlendirirseniz rahat edersiniz. Herkese acil kalıcı şifalar dilerim.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti