Mide yanmasına ne iyi gelir? Yemekten sonra mide yanmasına iyi gelen besinler...

Yanlış zamanda yanlış ürünlerin tüketilmesi mide yanmasına ve mide ağrılarına sebep olmaktadır. Yaşam kalitesini ciddi şekilde olumsuz etkileyen mide yanması için doğal yöntemlerin olması yanında yaşam tarzında birkaç değişiklik yapılabilir. Peki mide süt mide yanmasına iyi gelir mi?

Mide yanmasına ne iyi gelir? Yemekten sonra mide yanmasına iyi gelen besinler...
Mide yanmasına ne iyi gelir? Yemekten sonra mide yanmasına iyi gelen besinler...
GİRİŞ 21.11.2022 16:00 GÜNCELLEME 21.11.2022 16:00
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Mide yanması, çoğunlukla yeme-içme alışkanlıklarından kaynaklı meydana gelen bir rahatsızlıktır. Özellikle zararlı beslenme alışkanlığı olan kişilerde akşam vakitlerinde nüksettiği görülür. Başladığı an doğru müdahale edilmemesi halinde bütün gece devam eder. Mide yanması, doğru beslenme alışkanlıklarının kazanılması halinde ilaç kullanmaya gerek kalmadan kısa sürede geçebilmektedir. 

Soğan mideme dokundu ne yapmalıyım? Soğan yedikten sonra mide ağrısına ne iyi gelir?Soğan mideme dokundu ne yapmalıyım? Soğan yedikten sonra mide ağrısına ne iyi gelir?

Yemekten Sonra Mide Yanmasına Ne İyi Gelir?

Fazla kaçırılan yemek sonrasında mide ağrıları görülmeye başlar. Özellikle akşam yemeklerinde ağır ve yağlı yemeklerin tüketilmesi mide yanmasını tetikleyen en önemli nedenlerden biridir. İşte mide yanmasına iyi gelen doğal çözümler:

  • Rezene Çayı: Hazımsızlığa birebir çözüm olan rezene çayı, yemeklerden sonra 1 fincan kadar içildiğinde mide kramplarına anında iyi gelmektedir. 

  • Papatya Çayı: Mide yanması yaşandığı andan 1 bardak taze demlenmiş papatya çayı içmek, mide yanmasını kısa sürede dindirir. Mide asidini dengeleyen yapıya sahip olan papatya çayı, mide yanmasını kısa sürede yatıştırarak rahatlatır. 

Hamilelikte papatya çayı içilir mi? Papatya çayının faydaları nelerdir?Hamilelikte papatya çayı içilir mi? Papatya çayının faydaları nelerdir?

  • Elma: Zengin lif kaynağı olan badem, mide asidini nötrleştiren besinler arasındadır. Yemeklerden sonra meydana gelen mide yanmasının geçmesi için 7-8 adet bademin tüketilmesi tavsiye edilir. 

  • Muz: Lif bakımından oldukça zengin olan muz, mide asidini dengeleyerek mide yanmasını kısa sürede dindirmektedir. Mide yanması esnasında 1 adet muz yemek mide yanmasını hafifleterek kişinin rahatlamasını sağlayacaktır. 

Muz kabuğunun faydaları nelerdir? Her gün muz yemek hangi hastalıklara iyi gelir?Muz kabuğunun faydaları nelerdir? Her gün muz yemek hangi hastalıklara iyi gelir?

  • Elma Sirkesi: Mide asidini dengeleyen bir diğer önemli besin ise birçok hastalığın şifa kaynağı olan elma sirkesidir. Salatalarda bol bol elma sirkesi tüketmek mide yanmasına kısa sürede geçirmektedir. 

Sirkenin faydaları nelerdir? Sabah uyanında sirkeli su içmek hangi hastalıklara iyi gelir?Sirkenin faydaları nelerdir? Sabah uyanında sirkeli su içmek hangi hastalıklara iyi gelir?

  • Lahana: Çiğ lahana salatası, mide asidini etkisiz hale getirerek mide yanmasını anında tedavi etmektedir. 

  • Zencefil: Baharatlar arasında en şifalısı olarak bilinen zencefil, hazımsızlığa iyi gelerek mide yanmasını anında geçirmektedir. Mide yanmasının anında geçmesi için taze demlenmiş zencefil çayı içmek önerilmektedir. 

Zencefil çayının faydaları nelerdir? Zencefil ve limon hangi hastalıklara iyi gelir? Zencefil çayının faydaları nelerdir? Zencefil ve limon hangi hastalıklara iyi gelir?

  • Karbonatlı Su: Vücudun pH dengesini sağlamada oldukça etkili bir besin olan karbonatlı su, mide asidini de dengeleyerek mide yanmasını kısa sürede dindirir. Bu çözümün her zaman yapılmaması, zor durumda kalındığında başvurulması da ayrıca tavsiye edilir

YORUMLAR 6
  • antikor 1 yıl önce Şikayet Et
    ben bir bardak suyun icine bir tatli kasiyi karbonat ilave ederek iciyorum.. aninda iyi geliyor.. tavsiye ederim.. ayrica gargara yapilarak icilirse agizdaki yemek kokusunuda gideriyor.. bir tasla iki kus vuruluyor.. hatta daha baska faydalarida var..
    Cevapla
  • alper 1 yıl önce Şikayet Et
    elma yazıp badem tarif etmişsiniz
    Cevapla
  • Gazap üzümleri 1 yıl önce Şikayet Et
    1 ay geçmiş badem olgunlaşıp elma olamamış. Bu nasıl badem. Bir sıkıntı var. Emmooğlu...Alooo...
    Cevapla
  • Emrah 1 yıl önce Şikayet Et
    En güzeli Ayran. Her mide yanmasında ev yapımı yoğurtla yapılan ayranı içiyorum.. Çok şükür yanmanin etkisini azaltmasına vesile oluyor. Elbette şifayı veren, ALLÂH (C.C.)tır
    Cevapla
  • Derzeit 1 yıl önce Şikayet Et
    Midenizde yanma,asit fazlalığı ve ülser varsa,kaya üzerinde büyüyen Pelit ağacının dallarını kesip kurutun ve 45 gün boyunca günde 3 defa yemeklerden önce bir avuç içi kadar odun parçası, bir su bardağı su demliğe yada küçük bir tavaya koyun kaynatın 15 dakika sonra alıp ılımaya bırakın süzüp bardakta için,bir hafta sonra Allah'ın izniyle ve yardimiyla hiç bir şey kalmaz,istediğinizi yiyip içebilirsiniz, fakat bu tedavi 45 gün boyunca devam edecek...bir daha mide sorunları yaşamazsınız...kendim 25 yıl boyunca çektim, şifacı bir insanla tanıştım kendisi bana hem tavsiye etti hemde ağaç dallarıni kesilmiş şekilde getirdi Allah razı olsun ondan...
    Cevapla
  • Bursevi 1 yıl önce Şikayet Et
    Kimse 45: gün boyunca böyle bir işe devam etmez. Bıktırıcı çünkü.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yerel seçim; Panorama; Son durum
Haftaya damga vuran pozisyonun VAR kayıtları açıklandı