Dünya Sağlık Örgütünden aşı ile ilgili sert uyarı: Koronavirüs aşıları sihirli değnek değil!

Dünya Sağlık Örgütü, korona virüs salgınıyla mücadele etmek için yalnızca aşılara güvenmenin kişilere zarar verdiğini söyledi. Düzenlenen basın toplantısında konuşan Dünya Sağlık Örgütü yetkilileri virüs ile mücadelede gevşeme olmaması gerektiğinin altını çizerken genel direktörünün kıdemli danışmanlarından Dr. Bruce Aylward, aşıların “sihirli değnek” olmadığını söyledi.

Dünya Sağlık Örgütünden aşı ile ilgili sert uyarı: Koronavirüs aşıları sihirli değnek değil!
Dünya Sağlık Örgütünden aşı ile ilgili sert uyarı: Koronavirüs aşıları sihirli değnek değil!
GİRİŞ 18.01.2021 15:00 GÜNCELLEME 18.01.2021 15:10
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, ajansın merkezi Cenevre’de düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. DSÖ Genel Direktörü, dünya genelinde 2 milyonu geçen corona virüs can kayıplarıyla ilgili “Denenmiş ve test edilmiş halk sağlığı önlemleri yoluyla corona virüs enfeksiyonlarını azaltmak için elimizden geleni yapmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

‘Hane içindeki bulaş zincirini kıramıyoruz'

Tedros Adhanom Ghebreyesus, “Avrupa, Afrika ve Amerika'daki bazı ülkeler, Covid-19 vakalarında ani artışlar görülüyor, çünkü halk ve hane içindeki corona virüs bulaşma zincirini kıramıyoruz” şeklinde konuştu.

DSÖ'nün sağlıkla ilgili acil durumlar programının yönetici direktörü Mike Ryan da basın toplantısında, virüsün bazı bölgelerde artış hızının artmaya devam ettiğini ve ülkelerin Covid-19 hastalarına oksijen tedariklerinin "tehlikeli derecede düşük" olduğunu söyledi.

‘Aşılar sihirli değnek değil'

Ryan, “Aşılar yararlı bir araç ancak pandemiyi tek başına sonlandıramaz. 2020'de, tek çözüm olarak tamamen aşılara güvenirsek, o sırada önlemleri azaltabiliriz” derken Soğuk havanın ve tatil mevsiminin virüsün yayılmada etkili olabileceğini sözlerine ekledi. DSÖ genel direktörünün kıdemli danışmanlarından Dr. Bruce Aylward da Mike Ryan’ın sözlerine katıldığını belirterek , aşıların “sihirli değnek” olmadığını söyledi.

KAYNAK: NTV
YORUMLAR 5
  • Yavuz 3 yıl önce Şikayet Et
    Aşı oluyorsun maske mesafe devam hastada oluyorsun ne anladık. Artı aşıya devam edileceğini açıklıyorlar. En iyisi maske mesafe temizlik virüse karşı sıkı önlem daha makul aşı da bilinmezlik fazla gibi...
    Cevapla
  • Misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Aşı, yabancı kökenli ve uzun vadede hangi sağlık problemlerine yol açacağı belli olmadığı için vatandaşın aşı olması için zorlanması mantıklı değil. Yöneticilerimiz, bence vitamin iğnesi yaptırıp biz de aşı oluyoruz diyorlar.
    Cevapla
  • misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Biz öyle sanıyoruk. No e olacak ş,imdi.......
    Cevapla
  • Görkem 3 yıl önce Şikayet Et
    Dsö yü dinleyen varmı hala dakikası dakikasını tutmuyor.
    Cevapla
  • trimusu10 3 yıl önce Şikayet Et
    size kalsa, eve kapat...bir dahada evden çıkma...o değil bu değil, siz ne iş yaparsınız korku salmaktan başka..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD hazırladı! Skandal rapora Türkiye'den tepki!
'Halk TV' itirafları 'pes' dedirtti! Olay sözler: Daha fakir görünelim ki...