Turp otunun faydaları nelerdir? Turp otu nasıl pişirilir?

Doğada kendiliğinden yetişen ancak birçok hastalığa şifa olan turp otu, zengin besin değerleri sayesinde vücudun günlük ihtiyaç duyduğu besin değerlerini karşılayarak bağışıklık sistemini güçlendirmektedir. Turp otu, genellikle salata olarak tüketildiğinde uzun süre tokluk hissi vererek zayıflamak isteyenlerin daha kolay kilo vermesine yardımcı olmaktadır. Peki turp otu kavurması nasıl yapılır?

Turp otunun faydaları nelerdir? Turp otu nasıl pişirilir?
Turp otunun faydaları nelerdir? Turp otu nasıl pişirilir?
GİRİŞ 17.02.2021 08:08 GÜNCELLEME 17.02.2021 08:09

Yabani bir bitki olan turp otu, birçok hastalığa iyi geldiğinden dolayı alternatif tıp tedavisinde sıkça kullanılmaktadır. Halk arasında eşek otu, kırmızı turp, yabani turp ve eşek pancarı olarak bilinmektedir. Turp otu, kırlarda, bahçelerde ve yol kenarlarında kendi kendine yetişmektedir. Acı bir tadı olduğundan genellikle haşlanıp limonla tüketilmektedir. İçerdiği zengin vitamin ve mineraller sayesinde bağışıklık sistemini güçlendiren turp otu, et yemeklerinin yanında salata olarak tüketilmektedir. 

Hindiba faydaları nelerdir? Cilt hastalıklarına iyi gelen hindiba çayı nasıl hazırlanır?

TURP OTU FAYDALARI NELERDİR?

Güçlü bir antioksidan kaynağı olan turp otu, vücudu toksinlerden arındırarak kanser hücrelerine karşı savaşmaktadır. A ve C vitamini sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı vücut direncini arttırmaktadır. Besin değeri bakımından da oldukça zengin olan turp otu, vücudun ihtiyacı olan günlük vitamin ve minerali neredeyse tek başına karşılamaktadır. Hem antioksidan kaynağı hem de zengin vitaminlere sahip olan turp otunun faydaları şöyledir:

Şalgam suyunun faydaları nelerdir? Şalgam suyu nasıl hazırlanır?

- Güçlü bir antioksidan olan turp otu, yanlış beslenme ve zararlı alışkanlıklardan kaynaklı karaciğerde biriken toksinlerin atılmasını sağlayarak karaciğer sağlığını korumaktadır. Karaciğeri güçlendirerek kansere yakalanma riskini azaltmaktadır. 

- Turp otu, A vitamini bakımından zengin besinler arasında yer almaktadır. A vitamini ise göz sağlığını koruyarak görme bozukluklarının önüne geçmektedir. Turp otu, ilerleyen yaşlarda sıklıkla görülen görme problemlerine iyi gelmektedir. 

- Kış aylarında sıkça görülen solunum yolu hastalıklarına karşı turp otu tüketilmesi tavsiye edilir. Boğaz iltihaplarına iyi gelerek gribe karşı vücut direncini arttırır.

- Turp otu, düşük kalorili olmasına rağmen uzun süre tok tutmaktadır. Buna bağlı olarak da kilo vermeye yardımcı olmaktadır. Özellikle diyet yapanların tuzsuz halde hazırladıkları limonlu turp otu salatası, sağlıklı ve kalıcı kilo vermesine yardımcı olmaktadır. 

- Hazımsızlığa iyi gelerek şişkinliği giderir.

Siyah havucun faydaları nelerdir? Siyah havuç nasıl tüketilmektedir?

- Sigara, alkol, ambalajlı ve sağlıklı ürün tüketiminden kaynaklı vücutta biriken toksinlerin en doğal çabuk şekilde atılmasını sağlamaktadır. 

- Toksinlerden ve iltihaplardan arının bedeninin bağışıklık sistemi güçlenerek hastalıklara karşı direnç göstermektedir. 

- Demir eksikliği ve buna bağlı olarak görülen anemi (kansızlık) hastalığına karşı turp otu tüketilmesi tavsiye edilir. 

- Safra ve böbrek taşlarının dökülmesine yardımcı olarak böbrek iltihaplarını kurutmaktadır. 

- Astım ve bronşit gibi solunum yolu hastalıklarına iyi gelerek nefes alış verişini rahatlatmaktadır. 

- Güçlü bir idrar söktürücüdür ve özellikle idrar yolları iltihabı ve enfeksiyonu temizlemektedir. 

Turşu suyunun faydaları nelerdir? Probiyotik kaynağı turşu suyu bağırsaklara iyi gelir mi?

TURP OTU NASIL TÜKETİLİR

Turp Otu Salatası: 

1 kilo turp otu
Taze limon suyu
Tuz
Zeytinyağı

İlk olarak turpotları ayıklanır ve yıkanır. İyice temizledikten sonra 10 dakika kadar haşlanır, suları süzülüp servis tabağına alınarak üzerine limon, zeytinyağı ve tuz ilave ederek tüketilebilir. 

Yumurtalı Turp Otu Kavurması:

Yarım kilogram turp otu 
1 adet kuru soğan 
2 adet yumurta 
Yarım çay bardağı zeytinyağı 
Karabiber 
Tuz

Turp otları ayıklanır ve iyice yıkanır. Küçük küçük doğranan soğan zeytinyağı ile birlikte tencere atılır ve pembeleşinceye kadar kavrulur. Ardından turp otu eklenir ve otlar ölene kadar kavrulur. Turp otları yeteri kadar pişirdikten sonra yumurtalar eklenir tuz ve karabiber serptikten sonra servis edilebilir. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
DEM Parti Batman il binasında skandal görüntüler! Terör köşesi oluşturmuşlar
Bakan Kacır müjdeyi verdi! Türkiye'nin 'ilk ilaç adayı geliştirildi'