Hazımsızlığa ve mide şişkinliğine ne iyi gelir? Maden suyunun mideye faydaları nelerdir?

Mide şişkinliği yanlış beslenme alışkanlıklarından kaynaklı birçok kişide görülebilen bir rahatsızlıktır. Özellikle çok fazla ve hızlı yemek yeminin sonucu olarak ortaya çıkan mide şişkinliğinin tedavi edilmesi için yeme içme alışkanlıklarının değiştirilmesi ve bitkisel tedavilere başvurulması önerilmektedir. Peki mide şişkinliğinin nedenleri nelerdir? İşte mide şişkinliğine iyi gelen bitkisel çözümler...

Hazımsızlığa ve mide şişkinliğine ne iyi gelir? Maden suyunun mideye faydaları nelerdir?
Hazımsızlığa ve mide şişkinliğine ne iyi gelir? Maden suyunun mideye faydaları nelerdir?
GİRİŞ 17.02.2021 10:55 GÜNCELLEME 17.02.2021 10:56

Çok sık yaşanmasa da hemen herkesin başına gelebilen şişkinlik genellikle gaz sıkıntısı olan ve gün içinde yeme-içme ölçüsünü çok kaçıran kişilerde görülmektedir. Mide şişkinliğinin en temel nedenleri böyleyken, altta yatan farklı hastalıklara bağlı olarak da pek çok kişi de görülebilir. Mide şişkinliğine neden olabilecek hastalıkların tespit edilmesi ve doğru tedavinin uygulanması uzman bir doktorun kontrolünde gerçekleşmesi gerekmektedir. Ancak, gün içinde tüketilen yemek ve içeceklerden kaynaklı mide şişkinliğinin oluşması doğal ve bitkisel birkaç yöntemle tedavi edilebilmektedir. Özellikle akşam yemeklerinde çok fazla yemek yedikten sonra ortaya çıkan mide rahatsızlıkları için soda içilmesi midenin kısmen rahatlamasına ve hazmı kolaylaştırmasına yardımcı olmaktadır. 

HAZIMSIZLIK VE MİDE ŞİŞKİNLİĞİ NEDEN OLUR?

Mide şişkinliğinin geçmesi ve hazımsızlığın giderilmesi için bazı yaşam alışkanlıklarının gözden geçirilmesi gerekmektedir. Özellikle gazlı yiyecek ve içeceklerin sıklıkla tüketilmesi, çok hızlı yemek yemek mide şişkinliğine neden olduğundan dikkat edilmesi tavsiye edilir. Mide şişkinliğine neden olan bazı yanlış alışkanlıklar şöyledir:

Yeşil çay zayıflatır mı? Ödem atmaya yardımcı yeşil çayın faydaları nelerdir?

- Yağlı ve baharatlı yemeklerin çok fazla tüketilmesi

- Alkol 

- Kafein 

- Tuzlu yemekler yemek

- Protein 

- Çok fazla ve hızlı yemek yeme

- Çok fazla antibiyotik içilmesi

- Ambalajlı ürünlerle beslenmek (cips, çikolata gibi abur cubur

Yukarıda belirtilen yanlış alışkanlıkların gözden geçirilerek dikkatle uzak durulması halinde midenin kısa sürede rahatlaması beklenmektedir. Midenin rahatlamasını sağlayan bu alışkanlıklar, zaman içinde şişkinliğin azalmasını sağlarken hazımsızlıktan kaynaklı ağrıların da dinmesine yardımcı olmaktadır. 

MİDE ŞİŞKİNLİĞİ VE HAZIMSIZLIĞA NE İYİ GELİR? 

Kişinin gün içinde huzursuz olmasına ve günlük işlerini daha yapmasına engel olan mide şişkinliğinden kaynaklı ortaya çıkan ağrının geçmesi için daha sağlıklı bir beslenme programına uyması tavsiye edilir. Baharatlı, yağlı, işlenmiş ve ambalajlı ürünlerden uzak daha sağlıklı gıdaların tüketilmesine dikkat edilmesi gerekmektedir. Mide şişkinliğine hazımsızlığa iyi gelen bitkisel ve doğal yöntemler şöyledir:

1- Soda: Maden suyu, içerdiği minerallerle mide asidini dengeleyerek mide yanmasına ve şişkinliğine iyi gelmektedir. Maden suyu, çok fazla yemek yemekten kaynaklı ortaya çıkan mide şişkinliğini hafifleterek hazmı kolaylaştırmaktadır. Mide fonksiyonlarının düzenli ve sağlıklı çalışmasına yardımcı olmaktadır. 

Maden suyunun bilinmeyen faydaları! Günde bir bardak içerseniz...

2- Rezene: Sindirim sisteminin sağlıklı çalışmasına iyi gelen rezene, akşam yemeklerinden sonra tüketildiğinde metabolizmayı hızlandırarak mide şişkinliğine şifa olmaktadır. Ayrıca vücuttaki ödemin atılmasına da yardımcı olan rezene tüm bedenin arınmasını sağlamaktadır. Ülser ve reflü gibi mide hastalıklarına da iyi geldiği bilinmektedir. 

Mide şişkinliğine iyi gelen rezene çayı nasıl yapılır? Doğal ağrı kesici rezene çayı faydaları

3- Zencefil: Ülser ve reflü gibi mide rahatsızlıklarının iyileşmesinde etkisi görülmektedir. Mide dostu olan zencefil, hamile kadınların ve ağır tedavi altında olan kanser hastalarının midelerini rahatlattığı da belirtilmektedir. Zencefil, mide ağrısı, mide bulantısı, hazımsızlık gibi pek çok mide problemlerine iyi gelmektedir. Özellikle sabah mide bulantısıyla uyananların zencefili çayı tüketmeleri önerilmektedir.

Zencefilin faydaları nelerdir? Boğaz ağrısına iyi gelen zencefil limon kürü nasıl hazırlanır?

4- Papatya Çayı: Doğal ve güçlü bir ağrı kesici olan papatya çayı, mide rahatsızlıklarına da iyi gelmektedir. Mide asidini dengeleyerek mide yanmasını kısa sürede iyileştirmektedir. Özellikle ülser ve reflünün geçmesi için düzenli olarak papatya çayı tüketilmesi tavsiye edilmektedir. 

Papatya çayının faydaları neler? Papatya çayı neye iyi gelir? (Besin değeri)

5- Nane: Taze nane ya da nane çayı, mide bulantısı, mide üşütmesi gibi rahatsızlıkların kısa sürede geçmesini sağlarken sağlıksız beslenmekten kaynaklı meydana gelen mide şişkinliğinin de kısa sürede iyileşmesine yardımcı olmaktadır. Mide dostu olan nane, mide rahatsızlıklarının hemen hepsini kısa sürede tedavi etmektedir. 

Taze nanenin faydaları nelerdir? Solunum yollarını açan nane limon hazırlanışı...

MİDEYİ RAHATLATAN LİMON VE TAZE NANELİ KÜR

Hazmı kolaylaştıran ve sindirim sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı olan taze nane ve limonlu detoks suyu gün içinde 1-2 litre kadar tüketilirse, yanlış beslenme alışkanlıklarından kaynaklı mide şişkinliğinin geçmesine, sindirim sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı olmaktadır. 2 litre su dolu sürahinin içerisine 1 avuç tazen nane ve 1 adet dilimlenmiş limon eklenir. 1 gece bekletildikten sonra gün içinde tüketilir. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu'na cevap: Tükenmiş olan siyasi geleceklerine umut olmak niyetinde değiliz
 ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Eadeh'tan F-16 açıklaması