Rezene çayı faydalar nelerdir? Rezene çayı nasıl yapılır ve ne zaman içilir?

Rezene, ılıman coğrafyalarda yetişen, pek çok hastalığa fayda sağlayan şifalı bir bitkidir. Daha çok kasları gevşetip, sinirleri yumuşatmasıyla bilinse de birçok hastalığa şifa olmaktadır. Özellikle mide ve bağırsak sağlığına iyi geldiği için yemek sonrası yaşanan mide şişkinliğine karşı tüketilmesi önerilmektedir. Peki rezene çayı hangi hastalıklara iyi gelir? İşte rezene çayı faydaları ve besin değerleri...

Rezene çayı faydalar nelerdir? Rezene çayı nasıl yapılır ve ne zaman içilir?
Rezene çayı faydalar nelerdir? Rezene çayı nasıl yapılır ve ne zaman içilir?
GİRİŞ 15.09.2021 09:10 GÜNCELLEME 15.09.2021 09:10
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Rezene, maydanozgiller familyasından yer alan Avrupa kökenli şifalı bir bitkidir. Çoğunlukla Almaya ve İtalya’da yetişen rezene, ülkemizde de Ege, Akdeniz ve Karadeniz bölgelerinde yetişmektedir. Daha çok çayı tüketilen rezene, aynı zamanda yemeklerde de kullanılmaktadır. Sindirim problemlerinden, anne sütünün artmasına kadar birçok faydası bulunmaktadır. Akşam yemeklerinin ardından bir bardak rezene çayı içmek mide şişkinliğine iyi geldiği bilinmektedir. Özellikle Ramazan ayında sıklıkla yaşanan sindirim problemlerine karşı rezene çayı içilmesi tavsiye edilir. Mide ve bağırsak sisteminde hareketliliği arttırdığı için mide krampları, gaz sıkışması gibi kişinin yaşam kalitesini düşürecek rahatsızlıklara en doğal çözüm olarak bilinir

Kekik yağının faydaları nelerdir? Kekik yağı nasıl kullanılır?Kekik yağının faydaları nelerdir? Kekik yağı nasıl kullanılır?

Rezene Çayının Faydaları Nelerdir?

Sindirim sistemi başta olmak üzere kalp ve damar hastalıklarına dahi iyi gelen rezene, akşam yemeklerinden ve özellikle bu günlerde iftardan sonra tüketildiğinde metabolizmayı hızlandırarak mide şişkinliğine şifa olmaktadır. Ayrıca vücuttaki ödemin atılmasına da yardımcı olan rezene tüm bedenin arınmasını sağlamaktadır. Rezene ile ilgili genel bilgilerin dışında insan sağlığına olan tüm faydaları şöyledir:

  • Sindirim sisteminin hareketlenmesine, kabızlık, gaz sıkışması ve şişkinliğe iyi gelmektedir.

  • Ülsere neden olan mide problemleriyle başa çıkmaktadır.

  • Grip ve nezle gibi solunum yolu hastalıklarına iyi gelmektedir. Özellikle mevsim geçişlerinde yaşanacak soğuk algınlığına iyi geldiği bilinmektedir.

  • Ağız kokusunu azaltmaktadır.

  • Sindirim sistemini düzenlediği için kilo vermeyi kolaylaştırır.

  • Kadınlarda görülen regl dönemi ağrılarının hafiflemesine yardımcı olur. 

  • Kasların gevşemesini sağladığı için rezene çayının tüketilmesi durumunda kişiyi rahatlattığı bilinmektedir. 

  • Bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı korumaktadır.

  • Kronik öksürük çekenlerin boğazlarını yumuşatarak öksürüğü hafifletir.

  • Emziren annelerinin sütünü arttırır ve besin değerleri açısında da zenginleştirir. 

  • Kan basıncını düzenleyici etkisi bulunmaktadır. Bundan yüksek tansiyonu düşürerek kalp ve damar sağlığını korumaktadır. 

  • Diyet yapanların sabah güne başlarken rezene çayı içmesi önerilir. Hem tokluk hissi vermesi hem de metabolizmayı hızlandırması sayesinde daha çabuk kilo vermeye yardımcı olacaktır.

  • Kas gevşetici olması sayesinde baş ağrılarını da hafifletmektedir.

Zayıflamak için çörek otu yağı kullanılır mı? Çörek otu yağı saça faydaları nelerdir?Zayıflamak için çörek otu yağı kullanılır mı? Çörek otu yağı saça faydaları nelerdir?

Rezene Çayı Nasıl Yapılır?

İnsan sağlığına sayısız faydası bulunan rezene çayı belli miktarda düzenli olarak tüketildiğinde birçok hastalığa şifa olmaktadır. Hazırlanması da oldukça kolay olan rezene çayı, hazır poşetler halinde de satılmaktadır. Ancak daha sağlıklı olması ve doğal olması için aktarlardan alınması önerilmektedir. 1 bardak rezene çayı hazırlamak için, 1 bardak kaynamış suyun içerisine yaklaşık olarak 2-3 çay kaşığı rezene eklenir ve 3-5 dakika demlenmesi beklenir. Demle işlemi tamamlandıktan sonra süzerek içilmektedir. Rezene çayı, sabah ve akşam olmak üzere günde 2 bardak içilebilir. Ancak alerjik durumu ya da bir hastalığı olan kişilerin dikkatle tüketmesi gerekmektedir. 

1 Bardan (200Ml) Rezene Çayı Besin Değerleri

Karbonhidrat (g) 0.1
Protein (g) 0.1
Yağ (g) 0.01
Lif (g) 0.11
Kolesterol (mg) 0
Sodyum (mg) 6.64
Potasyum (mg)14.91
Kalsiyum (mg) 15.88
Vitamin A (iu) 7.7
Vitamin C (mg) 1.9
Demir 0.3

YORUMLAR 1
  • serkan 3 yıl önce Şikayet Et
    formül basit, dana gibi yemeyin :)
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fahiş fiyata ceza artıyor - Gazete manşetleri
Karagümrük - Fenerbahçe maçının Portekizli VAR'ı tam not aldı!