Gebelikte ödem nasıl atılır? Hamilelikte ödem atılmaması için ne yapılmalı?

Yanlış beslenmeden dolayı meydana gelen ödem, vücudun şişmesine ve gerilmesine neden olmaktadır. Bu durum kişinin daha kilolu görünmesine sebep olmasından ziyade bazı sağlık sorunlarına yol açmaktadır. Ödemin vücuttan en doğal şekilde atılması için yeme-içme alışkanlıklarının değiştirilmesi gerekmektedir. Peki ödem attırıcı bitki çayları nelerdir? Ödem nasıl atılır? İşte ödem attırıcı içecekler...

Gebelikte ödem nasıl atılır? Hamilelikte ödem atılmaması için ne yapılmalı?
Gebelikte ödem nasıl atılır? Hamilelikte ödem atılmaması için ne yapılmalı?
GİRİŞ 03.12.2021 16:02 GÜNCELLEME 03.12.2021 16:02
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Ödem, hareketsiz yaşam, aşırı tuzlu gıda tüketimi ve sağlıksız beslenme alışkanlıklarından kaynaklı hemen hemen herkeste görülebilen bir rahatsızlıktır. Ödem, yaşam tarzında edinilen yanlış alışkanlıklardan ziyade kişinin stres, sıkıntı ve sinirli bir yapıya sahip olması ve yoğun çalışma temposu da ödeme neden olabilmektedir. Tüm bu nedenlerin dışında ödem, bazı riskli hastalıkların da habercisi olabilmektedir. Ödemin vücuttan en doğal ve sağlıklı şekilde atılabilmesi için nedenlerine inilmeli ve vücudun eksikliklerine ve ihtiyaçlarına göre beslenme ve egzersiz listeleri oluşturulmalıdır. Böylece kişinin hem daha sağlıklı kalmasına hem de kalıcı kilo vermesi sağlanabilmektedir. 

Maydanoz sapı faydaları nelerdir? Maydanoz sapı suyu kürü nasıl hazırlanır?

Ödemin Nedenleri Nelerdir?

Ödem birçok nedene bağlı olarak oluşan, kişinin uzuvlarında şişliklere ve gerginliklere neden olmaktadır. Ödemin nedenleri regl öncesi meydana gelen hormonal değişiklikler, tuzlu gıda tüketimi, gün içinde az su içmek, diyabet ilaçları ve hareketsiz yaşam ödeme neden olmaktadır. Ödem zaman içinde karaciğer ve böbreklere zarar vererek iç organların sağlıkla çalışmasına engel olması zincirleme olarak birtakım hastalıkların meydana gelmesine sebep olmaktadır. 

Ödem Nasıl Atılır?

Ödem atmak için kişinin ilk olarak alışkanlıklarında değişikliğe gitmesi gerekmektedir. Özellikle ödeme neden olan tuzlu, yağlı, paketli gıdaların tüketilmemesine özen gösterilmelidir. Buna destek olarak gün içinde bol bol su ve ara öğünlerde sağlıklı ve doğal bitki çayları içmek ödemin vücuttan atılması için en etkili yöntemlerdendir. Düzenli egzersiz yapmak, yeteri kadar uyumak, sinir ve stresten uzakta bir yaşam sürmek, ödemin atılmasına yardımcı olduğu gibi ödemin oluşmasına da engel olmaktadır. 

Aç karnına limonlu su içmenin faydaları nelerdir? Limon suyu zayıflatır mı? limonlu su tarifi..

Gebelikte Ödem Nasıl Atılır?

Hamilelik, başlı başına zor bir süreç olmakla birlikte kadınların hem fiziksel hem de ruhsal olarak çok yıpranmaktadır. Hamileliğin daha sorunsuz ve rahat geçmesi için kadınların beslenmelerine dikkat ederek egzersizlerle süreci daha kolay geçirmesi sağlanabilir. Hamilelik boyunca kadınları en çok bunaltan, huzursuz eden ödem, kan damarlarının genişlemesi ve sıvıların doku içlerinde birikmesine, buna bağlı olarak da vücutta şişkinliklerin meydana gelmesine neden olmaktadır. Hamilelik süreci boyunca daha ödemin oluşmaması için bol bol su içmek, kısa yürüyüşlerin yapılması, ince ve rahat giysilerin giyilmesi, son olarak da ayakların mümkün mertebe yukarıda tutarak dinlendirilmesi tavsiye edilmektedir. 

Ödem Attıran Yiyecekler Nelerdir?

Sağlıklı beslenme programlarına bağlı kalmak, kişinin hem bağışıklık sisteminin güçlenmesine hem de kilosunun kontrol altında tutulmasını sağlamaktadır. Ödemin oluşmasına engel olan ve detoks etkisiyle vücuttan atılmasını sağlayan sebzelerin tüketilmesi, kişinin şişkinliklerini azaltarak rahatlamasına yardımcı olmaktadır. Ödem sorun olanların öğünlerinde ve ara öğünlerinde yer vermesi tavsiye edilen sebzeler şöyledir:

- Maydanoz: Yanlış beslenme alışkanlıklarından kaynaklı vücutta biriken ödemin atılmasını sağlayan maydanoz, vücuttan toksin ve ödemin atılmasına yardımcı olarak daha kalıcı ve sağlıklı kilo vermeyi sağlamaktadır. 

- Yoğurt: Yoğurt, zengin vitamin ve mineralleri yanında güçlü bir ödem söktürücü olarak sağlıksız alışkanlıklardan kaynaklı vücutta meydana gelen şişkinliklerin atılmasına yardımcı olmaktadır. 

- Nane: Taze nane, güçlü bir antioksidan kaynağı olup, vücuttaki ödemin atılması sağlanabilir. 

- Lahana: Lahana suyu ve lahana, en güçlü ödem söktürücüler arasında yer almaktadır. Her gün düzenli olarak lahanayı kaynatıp suyunu içmek vücuttaki ödemlerin atılmasını sağlamaktadır. 

- Limon: Güçlü bir antioksidan olan limon, su ile karıştırılıp tüketildiğinde, sağlıksız beslenmeden kaynaklı meydana gelen ödem şişkinliğin vücuttan en doğal ve sağlıklı şekilde atılmasına yardımcı olmaktadır. 

- Muz: Ödem attıran bir diğer yiyecek de muzdur. Düzenli olarak her gün muz tüketmek, vücuttaki şişkinliğin atılmasına ve sindirim sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı olmaktadır. 

ÖDEM ATTIRAN ÇAYLAR NELERDİR?

Zencefil Çayı: Zencefil, metabolizmanın hızlanmasına ve sindirim sisteminin düzenli çalışmasına katkısı olduğundan dolayı kilo vermeyi hızlandırmaktadır. Her gün düzenli olarak 1 bardak zencefil çayı içmek sindirim sisteminin daha hızlı çalışmasını sağlayarak vücutta biriken toksin ve ödemin atılmasını sağlayacaktır. Bu da hem bağışıklık sisteminin güçlenmesine hem de zayıflamaya yardımcı olmaktadır. 

Zencefilin faydaları nelerdir? Boğaz ağrısına iyi gelen zencefil limon kürü nasıl hazırlanır?

Karanfil Çayı: Metabolizmanın hızlı çalışmasını sağlayan karanfil çayı, ödemin atılmasına yardımcı olarak daha sağlıklı ve kalıcı kilo vermeye yardımcı olmaktadır. Antioksidan özelliği ile vücudun toksinlerden arınmasını sağlayan karanfil çayı, bağışıklık sisteminin güçlenmesini de sağlanmaktadır. 

Karanfil çiğnemenin faydaları nelerdir? Karanfil çayı nasıl hazırlanır?

Yeşil Çay: Zayıflamak isteyenlerin gün içinde sıklıkla tükettiği yeşil çay, yağ yakılmasını hızlandırdığı ve ödem atmaya yardımcı olduğu bilinmektedir. Vücuttaki şişkinliğin azalmasını sağlayan yeşil çayın günde 1-2 fincan kadar tüketilmesi tavsiye edilmektedir. 

Yeşil çay zayıflatır mı? Ödem atmaya yardımcı yeşil çayın faydaları nelerdir?

YORUMLAR 1
  • zafer gülten 3 yıl önce Şikayet Et
    yiyebildiğiniz kadar salatalık yani bildiğimiz hiyar yiyin,müthiş bir idrar söktürücü özelliği de var.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
AK Parti teşkilatı İstanbul’da milyonlarca seçmene nasıl dokunabiliyor?
Haftaya damga vuran pozisyonun VAR kayıtları açıklandı