ABD'de yapılan araştırmaya göre koronavirüs en çok öğleden sonra ortaya çıkıyor!

ABD'de yapılan bir araştırmaya göre koronavirüs testlerinin günün diğer vakitlerine göre öğleden sonraki vakitlerde daha doğru sonuç verdiği ve kişilerin bu saatlerde daha fazla koronavirüs salgıladıkları ortaya çıktı. Yapılan araştırma sonucu 30 bin PCR testi incelendi ve en doğru sonuç verilen kişilerin en fazla 14.00'da koronavirüs salgıladıkları belirlendi.

ABD'de yapılan araştırmaya göre koronavirüs en çok öğleden sonra ortaya çıkıyor!
ABD'de yapılan araştırmaya göre koronavirüs en çok öğleden sonra ortaya çıkıyor!
GİRİŞ 19.03.2021 16:40 GÜNCELLEME 19.03.2021 16:50
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

ABD, Nashville'deki Vanderbilt Üniversitesi Tıp Merkezi'nden Candace McNaughton ve meslektaşları tarafından yapılan araştırmada, kişilerin öğleden sonra saatlerinde daha fazla corona virüs salgılayabilecekleri açıklandı. Guardian’ın haberinde bununla birlikte, henüz hakem tarafından gözden geçirilmemiş yeni araştırmalarda, Covid-19 testlerinin günün diğer saatlerine kıyasla öğleden sonra yapıldığında yanlış sonuç verme olasılığının daha düşük olabileceği öne sürüldü.

ABD'de yapılan 'koronavirüs aşısı' araştırmasının sonuçları korkuttu!



30 bin PCR testi incelendi

Geçtiğimiz yıl Mart ve Haziran ayları arasında ABD’nin Nashville bölgesinde gerçekleştirilen 30 bin PCR tabanlı testin sonuçları incelenerek yapılan araştırmada, 24 saat içerisinde test sonucunun pozitif çıkması için en doğru saat 14:00 olarak tespit edildi. Araştırmayı gerçekleştiren bilim insanları, bağışıklık hücrelerimizin coronavirüs ile nasıl etkileşimde bulunduğundaki günlük "sirkadiyen" (24 saatlik) dalgalanmalar nedeniyle, öğleden sonra ilk saatlerde virüs bulaşma miktarının artabileceğini belirtti.

Daha önceki araştırmalar da 24 saatlik sürede değiştiğini gösterdi

Daha önce de yapılan influenza gibi diğer virüslerle ilgili çalışmalar da, bir bireyin semptomlarının ve virüsün diğer kişilere bulaşmasının 24 saatlik süre boyunca değişebileceğini göstermişti. Araştırmaya katılmayan ancak açıklamada bulunan Imperial College London'da virolog Dr.Rachel Edgar, 24 saatlik bir gün boyunca fizyolojimizdeki örneğin burun salgılarımız gibi diğer değişikliklerin de, burun ve boğaz sürüntülerinde toplanan virüs miktarını etkileyebileceğini söyledi.



En doğru sonuç için öğleden sonra test yaptırın

Araştırmayı daha da geliştirmek için kişilere Covid-19 bulaştırarak ardından viral yüklerinin günün farklı saatlerinde değişip değişmediğinin izlenmesi gerektiğini söyleyen araştırmanın başındaki Candace McNaughton, “Mümkün olan en doğru Covid-19 testini yaptırmak isteseydim, öğleden sonra erken saatlerde yaptırırdım” dedi.

KAYNAK: NTV
YORUMLAR 4
  • yavuz 3 yıl önce Şikayet Et
    hic bir bilimselligi isbatlanmamiş milletin akliyla dalga geçer gibi korku evi gibi
    Cevapla
  • vay be arkadaş 3 yıl önce Şikayet Et
    herkes tüm ülkeler dangalakca coronoya teslim oldu maske boyundurugu takıldı korku imparatorluğu kuruldu sonrada aşı rekabeti başladı birtane eşşek devlet kalkıpda ulan bu coronoyu kim üretti dünya yuzyıllardır vr corono olmamışda şimdimi olmuş deyip çinle amerikayı atom bonbalarıyla vurmadı..böyle eşşek gibi yaşamaya devam halk eşşek nasıl olsa vurun halka tasmayı sonrada ceza kesin
    Cevapla
  • teknisyen 3 yıl önce Şikayet Et
    Vay canına yandığım Sen neymişsin nasıl zalım bişey mişsin
    Cevapla
  • dedemm 3 yıl önce Şikayet Et
    öğleye kadar uyuyormuş saat 14 gibi uyanıyormuş coronavirüs
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar'dan PKK destekçisi Geerdink'e iki dilde yanıt
Biden'dan İran'ın İsrail'e saldırısıyla ilgili şok itiraf!